KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Tuesday, July 1, 2014

Dua Hari Kepanasan..

Entry Tanpa Gambar..:)

Assalamualaikum...

Sejak puasa nie idea pun macam puasa jugaklah. Seperti tahun2 lepas jugakla.Entry berkaitan makanan tiada dalam blog cik nor nie.Bukan apa takut orang terliur cik jugak yang berdosa.huhu

Kenapa tajuk entry cik nor macam tu.Begini ceritanya.Hari pertama puasa cik nor dari kampung sebab nak bersahur bersama family.So, bertolak awak dari rumah dan sampai awal dirumah sewa.Sampai2 parking depan umah still full then cik nor parking depan umah sewa lelaki.Oleh kerana tak mahu menyusahkan mereka petang nanti, cik nor pun balik la tengahari untuk alihkan kereta.Dalam masa yang sama nak tengok tayar kereta cik nor macam kempis jer.huhu.Sah..tayar kereta cik nor pancit. Malam tu adik datang bersama kawan dia yang kerja mekanik then cik nor suruh dia tukar tayar spare.Nak guna tayar yang kempis tu takut makin rosak lah.Habis cerita dihari pertama ramadan.Panas jangan cakapla..pukul 1.00 petang yer...

Hari kedua..pukul satu keluar lagi pergi kedai tayar nak tampal tayar yang pancit tu.Nasiblah jumpa kedai yang dekat2 dengan rumah.Tapi korang bayangkan panas pukul 1 petang macam mana.Tapi sabarlah, kalau pergi lepas balik kerja banyak masalah pulak.Panas pun panaslah ...asal kereta ok.huhu.Dua hari berjemur panas tekat dah mula terasa perit.Malam tadi minum air bukan main banyak lagi.Takut sakit tekak makin parah.huhu

Itulah pengalaman dua hari berpuasa.

Baik hati klik :
1.SINI
2.SINI
3.SINI
4.SINI
5.SINI
6.SINI

21 comments:

  1. tapi puasa kali ni memang cuaca panas terik betul...

    ReplyDelete
  2. perghhh... kalau pukul 1 tu... menggelegak otak kepanasan...

    ReplyDelete
  3. cuaca sekarang cik nor..mmg tak leh nak cakap ape.. -___-''

    ReplyDelete
  4. salam singgah. alhamdulillah kat belah utara ni, puasa kali ni berturut-turut hujan. sejuk ja. syukur :)

    ReplyDelete
  5. Salam Ramadhan Cik Nor..memang panas cuaca sekarang ni..bahang..nak2 time matahari tengah naik..mau mengelegak ..

    ReplyDelete
  6. Kesiannya cik Nor...dugaan tu cik Nor...

    ReplyDelete
  7. memang mencabar betul puasa nie..

    ReplyDelete
  8. kt kedah start ramadhan hujan je...takla panas sgt..sabar ye..dugaan

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah, kat sini macam sejuk sikit.. adakala panas jugak sebentar-duabentar.. Peace...

    Selamat Berpuasa Normie...

    ReplyDelete
  10. memang panas betul2 sekarang ni...kadang2 rasa nak pitam pon ade...hurmm

    ReplyDelete
  11. dua hari pertama berpuasa memang agak panastapi alhamdulillah hari ini dah mula hujanbila petang..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  12. ujian di bln ramadhan . alhamdulillah , di sini beberapa hari ni mendung jer . ada gak turun hujan .

    ReplyDelete
  13. Salam Ramadhan, Cik Nor... Memang cuaca agak panas sekarang... dugaan buat kita di bulan ramadhan... :)

    ReplyDelete
  14. semua dugaan Cik Nor.. selamat berpuasa.. >_<

    ReplyDelete
  15. salam ramadhan cik nor :)
    dugaan puasa cik nor..
    mmg bahang sekarang ni

    ReplyDelete
  16. dugaan bulan puasa.
    betul tu kena byk mnm air..

    ReplyDelete
  17. Mmg dugaan btl posa cik nor tahun nie.. sabar banyak2 k..

    ReplyDelete
  18. Cuaca sekarang agak panas kan kak..sabar hadapi ujian Allah dibulan puasa ni

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...