KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Monday, May 5, 2014

Puding Ala Cik Nor..:)


Assalamualaikum..

Dah lama benar tak menulis.Kerja banyak sangat tak sempat nak tumpukan perhatian sepunuhnya dekat blog yang tak berapa nak glemer nie.Tapi thanks a lot pada pembaca setia blog cik nor yang selalu singgah blog nie.

Hari nie teringat gambar puding jambu batu yang ada dalam gallery phone.So adalah idea nak buat entry kat blog.First time buat puding nie walaupon cara buatnya semudah ABC.hihik.Benda dah siap just masak n sejukakan jer.Ada dua perisa cik nor buat.Satu perisa Jambu batu dan satu lagi perisa tembikai susu.Cik nor just tambah nata de coco sebagai penyeri puding nie.Ingat nak tambah sumi jelly tapi semua dah kena ngap tinggal nata de coco jer.Redha jer lah..haha

Apa2 pon memang best lah puding nie walupon first time buat.Kira pandai jugak lah cik nor nie.walaupon buat yang dah sedia ada..haha.Masuk bakul angkat sendiri.

Oklah..nakl sambung buat kerja..Babai

48 comments:

  1. Assalammualaikum...cik nor,

    macam sedap puding tu kan.. yum2. .

    mselim3

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumusalam..mselim

      mmg sdap...haha

      Delete
  2. Sejuk2 memang sedap Cik Nor..akak dah lama tak buat..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. btl tu kak..satu xcukup kak...jgn lupa buat kak..:)

      Delete
  3. woww,
    cik nor nak rse sikit please...hehee
    sedapnya :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak..dah habis la miza..sori..:)

      Delete
  4. SA kan...puding sesenang mcm ni pun selalu buat x menjadi..x tau la kenapa..hehehe...tangan x bedung kot...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye lah tu..xcayalah cik nor..entah2 akak buat lagi sdap dari cik nor..:)

      Delete
  5. dah tinggal setengah.. mst sedap nie...

    ReplyDelete
  6. ni kalau kat rumah sy ni....sekelip mata je habis ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah kat umah cik nor pon..hihik

      Delete
  7. Nor....blog xglemer ker?selalu jer menang mesti laaa popular ehehehehe ;p ;p ;p

    bak sikit puding tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. glemer lah sgt harith..rezeki tu harith..alhamdulillah..:)

      dah habis..haha

      Delete
  8. Nak minta sikit puding tu boleh tak?

    ReplyDelete
  9. makan selepas kuarkan drp peti sejuk ... pergh . jgn harap mintak blh dpt . hehehee

    ReplyDelete
  10. Replies
    1. mmg best (perasan kan cik nor)...insyaAllah cik nor share nnt..:)

      Delete
  11. wahhh... mcm sedap je cik nor..makan time cuaca panas ni mmg mabless lah...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. btl tu atie..mkn satu nak satu lagi..:)

      Delete
  12. Asalkan namanya pudding..mmg my fav

    ReplyDelete
  13. Wah macam best...bolehla saya try
    terima kasih atas perkongsian ^_^

    jemput singgah :http://syerarahim.blogspot.com/
    semoga bermanfaat buat semua

    ReplyDelete
  14. Replies
    1. blh la maria..kalau maria buat sendiri lagi sdap..hihik

      Delete
  15. wah sedapnye cik nor. telan air liur je kami dibuatnya

    ReplyDelete
  16. wah.. sedapnya dimakan bila cuaca panas.

    ReplyDelete
  17. buat sndiri mmg sedap kan cik nor. :)

    ReplyDelete
  18. Lama tk buat puding cik nor...

    ReplyDelete
  19. Aaa cemana nak buat. Ingatkan ada recipe tadi ihik. Looks nyummyyyy!~

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..nnt cik nor share ye nad..sori..:)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...