KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Friday, January 10, 2014

Kerana Malware Huru-Hara Blog Cik Nor

Assalamualaikum

Maaflah entry di hari Jumaat tak berapa nak best.Nak buat macam mana cik blog tengah bingung lagi macam mana malware menyerang sitemate cik nor.Aishh..cabaran betul lah kan jadi blogger yang tak tahu apa2 nie.Memang buta it cik nor nie.Tahu menaip jer..huhu

Tapi alhamdulillah semua tu dah settle masalah tu.Ini semua atas bantuan Bro Sop.Terima kasih banyak2 yer a.sop atas bantuan tersebut.Lain kali nak mintak tolong lagi.hehe.Ada gak nak kena penyepak budak nie.Asyik2 orang tolong jer..bilalah gamaknya ko nak reti buat sendiri.haha.

Ada satu masalah jer kalau cik nor edit sendiri.Orang lain jadi makin cantik tapi kalau cik nor jadi lain macam jer.Macam tak cantik jer, macam hancurrr jer...Itulah trade mark baru kalu cik nor yang edit blog.haha..Saper yang nak hancurkan blog dia boleh upah cik nor..haha..Soheh..xder saper yang nak..xgitu kawan2 semua..??

Oklah cukup dulu untuk hari nie...esok sambung lagi..:)

P/s: ada saper2 pandai tak nak masuk kan kod iklan nuffnang kat coding html?kalau ada tolong ajar cik nor yer...:)

60 comments:

  1. Nasib baik dah OK kan cik nor..boleh membebel lagi..hihi
    syukur ada jgk yg membantu..klu atie pun mmg failed bab2 nak edit blog ni...sllu dok buat yg basic boleh lah..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah..InsyaAllah...hehe
      klau bagi cik nor edit mamg hancuss la..haha

      Delete
  2. dulu pun try edit blog.nak buat kengkonon yang gempak2.last2 upah orang tolong editkan.hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihik..itu lagi bagus...selamat skit blog..:)

      Delete
  3. syukurlah dah pulih.. bahaya betul penangan malware.. menabung churp2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah..tu lah pasal aiza..thanks aiza..:)

      Delete
  4. sy x berani nak edit lebih takut punah ranah blog ni. ari tu ada try tukar template kpd yg canggih sikit tp lari segala allignment. last2 guna balik template yg ditawarkan blogger. x yah comel2 janji blog kita ada pengunjung n pengomen. Thanks..

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh..btl tu a.kie..edit bukan main cantik tp pengunjung n pengomen nan hadoo..hehe

      Delete
  5. ok lar..sykur dpt d selamatkan juga kan...

    ReplyDelete
  6. xara mmg xpndai.. order je edit blog ngan pakar blog.. kekeke

    ReplyDelete
  7. ok lar..sykur dpt d selamatkan juga kan...

    ReplyDelete
  8. samalah kita Cik Nor..menaip jer tahu..hihihi..

    ReplyDelete
  9. bagus lah dah okay.. hehe..
    Cik nor, boleh follow tutorial kak duniashida.com utk masukkan iklan nuffnang tu.. dia ada terang step by step.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah..:)

      owh..ye ker?thanks aisya bagi info..:)

      Delete
  10. alhamdulillah...settle untuk itu kan cik nor..dah tak risau sangat..ada juga yang sudi membantu
    mencari fesyen Korea Murah dan Menarik.. Esgee

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah..thanks pada yg dudi membantu..:)

      Delete
  11. mencari kotak jerit kat sini.. tak jumpa le pulak.. rupanya blog cik nor diserang selsema.. moga blog nih cepat pulih..menabung taylor college kat sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..alhamdulillah dah sembuh...thanks yer man..:)

      Delete
  12. boleh belajar slow2
    yg ptg jgn takut mencuba :)

    ReplyDelete
  13. pulak.
    tp nasib la ada org tlg.
    ciksu pon x pandai bab bab edit.
    ciksu tempah je. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup..perghh..cik sue lagi advance lagi cik nor..:)

      Delete
  14. cik akak memang bab editing ilmu kurang kit..hahaaha...
    minta tolong orang lain je buatkan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. samaah kita cik akak..mtk tlng gak..tp kalu dah banyak kali malu gak nak mtk tlng..hihi

      Delete
  15. Alhamdulillah, dah settle. Boleh tersenyum girang lah Cik Nor.

    ReplyDelete
  16. fuh nasib baik ok.. dulu Puan Gojes pun ada masalah tu.. skrg dah ok dah.... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah..puan gojes 1 blog kna..nasib cik nor just kna kat sitemap jer..:)

      Delete
  17. Jgn risau... Kalau da prob mesti ada yg nak tolong.... Sy tak leh tolong sbb sy buta it...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah pasal..suka sgt dengan rakan blogger yang baik hati semuanya...sy pon sama buta it..hihik

      Delete
  18. Assalammualaikum...cik nor,

    alhamdulilah, dah settle masalah cik nor.. amin.

    mselim3

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumusalam..mselim..

      alhamdulillah...terima kasih mselim..:)

      Delete
  19. pasal ni tak pandai langsung..huhuu..tapi dah settle masalh..senang hati kan cik nor..hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah kita mirza..alhamdulillah...mmg senang hati..hehe

      Delete
  20. Seronokkan cik nor bila ada sahabat bloggers yang ambil berat dan membantu...

    ReplyDelete
  21. ok la lau ade yg tolong..
    yaya pon same jgk ni..tau buat entri je..xtau nak edit pape kt blog..huuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah ada sudi membatu cik nor..:)

      cik nor mmg buta it..haha

      Delete
  22. Next time kalau nak edit2 tu boleh... tapi jangan lupa buat backup template dulu yer.. :D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...