KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Tuesday, March 4, 2014

Part Time Hujung Minggu

Assalamualaikum

Hari nie macam lambat jer cik nor bersiaran.Memang lambat pon.Komputer cik nor buat hal.Lembab tahap gilosss..Last2 cik nor restart balik.Alhamdulillah..dia oklah sikit dari sebelum restart tadi.Maka boleh lah cik nor blogwalking ke blog2 anda semua.hehe

Gambar apa kat atas tu?Tu lah gambar sardine roll or bahasa melayunya  sardin gulung.Itulah kerja part time cik nor buat bila balik kampung hujung minggu.Tolong mak cik nor jer.Dia letak kat gerai jual nasi belah pagi.Sardine roll nie limited  time jer ada coz dia ada 3 hari jer dalam seminngu.Ini kerana cik nor jer yang akan buat sardine roll nie.Mak cik nor tak buat coz dia kata rumit.While adik cik nor pulak dia tumpukan pada kuih muih yang lain.

So, kepada orang kampung cik nor kenalah sabar menanti kuih nie.Cik nor akan balik kampung pada hujung minggu jer.Time tu jer lah ada kuih nie.So, tak boring sangatlah orang nak beli kuih bila tengok kuih yang berbeza setiap hari.hehe.Kalau sesiapa yang nak tempah bolehlah hubungi cik nor..hehe

oklah..itu sahaja untuk hari nie.:)

40 comments:

  1. kulitnya tu pakai kulit popiah kah?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak..guna tepung gandum jer..cik nor buat sendiri..:)

      Delete
  2. 1st time mkn ni dlu, kakak buat.. masa tu kami semua sekolah menengah semua

    ReplyDelete
    Replies
    1. la ye ker?nnt zam blh buat sendiri la..nnt cik nor bagi resepi..:)

      Delete
  3. nampak sedap tu cik nor,fes time miza tengok rasanya..hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ker?nnt mirza try lah buat..cik nor bg resepi nnt..:)

      Delete
  4. dahlah lapar ni cik Nor. even sardin gulung pun rasa mcm nak ngap sekarang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihik..sabar2...nnt jgn lupa bli yg frozen buat stock..:)

      Delete
  5. Feveret tuh. Nak jugak Cik Nor :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ker?alamak jauhla..nak bagi macm mana..hehe

      Delete
  6. mohon pos secara percuma..
    kihkih

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak..nnt basi lak bla sampai sana..:)

      Delete
  7. Wah... Nmpk.menarik plak disusun bgitu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu teknik snang nak ambik bla nak goreng..hihik

      Delete
  8. fevret akak ni..sedapnya..bila la dapat merasa air tangan Cik Nor..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh..ye ker? InsyaAllah..adalah rezeki tu nnt..:)

      Delete
  9. Assalammualaikum..cik nor,

    mesti best nie.. yummmm2...

    mselim3

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumusalam..mselim

      yang tu kna try dulu lah..hehe

      Delete
  10. Jauhnya lahaiiii...hahahaha...takde delivery area KL ke?? :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah pasal...setakat nie tak der lagi la..hihik

      Delete
  11. Ohhh pakar menggentel rupanya hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana ada pakarnya kak..blh lah dr tak der..hihik

      Delete
  12. uik...nmpk pjg la sardin rollnye. Mmg mcm tu ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..cik nor suka buat panjang2...sbb nak srh dia nampak besar sesuai dgn harga dia 3 ketul seringgit.Lain tempat lain cara dia buat kak..:)

      Delete
  13. pandai cik nor buat sardine roll.. sedap tu cik nor.. :D

    ReplyDelete
  14. owh,..ada rupanya sardin gulung ekk...baru 1st time dengar..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..apalah lan nie...nampak bnar suka mkn makanan barat..:)

      Delete
  15. owh.. igtkan gambar pat tongko..

    ReplyDelete
  16. pandai cik nor buat.. dah lama fiza tak mkn.. mesti sedap..

    ReplyDelete
    Replies
    1. blh lah fiza...tu kna try dulu lah..:)

      Delete
  17. Sardin gulung ?? Oke.. ini 1st tym zara tau ada kuih cmni.. ^ ^

    ReplyDelete
  18. sardin gulung? panjang nyerrrrrr

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup...cik nor saja buat panjang2..sbb rangup nak mkn..:)

      Delete
  19. blogwalking di sini..done follow..nice entry! jom follow di http://cikhafizahnurani.blogspot.com/

    :-)

    ReplyDelete
  20. bestnya. rasa macam nak buat juga la. >.<

    ReplyDelete
  21. first time tgk ni.
    buat sendiri ke dohnya cik nor

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...