KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Wednesday, May 21, 2014

The Liebster Award - Abe Kie, Hainom Okje & Umi Sura

http://3.bp.blogspot.com/-2b7FwbER8UQ/U2xLAWBHZNI/AAAAAAAAPNk/G-zXb8zSJ64/s1600/Liebster-Award%5B1%5D.jpg 
Assalamulaikum...

Alahai..ramai pulak yang berkenan nak tag cik nor.Nak buah macam mana blogger perasan glemer mesti lah ramai orang kenal..haha (sila muntah berjemaah..)Untuk tidak menghampakan mereka maka cik nor ambil masa sekejap untuk menjawab soalan dari diaorang.Soalan dari 3 blogger sekaligus..haha


SOALAN-SOALAN MAUT ABE KIE
 
1. Siapakah date pertama anda dan di manakah anda berdating dengannya?
 - Azman Rashid (cinta monyet..haha) & diberanda sekolah :)
2. Nyatakan tiga saat terindah di dalam hidup anda.
- Cium tangan ibu & ayah
3. Apakah kereta/motosikal pertama yang anda miliki?
-  Kereta (Myvi)
4. Apakah menu masakan yang pertama sekali anda belajar dari ibu tersayang?
- Masak nasi  ....haha
5. Sekiranya anda mengalami tekanan, apakah yang anda lakukan?
- Diamkan diri
6. Di manakah anda mendapat pendidikan tinggi?
- Uitm dihati ku..:)
7. Destinasi pelancongan yang paling jauh pernah anda pergi?
- Bukit Tinggi , Indonesia
8. Apakah tujuan anda menulis blog?
-Meluah perasaan..cewahhh
9. Sekiranya kawan baik anda sendiri menikam anda dari belakang, apakah tindakan anda?
- Doakan yang terbaik untuk dia
10.Siapakah individu yang telah mengubah hidup anda?
- Extunang....huhu
11. Sekiranya anda tidak melakukan pekerjaan yang anda buat sekarang, apakah pekerjaan yang bakal anda ceburi?
- Guru @ lawyer..haha
11 Soalan OKje untuk korang jawab :

1)  Nama panggilan yang korang suka OKje panggil dan kenapa?
- Cik nor sebab manja kot..haha
2)  Entri korang yang paling best yang korang nak OKje baca?
- Entry yang akak bagi hadiah kat cik nor tu..:)
3)  Satu kebaikan yang ada pada diri korang yang patut OKje tahu?
- Peramah
4)  Satu sikap buruk korang yang patut OKje tahu?
- Kalau gaduh xsuka cakap ngn orang tu..haha
5)  Bahagian tubuh korang yang korang rasa cantik?
- Bibir kot..org kata bibir cik nor seksi..haha
6)  Siapakah orang yang ingin korang jumpa kalau diberi peluang?
- Tun. Dr. Mahathir
7)  Peristiwa paling best dalam hidup korang?
- Bersama family tercinta
8)  Impian korang yang masih belum tercapai?
- Nak Nikahhh
9)  Makanan dan minuman yang selalu korang order kalau makan luar?
- Nasi goreng kampung & Milo ais
10)Kalau korang jadi kaya?
- Nak bawa seluruh family g Mekah
11)OKje di mata korang? Nak kritik pun OK ..... mak OK jer!
- Seorang ibu yang penyanyang..

Soalan yang perlu dijawap..

1.Apa yang korang tau tentang Umi?..cerita skit..
- Umi kerja kat klinik & ada anak lelaki yg encem nama afif.:)
2.Korang pernah bercinta berapa kali sebelum kahwin?(kalau belum kawin..dah ada pakwe ke belum?
- Belum kawen ( tengah mencari...haha)
3.Apakah saiz baju korang 10 tahun dulu dan sekarang.?
- Kalau tshirt semestinya S
4.Apakah impian korang?
- Nak bahagia dunia & akhirat
5.Korang suka tengok cerita apa?
- Drama melayu
6.Kenangan terindah korang?
- Dapat tamatkan pengajian
7.Apakah pendapat korang tentang blogumi...?merapu?boring?biasa2 jer?jujurla sayang aku tak mengapa...
- Best..terbaikkk
8.Korang ni jenis yang maca mana?
- Happy go lucky..:)
9.Korang pernah berangan tak?mesti pernahkan..biasanya korang berangan pasal apa?
- Berangan nak kawen dengan putera kayangan
10.Apakah nama timangan korang masa kecik2 dulu?
- Kak chik
11.Apa yang korang tak suka dalam blog Umi?jujur ya..tq.
- Sukaaaa..:)
Soalan cik nor untuk anda yang akan di tag :
1. Nama penuh korang & nama samaran kat blog
2. Apa korang buat kalau korang bosan?
3. Tempat yang nak sangat korang pergi tapi tercapai lagi.
4. Apa yang membuatkan korang susah hati?
5. Korang suka masak?masakan paling sedap korang pernah masak?
6. Korang suka shopping baju kat pasar malam ke shopping kompleks?
7. Makanan yang paling korang tak suka makan sejak dari kecik?
8. Tempat dating pertama korang?
9. Hadiah paling best husband or boyfriend bagi?
10. Apa pendapat korang tentang blog cik nor?
11. Sila komen dengan jujur tentang cik nor...:)
Mangsa tag :
1.Farah (Mrs. Secretary)
2. Kak Mia Kassim
3. Jaakechik
4. Azman
5. Atie
6. Sally
7. Msredcheesecake

42 comments:

  1. yeay..Cik Nor dah jawap..tema kasih Cik Nor..:)

    ReplyDelete
  2. hehehehe masak nasi... itu kelakar ^_^

    all the best.. good luck

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..xthu nak jawab apa.:)

      Terima kasih acik..:)

      Delete
  3. Memang meriah Liebster Award nie :))

    ReplyDelete
  4. http://sallysamsaiman.blogspot.com/2014/05/the-liebster-award-by-normi-nieza.html

    ReplyDelete
  5. TQ cik Nor sudi join.... OKje bagi B+ sebab jawapan pendik pendik hehe......
    Okje doakan Cik Nor cepat cepat jumpa putera kayangan yeh.....Entri tu OKje dah bacakan dulu...nak kena baca lagi ke? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama2 kak..alaa akak bg b+ jer..redha jer la..haha..banyak nak kna jawab tu kak..3 skali harung kak..hihik.Jangan la ada org tag lagi past nie..hihik
      aamiin..terima kasih kak:)
      Boleh jgk klu nak baca lagi haha..

      Delete
    2. Baru kali nilah nampak cik nor komen paling panjang ....selalunya sepatah dua kata jer

      Delete
  6. haha... nasib tak kena, mama ada 3 lagi menunggu tu haaa.. kelakar lah jawapan cik nor..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nasib..sbb cik nor tgk dah ramai org tag mama..cian plk mama nak jawab banyak2..jawapan spontan sambil mata dok jeling blik bos takut kantoi..haha

      Delete
  7. jaa kena tag ya!

    Okey takpe nanti jaa cuba jawab okey...

    Tunggu jaa karang jap lagi. esok jaa publish!

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup...jawab jaa jgn tak jawab..haha

      Delete
    2. Salam Ciknor...

      Jaa dah jawab soalan2 ciknor kat sini...

      http://www.jaakechik.com/2014/05/the-liebster-award-jawapan-untuk-cik-nor.html

      Delete
    3. waalaikumusalam..jaa

      terima kasih jaa..:)

      Delete
  8. Thanks cik nor tag farah.. Insyaallah akan usahakan buat jugak entri pasal nie..ada lagi 2-3orang pn tag farah.. =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama2 farah..:)
      jangan lupa jawab ye farah..:)

      Delete
  9. Impian Cik Nor tu.. in syaa Allah tercapai.. dah ada calon jgn tggu lama2... hehe...

    ReplyDelete
  10. Moga tercapai impian nk nikah tu.. Teruskan usaha, doa dan tawakal ea cik nor...

    ReplyDelete
  11. panjangnya..hihihi

    selamat bersegmen CIk Nor

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah pasal ainim...terima kasih..:)

      Delete
  12. hahaaa..skali gus jawab cik nor..terbaik hehee :)

    ReplyDelete
  13. Salam Ciknor...

    Jaa dah jawab soalan2 ciknor kat sini...

    http://www.jaakechik.com/2014/05/the-liebster-award-jawapan-untuk-cik-nor.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumusalam..jaa

      terima kasih jaa..:)

      Delete
  14. nahhhhh, tu diaaa soalan, jawapannn..
    berderetttt.. :D

    ReplyDelete
  15. sy ada dua lagi tgh hutang pasai liebster award ni

    ReplyDelete
  16. Searching for the Best Dating Website? Create an account and find your perfect date.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...