KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Saturday, June 7, 2014

Kek Hokkaido..


Assalamualaikum..

Cik nor nie kan saja jer kan hari2 minggu macam nie dok tayang makanan.haha.Sebenarnya cik nor nak suruh korang buat.InsyaAllah..kalau tiada aral melintang hari nie dan esok dok makan nasi kat kenduri kahwin la.Asyaik makan kat nasi kat kenduri orang jer.Kenduri sendiri tak tahu bila..haha

Kek hokkaido nie first time cik nor dengar.Nampak tak di situ kejakunan cik nor.Orang lain dah ke bulan cik nor baru terhegeh-hegeh nak start enjin kereta.haha.Nie pon nasiblah housemate perkenalkan.Kalau tak memang terkebil-kebil lah kalau orang tanya pasal kek nie.haha.Nama kek nie pon tak henggat.Asal dari jepun ke kek nie?Entahlah..yang cik nor tahu ianya sedap.hehe

Housemate bagi lah try trus cik nor jatuh cinta dan saat2 tu jugaklah cik nor tempah nak bawak balik kampung.Nampak benar cik nor hanya pandai makan.Nak buat xdoklah..haha.Pembuat kek nie seorang doktor kalau tak salah cik nor la.Wah..tengok ..doktor pon pandai buat bizz.Cik nor nor tahu makan dan habis kan duit jer.Nak cuba buat sendiri..harap maklumlah..hihik.Apa yang pasti kek nie memang sedap.Makan sekali memang nak makan sokmo bak kata orang kelantan.hihik.Kek nie tetap lembut walaupon letak dalam peti. Promote nie....:)

Oklah..kepada blogger Kelantan kalau nak cuba kesedapan kek ini bolehlah contact cik nor.hehe
Babai..:)

 

17 comments:

  1. tak penah akak dgr nama kek hokkaido apatah lg makan.nampak cam sedap je

    ReplyDelete
  2. Wah mesti rasa macam duk Jepun ni yer Cik Nor :)

    ReplyDelete
  3. 1st time dengar kek hokkaido. comel pula :)

    ReplyDelete
  4. miza pun pertama kali dengar gak cik nor..hihii!

    ReplyDelete
  5. Wah nampak sedap. First time dengar :)

    ReplyDelete
  6. sebelum ni penah dgr nama kek ni.. pernah rasa.. lembut je kan cik nor kek nya..

    ReplyDelete
  7. Agaknya kat jepun popular kot kek ni ;)

    ReplyDelete
  8. hah kek Hokkaido ker Nor?lain jer tengkok sbb xpernah dgr hehehe ;p tp rasanyer kat sana xde ;P

    ReplyDelete
  9. wah.. menarik.. blh try buat nih..

    ReplyDelete
  10. Kek nama jepun tu.. Fiza pun baru tahu lepas baca entry nie cik nor..

    ReplyDelete
  11. cik nor tak keseorangan..saya pun jakun bila tengok nama dan rupa kek nie..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  12. first time dengar kek hokkaido..bestnya kalau dapat rasa

    ReplyDelete
  13. penrh dgr..ade kat kedai kek..hehe (memangla kan ;p)
    tp xpernah rase lg..xtau sedap ke tak kek hokkaiido tuuu ^,^

    ReplyDelete
  14. OKje pun pernah gak makan kek ni masa gi Pengkalan Balak ri tu.... memeber gak yg bawak...

    ReplyDelete
  15. cik nor nampak sedap jer nih ^_^

    ReplyDelete
  16. Kek ni sngt laaa lmbut.. Pnh mkn sblm ni..

    ReplyDelete
  17. aida x pernah makan ni ciknor.
    pasti sedap ekk.
    hu huhu :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...