KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Monday, June 2, 2014

Musim Rama-Rama Ke?

Assalamualaikum..

Huawaa..apasal mengantuk sangat nie.Cik nor rasa nie gara-gara tidur lewat malam tadi kot.Cik nor buat apa tidur lewat? Cik nor teman kawan cik nor dari Johor g shopping kat Wakaf Che Yeh.Punyalah ramai orang.huhu.Semuanya orang luar.Barang pon mendadak naik harga.Cik nor just cuci mata jer.Time nie peniaga letak harga bukan main tinggi lagi.Nasiblah cik nor boleh tawar sikit2 untuk member..::)

Alahai panjanglah pulak mukadimah cik nor nie.Lain gambar yang dia letak lain pulak dia cerita.Harap korang fahamlah nie blog merapu cik nor.haha.Macam nie ceritanya.Minggu lepas kot cik nor dengan adik beradik cik nor g beli barang dapur kat Pasaraya Econjaya, Machang.Masa tunggu kakak ternampak lah beberapa ekor rama-rama2 terdampar kat atas lantai.Memang jinak sangat rama-rama nie.Hairanlah pulak macam mana dia tiba-tiba boleh berada kat situ.Budak2 yang lalu lalang kat situ panggil butterfly...hehe

Tu yang cik nor tanya sekarang nie musim rama-rama ker?Masa tengok perlawanan Pahang vs JDT pun banyak rama-rama kat padang.Dah macam bunga-bunga berwarna hitamlah pulak..hehe.Masa Perlawanan Kelantan vs Felda pun sama tapi xderlah banyak macam Pahang vs JDT.Adalah musim dia sekarang?huhu

Tempat korang ada banyak rama-rama tak?
oklah stop sini dulu.See u again.

39 comments:

  1. memang tengah musim nie cik nor...kat rumah kakak ipar kat melaka pun banyak

    ReplyDelete
    Replies
    1. oowh..ye ke?mmg musim dia rupanya..:)

      Delete
  2. tak payah pergi taman rerama lah cenggini..

    ReplyDelete
  3. haah kan..musim ni..memang banyak..

    ReplyDelete
  4. memang tengah musim kot.. memang banyak rama-rama

    ReplyDelete
  5. haha....memang banyak sangat rama-rama....

    ReplyDelete
  6. musim rama2 menonjolkan diri ni cik nor...barangkali....

    ReplyDelete
  7. agaknya la Cik Nor..akak pegi tengok bola sabtu aritu..memang banyak jugak rama2..siap hinggap kat kepala akak lagi..hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo..ye ker?mesti rama2 jantan yg hinggap kat kepala akak tu..hihik

      Delete
  8. ni mesti ada orang nak masuk rumah Nor nih..usha-usha No;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ermm..siapa erk?haha..pandai jer harith nie..:)

      Delete
  9. Musim dia kot. Sebab bnyak sangat ni duk tumpang dalam bilik tiey. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. may b lah kot.Rama2 tu nak tgk tiey study sbnarnya..hihik

      Delete
  10. takde nampak sekor pun..hehehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak biar btl sally...nnt cik nor halau g kat umah sally lah pllk..:)

      Delete
  11. Tadi baru keluar kat TV pasal musim rama rama ni Cik Nor...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah pasal kak..dah dua malam berturut-turut keluar berita tv3..:)

      Delete
  12. Kalau gi Kelantan sok bolehlah bawak cik nor mintak tolong tawar ek...

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah kak..contact jer cik nor..:)

      Delete
  13. assalamualaikum cik nor.. kat umah sy ni kerap masuk. suka pula dia dok kat bilik air. geli saya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumusalam mimie...owh..kat dalam bilik air tu..:)

      Delete
  14. tak perasan pulak ada ke x rama2 ni .. :)

    ReplyDelete
  15. yup... banyak lak sekarang ni...

    ReplyDelete
  16. Tak pastilah tengah musim ke tidak sekarang ni tapi memang selalu nampak. Baru 2 hari lepas nampak rama-rama yang cantik pulak bodynya, bukan sayap. Tak tahu apa nama spesies rama-rama tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ermm..dah dua malam berturut-turut masuk berita tv3.:)

      Delete
  17. Eh yer la kot cik nor..baru2 nie pn ada sekor rama2 mcmni singgah kat rumah farah jugak..=D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ermm..mungkin kan farah...mana2 tmpat ada rama2..:)

      Delete
  18. Replies
    1. ooo..ye ke?blm sampai lg lah tu kot..:)

      Delete
  19. Masa perasmian Sukma Perlis pun zumal tengok banyak rama2 kat stadium, semua besar2 dan cantik :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...