Breaking News

Kerana Buah Ini Tidur Ku Tak Lena....


Assalamualaikum...

Hari nie cam nak buat entry awal la.Macam tak der idea jer nak menulis petang karang.Sementara ada idea baik cik nor start mengarang sekarang.Aikk..dah macam nak menulis novel cinta lah pulak cik nor..Hoho...berangan lah jap kunun2 cik nor seorang penulis novel...haha

Dah2 cik nor tak usah ko merapu pagai2 nie tak der orang nak layannya.Baik ko tulis apa yang sepatutnya ko tulis.Lain ko post gambar lain pulak yang ko bebel kan...hihik.Gambar kat atas tu sebenarnya buah dokong kalau orang kelantan panggil la.Adik beradik kepada buah langsat dan buah duku.Tapi di kalangan tiga beradik nie buah dokong yang paling manis..Tu lah sebabnya cik nor layan sampai tak ingat dunia.haha

Last2 cik nor terima lah akibatnya tak boleh tidur malam.Satu sebabnya buah nie kan macam berair then kerap lah cik nor bangun g tandas diwaktu malam.huhu.Sebab2 yang lain buah nie termasuk dalam golongan buah yang sejuk..faham2 bila umur dah lebih mula perut masuk angin then sakit urat pun ada gak sikit2.haha.Terimalah padahnya cik nor.Kunun2 tak nak membazir..pulun sakan cik nor makan..dan akibatnya kat ats tu lah...haha

Itu jer kot nak merapu pagi nie.See u soon..:)

48 comments:

  1. buah dokong..saya dok perak pun panggil buah dokong..berbeza kan dgn buah langsat ::)

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh..ye ker?mmg berbeza..buah langsat masam skit buah dia..:)

      Delete
  2. aiza tak suka sangat makan.. sebab pernah tergigit bijinya.. hehe.. kalau rabutan memang menjadi kegemaran aiza..

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo..ye ker?cik nor semuanya blh hentam...last2 terima lah akibatnya..haha

      Delete
  3. suka juga makan duku ni cik Nor, tapi atie tak boleh makan byk sgt..kang badan berangin...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihik..samalah kita atie..cik nor plk dah tu berangin ttp gak nak makn..:)

      Delete
  4. Farah lagi suka buah dokong drp langsat.. sebab dokong manis.. =D

    ReplyDelete
  5. dah lama rasanya tak makan buah dokong, kat kg ada buah langsat jer, dah malas nak makan buah ni, sebab nak kena kait...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaa..apa ssh kak..beli jer..klau cik nor ramai orang bagi free jer..hihik

      Delete
  6. orang johor pun panggil tu ^_^ sedap buah nie

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah..sama rupanya..mmg sdap dan manis..:)

      Delete
  7. Buah dokong memang sedap... kalau dah mula makan memang susah nak berhenti... ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg sdap...tu lah pasal akak..klu yg manis lagi ssh nk brhnti..:)

      Delete
  8. org tua2 kata buah dokong ni sejukkkk... tu yg asyik nk kencing jer tu kan..

    ReplyDelete
  9. kat johor ada yg panggil buah dokong..tapi family saya cakap buah langsat..
    mmg pon kalau makan banyak buah ni..tak habis2lah pi toilet..because mengandungi air yg banyak sama macam rambutan kan..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh..sama jer paggilannnya..tu lah pasal..syok2 tdo tetiba rasa nak g tandas..hihik

      Delete
  10. saya pun kalau makan banyak buah ni kerap pergi tandas hehe.. :)

    ReplyDelete
  11. Salam kenal, Cik Nor...

    Dah lama rasanya x makan buah dokong ni... teringat plak kat arwah abah... dia yang suka sgt makan buah ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam knal kembali,,:)
      owh..ye ke?skarang senang..kat mana2 pon ada jual buah dokong nie..:)
      al-fatihah utk arwah abah awak..

      Delete
  12. mmg best buah ni.. xpe la jrang2 sakit..hihi

    ReplyDelete
  13. Hehe, tu la mkn tak ingat Cik Nor... :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah mmg sdap..tu yg tak ig kat saper2 dah..haha

      Delete
  14. Mmg tak makn sbb alhan asma... Smput trua klu mkn ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh..mcm tu ker?kna pantanglah klu macam tu maria..

      Delete
  15. IM pun suka buah dokong. Hehe

    Beli dengan harga murah dan dapat diskaun jadi lagi murah kat SINI :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ramai rupanya peminat buah dokong nie..:)

      Delete
  16. tak sangka sampai macam itu sekali kesan makan buah nie..

    ReplyDelete
  17. hubby minat sgt buah ni...kalau beli dia hadap sorang je...hehe

    ReplyDelete
  18. hehe.. tak pasal2 ke tandas je kan..

    ReplyDelete
  19. owh..buah ni boleh 'lawaskan' bhn buagan kita ke..?xtau pon..
    hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. lawaskan yang kecil jer...buka yang besar yer cik yaya..hihik

      Delete