KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Friday, December 26, 2014

Pray For Kelantan..Pray For Pantai Timur....

Assalamualaikum...

Kelantan kini dilanda banjir yang amat luar biasa. Mohon kepada semuanya..doakan yang terbaik kepada kami semua di pantai timur.Moga Allah permudahkan urusan kami disini. Aamiin..


#prayforkelantan
#prayforpantaitimur

Tuesday, December 23, 2014

Gambar Dari Whatsapp Di Malam Final AFF Suzuki Cup




Assalamualaikum...

Hai macam tak de idea nak menulis jadi korang layanlah gambar yang cik nor dapat di malam final AFF suzuki Cup.Gelak jer cik nor tengok gambar kat atas tu.Paling hot gambar no.4. Pemain nombor 7 Thailand...Cyril Chapius...encem kan dia..haha


Baik hati klik :

1.SINI
2.SINI
3.SINI
4.SINI
5.SINI
6.SINI
7.SINI
8.SINI
9.SINI

Thursday, December 18, 2014

Tudung Express



Assalamaulaikum..

Hari nie cik nor updates tudung expres cik nor panggil.Sebab apa cik nor panggil dia tudung express? Sebabnya just sarung , pin kat dagu kalau longgar, lilit sikit dan pin kat kepala.Dah siap xpayah guna banyak pin.Contoh cik dah tunujk sebelum ini.Sila ke Cik Nor Collection..hehe.Kat situ banyak koleksi tudung .Material kain tetap chiffon.InsyaAllah..tudung ini melepasi paras dada.Harga RM22.00 (tidak termasuk pos) Untuk keterangan lanjut jangan lupa hubungi cik nor : 0199791081(sms/call/whatsapp/wechat)


Baik hati klik :
1SINI 
2.SINI 
3.SINI

Wednesday, December 17, 2014

8 Share ..:)

Assalamualaikum...

Hari ni tak boleh tulis banyak..hehe.Alhamdulillah..tahun nie dapat redeem baju dengan point 8 share yang dah lama cik nor kumpul.Tahun lepas 800 point expired.Tahun nie xmo jadi macm tu lagi.Cukup point terus redeem tshirt nie.Saiz S tapi besar..muatla cik nor pakai..hehe

Kepada yang tanya pasal tudung yang cik nor jual jangan lupa contact cik nor.Tanya sahaja pn xkisah.Cik nor tak marah pn..hehe...Contact cik nor 0199791081

Baik hati klik :
1.SINI
2.SINI
3.SINI
4.SINI
5.SINI
6.SINI
7.SINI
8.SINI
9.SINI

Monday, December 15, 2014

Koleksi Butterfly Bercorak



Assalamualaikum..

Hari cik nor nak post koleksi butterfly bercorak yang masih ada stok.Cik nor nak habis kan stok sebab nak ambik yang baru.Nak harga yang menarik dan istimewa jangan lupa contact cik nor.Cepat2 sebelum stok kehabisan.

0199791081 (call/sms/whatsapp/wechat)
email : normi80my@yahoo.com

Sunday, December 14, 2014

Cara Pakai Shawl Butterly

Assalamualaikum...

Atas permintaan ramai hari ni cik nor tunjuklah cara pakai tudung butterfly yang cik nor jual. Tapi bukan cik nor la yang bagi tutorial tapi cik nor cari dalam youtube.hehe.Sori..cik nor tak pandai sangat nak beraksi depan kamera..hehe.Model yang dalam youtube ni pakai lebih kurang sama dengan tudung yang cik nor jual..

Ok..itu sahaja untuk hari ni...see u soon

Baik hati klik :
1.SINI
2.SINI
3.SINI
4.SINI

Thursday, December 11, 2014

Pancake Ala Cik Nor


 Assalamualaikum..

Mula2 nak menulis entry dah rasa nak tergelak tengok gambar kat atas tu.Eh..betul ke tu pancake?haha.Tapi korang kena percaya itu pancake ala cik nor..haha

Begini ceritamya.Hari khamis minggu lepas cik nor free sikit la then terjumpa la rsepi pancake nie.Tapi lupa la jumpa kat mana.haha.Balik hari jumaat tu terus buat.Rajin la kan cik nor.haha.Pancake tu memang menjadi.Lembut jer walaupon dah sejuk.Yang tak jadinya rupa dan rasa.haha.Rupa dah macam apam bakar.Rasa ada rasa pahit sikit sebab terlebih soda bikabornat.hehe.Kak Sura tolong ajar cik nor masak.Selalu jer fail kalau cuba-cuba nak memasak.Orang kata try n tahu lah error nya.Tapi cik nor sekali try kalau tak jadi terus tak buat dah..haha.Korang jangan nak gelak kan cik nor...nanti cik nor tak nak kawan..haha

Oklah..malas nak merapu dah.See u soon

Baik hati klik :
1.SINI 
2.SINI 
3..SINI
4.SINI

p/s: Jangan lupa singgah kat cik nor collection tengok tudung mana tahu berkenan..:)

Wednesday, December 10, 2014

Cepat & Mudah


Assalamualaikum..

Hari nie nak share tudung express kawan-kawan kat group whatsapp panggil.hihi..Just sarung..Pin kat baeah kalau longgar then lilit sikit n pin..taraaa..siap..hehe.Material kain tetap chiffon. Harga RM22.00( tak termasuk pos).Berminat hubungi cik nor 0199791081(wechat/whatsapp/call/sms).Email : normi80my@yahoo.com

Baik hati klik :
1.SINI
2.SINI
3.SINI
4.SINI
5.SINI
6.SINI

Tuesday, December 9, 2014

Asam Pedas Ikan Ikut Suka..:)



Assalamualaikum

Hari macam xde idea jer nak tulis pasal apa.Belek gallery jumpa lak gambar time cik nor rajin masak.Kalau tak silap minggu lepas kot cik nor buat nie.haha. 

Berbalik kepada gambar kat atas, sebenarnya dah lama kawan cik nor bagi resepi asam pedas ni tapi cik nor ada penyakit M so susahlah sikit nak buat.haha.Last skali tak de benda nak masak hari jumaat tu timbul la idea nak buat asam pedas ni.Ikan yang cik nor guna ni ikan kembung kalau tak silap la.Cik nor main bantai jer.haha.Janji boleh buat asam pedas.Tapi cik nor fail skit sebab kuahnya terlampau pekat dan terlampau masam.Adoii..sesedap hati jer buat.haha Tapi sdap jugak bagi cik nor tapi bagi korang tak kot..:) Akak OkJer jangan gelak kan cik nor.haha.Cik nor memang fail bab2 masak nie..:)

Oklah..kepada yang nak order tudung bolehla klik Cik Nor Collection kat situ cik nor kumpulkan semua tudung2 yang cik nor jual.

Cukup untuk hari ini.See u soon.

Baik hati klik :
1.SINI
2.SINI
3.SINI
4.SINI
5.SINI
6.SINI
7.SINI


Monday, December 8, 2014

Koleksi Warna Butterfly Bermanik







Assalamualaikum..

Hari cik nor nak tunjuk koleksi warna shawl butterfly yang cik nor jual. Material kain tetap sama chiffon. Kain yang lembut tetapi mudah untuk dbentuk.Warna-warna di atas masih lagi available.Berminat jangan lupa contact cik nor. Promosi terkini...beli 15 helai ke atas dengan harga RM15.00 sahaja. Belian secara tunai. Cepat-cepat jangan ketinggalan..

019-9791081 (wechat/whatsapp/sma/call)
email.: normi80my@yahoo.com

#butterflybermanik
#ciknorjualtudung

Sunday, December 7, 2014

Bubur Asyura


Assalamualaikum..

Mula-mula start cik nor nak bagitahu yang gambar kat atas tu dah lama sebenarnya..haha.Tapi cik nor nak post jugak kat sini.Harap korang tak marah cik nor yer..hihi

Sebenar bubur asyura ni bukan buat kat rumah cik nor tapi hasil jiran-jiran bagi.Mak aii..tak terlarat nak makan.Jiran-jiran bagi bukan sikit tapi banyak.hihi.Tapi alhamdulillah..rezeki jangan ditolak, musuh jangan di cari.Tak gitu kawan-kawan semua?hehe. Kalau kat tempat cik nor bubur asyura warna gelap & keras.Kat tempat korang macam mana pula rupa bubur asyuranya?Share la kalau ada yang ter-snap gambar..hehe

Oklah.cukup untu hari ini.See you soon.

Thursday, December 4, 2014

Jeruk Nenas & Mangga Asam Boi


Assalamulaikum..

Lama benor rasanya dah mencurah ayat merapu kat blog nie.Alamaklumlah masa amat terhad untuk mengarang sekarang ni..huhu.Cik nor mintak maaf yer kalau ada blog korang yang tak sempat cik nor terjah.Cik nor lompat2 mana yang sempat jer..huhu

Oklah berbalik kepada gambar diatas.Sebenarnya daha lama buat jeruk nenas dan mangga asam boi tapi baru sempat publish kat sini. Nah..ambik ko 2 besen skali buat..tu pon xcukup.haha.Nak buat macam mana air tangan cik nor.Memang sedap sesangatla..haha.Benda mudah...boleh la cakap besar cik nor. Cer suruh masak 3 hari 3 malam tak siap lagi..haha.Sekarang dah kurang buat jeruk asam boi nie sebab stok buah xder la..huhu..tunggu mangga berbuah lagi.Nak guna epal mcm xsdap jer..hihi

Cukuplah untuk hari ini.Lain kali merapu lagi.:)

Wednesday, December 3, 2014

Biar Rabu Berkata-kata








Assalamualaikum...

Jom cuci mata tengok koleksi warna tudung butterfly yang cik nor jual. Tapi majoriti gambar tudung kat atas tu dah jadi hak milik Farah a.k.a http://farahwahyda.blogspot.com/ or Mrs.Secretary. Thanks a lot Farah beli borong dengan cik nor. Tunggu koleksi terbaru yer Farah.:)

Berminat nak dapatkan tudung seperti di atas , hubungi cik nor : 0199791081
Enail : normi80my@yahoo.com

Monday, December 1, 2014

Tudung Butterfly Rekaan Terkini



Assalamualaikum...

Hari ni nak promote tudung design terkini.Material kain tetap sama yang berbezanya cuma design dia.Sila abaikan muka model tak berbayar tu.hehe.Sila tengok design tudung sahaja..:)

Design 1 ( contoh tudung -warna oren)
Harga : RM22.00 (tidak termasuk pos)
Design 2 (contoh tudung - warna pink terang)
Harga : RM20 (tidak termasuk pos)
Design 3 ( contoh tudung -warna merah)
Harga : RM25.00 ( tidak termasuk pos)

Material kain tetap chiffon.Tidak panas dan tidak jarang.InsyaAllah...tudung yang cik nor jual menutup paras dada. Berminat jangan lupa hubungi cik nor. Cik nor juga menerima belian secara borong.

019-9791081 (sms/call/whatsapp/wechat)
emai : normi80my@yahoo.com



Sunday, November 30, 2014

Cuit- Cuit Ahad


Assalamualaikum..

Korang minat kucing tak? Kalau minat ambikla kucing cik nor ni.Cik nor dah tak larat nak jaga dia sebab makan banyak sangat.haha.Kalau ada yang berani ambikla..Cik nor bagi free jer...haha

Saja nak hibur kan hati dikala firstday kerja.hihi.Gambar ni kawan cik nor yang whatsapp.:)

Selamat berhujung minggu semua..:)

Wednesday, November 26, 2014

Rabu Tanpa Kata


Monday, November 24, 2014

Halfmoon Corak Bermanik









Assalamualaikum...

Hari ni nak promote tudung halfmoon corak bermanik. Ini pattern terbaru dipasaran.Cara pakai sila tengok gambar model tak berbayar tu pakai.Sila abaikan muka model yang tak berapa nak cantik tu..:)

Halfmoon corak bermanik

Material  kain : chiffon
Saiz : Standard
Harga : RM25/helai (tidak termasuk pos)
COD : Kota Bharu & Machang. Kelantan
Hubungi : 019-9791081 (sms, call, whatsapp & wechat)

Giveaway Ephyra Skin Bar Di Mialiana.com



Ephyra Skin Bar berfungsi dengan begitu pantas bahawa hanya dalam satu malam, anda akan mula melihat, kulit lebih lembut, kedutan berkurangan, jerawat mengecut dan kulit yang lebih cerah. Hasilnya akan lebih terserlah jika penggunaan berterusan yang konsisten.

Jangan fikirkan umur anda atau keadaan kulit anda sekarang. Kerana EPHYRA SKIN BAR yang mengandungi bahan alam semulajadi yang berkualiti tinggi mampu mengubah keadaan kulit anda menjadi lebih cerah, halus selembut kulit bayi.

Anda akan benar-benar kagum, apabila anda melihat apa yang ia boleh lakukan untuk muka anda dalam setengah jam yang pertama sahaja!

Anda akan melihat bahawa kulit kusam, menggerutu dan kulit kendur di wajah anda mula muncul lebih licin, lebih segar, lebih tegang dalam masa beberapa hari. Pastinya dengan EPHYRA SKIN BAR, rahsia kecantikan semulajadi menjadi milik anda....


WAJAH CERAH BERSERI TANPA CELA, EPHYRA SKIN BAR sabun ajaib untuk kecantikan kulit dan wajah anda. Formulasi terbaik + Kesan Menakjubkan!!
  • Menggebu dan mencerahkan kulit
  • Menghaluskan kulit dan menghilangkan jeragat
  • Menghilangkan parut dan kedutan
  • Membantu menghilangkan bintik- bintik hitam
  • Melembapkan kulit dan menaikkan seri wajah
Kesan Penggunaan ( hasil berdasarkan testimoni dari 300 pengguna selama 7 hari )
  • Membuatkan kulit muka lebih cerah, lembut dan tegang
  • Menanggalkan semua kotoran, minyak dan sel kulit mati
  • Menghilangkan parut jerawat & jeragat
  • Menghilangkan ‘blackheads’ di muka
  • Menanggalkan kesan solekan dengan efektif
  • Memberi kesan kesegaran sepanjang hari
  • Badan tidak melekit walaupun ketika atau selepas berpeluh
  • Boleh menghilangkan bau badan
  • Memudarkan kehitaman di celah-celah badan dan bawah lengan ( ketiak )



EPHYRA SKIN BAR mengandungi :
  • Bearberry Alpha Arbutin A Extract paling berkesan, cepat dan selamat untuk mencerahkan kulit. Bersama-sama dengan Glutathione ia membantu menjadikan tona kulit lebih sekata dan bersih dari bintik-bintik hitam
  • Glutathione. Kaya antioksida yang melindungi protein enzim dan mencegah kerosakan kulit yang boleh menyebabkan kedutan dan parut. Glutathione boleh melambatkan proses penuaan dan memperbaiki keadaan kulit. Ia mengawal kesan-kesan bahaya radikal bebas dan mengelakkan pembentukan parut tebal.
  • Kolagen. Menyokong ketahanan fizikal dan keanjalan kulit dan menggantikan sel-sel kulit dengan lebih cepat untuk menjadikannya lebih tegang dan anjal.
Kelebihan EPHYRA SKIN BAR :
  • Ciri-ciri antioksida. Apabila sabun yang mengandungi ciri-ciri antioksida, ia benar-benar boleh memberikan kesan yang baik pada kulit anda. Ia dapat membuang racun yang dihasilkan oleh badan dan melindungi kulit anda dari kerosakan yang sedia ada dan selanjutnya.
  • Ciri-ciri anti-penuaan. Pengggunaan EPHYRA SKIN BAR secara konsisten dapat merangsang pembentukan kolagen kulit, yang akan menjaga kekenyalan, kelenturan serta kehalusan kulit (anti aging & anti wrinkle / kerut)
  • Sebagai antioksidan kuat yang melindungi kulit terhadap pengaruh negatif faktor luar seperti pencemaran, matahari, iklim, asap rokok dan sebagainya.
  • Pencerahan kulit. Tidak semua sabun dapat mencerahkan kulit anda. Ada yang tidak boleh benar-benar memberikan hasil yang anda harapkan. Tetapi dengan EPHYRA SKIN BAR, dapat dilihat kecerahan kulit yang mengagumkan tanpa pengelupasan kulit, dan selamat digunakan.
  • Glutathione bertindak menghalang pengeluaran melanin dalam kulit anda sehingga memberikan efek lutsinar dan kulit anda bercahaya semula jadi dan berseri-seri. Selain daripada itu semua, ia tidak hanya berfungsi sebagai sabun pemutih tetapi produk penjagaan kulit lengkap yang menghilangkan masalah kulit untuk semua lelaki mahupun wanita.
Soalan yang kerap ditanya :
  1. EPHYRA Skin Bar ni berkesan ke? Insyallah berkesan, kerana dah lebih 300 orang yang telah mencuba dan berikan feedback yang sangat bagus
  2. Skin bar ni boleh tahan berapa lama? Ephyra Skin Bar adalah 50g boleh tahan selama sebulan.
  3. Apa kandungan dalam Ephyra Skin Bar ni? Glutathione, Kolagen ikan, Ekstrak Carrot, Bearberry Alpha Arbutin A Extract, Banana Enzyme, Rice Bran Oil, Glycerin & Aromatherapy fragrance
  4. Berapa lama nak lihat kesannya? Bergantung pada individu, ada yang boleh rasa serta-merta kulit lebih halus dan tegang, ada yang pakai 3 hari dah nampak kulit makin cerah, dan jerawat makin kecut. Rata-ratanya akan nampak kesan ketara dalam 1 minggu.
  5. Boleh hilangkan parut jerawat? Jeragat degil? Boleh, Ephyra Skin Bar sangat berkesan dalam menghilangkan parut jerawat serta jeragat degil kerana ada kandungan Bearberry Alpha Arbutin A Extract bersama Glutathione yang paling berkesan, cepat dan selamat untuk mencerahkan kulit & memudarkan parut-parut hitam atau berlubang.
  6. Macamana nak guna? Basahkan sabun dengan air, biarkan ia berbuih sedikit dan terus sapu pada muka. Urut seketika dalam 2-3 minit. Untuk kulit bermasalah, boleh urut sedikit lama dalam 5 minit. Bilas sepenuhnya, dan sapukan pelembap anda seperti biasa ( boleh guna toner dan pelembap dari jenama lain )
  7. Setakat ini, hanya Ephyra Skin Bar saja? Ephyra ada dalam bentuk minuman kesihatan dan kecantikan (Ephyra Premium & Trial Pack). Ia lebih untuk merawat dalaman dan seterusnya memperbaiki luaran kita. Ephyra Skin Bar adalah produk kedua selepas kejayaan produk Ephyra di pasaran, melengkapi produk Ephyra kerana bukan saja dalaman kita terpelihara malah luaran juga diperbaiki dan lebih sempurna. Jika guna kedua-duanya ( minum Ephyra dan guna sabun Ephyra Skin bar) , kesan yang menakjubkan akan diperolehi.
  8. Boleh guna sekali sambil minum Ephyra drinks? Boleh. Sangat digalakkan.
  9. Boleh ke pakai toner & moisturizer jenama lain? Boleh tiada masalah. Sabun Ephyra Skin Bar membersihkan segala kotoran dan sel-sel kulit mati dan sangat ‘mild’ dan boleh digunakan bersama toner dan pelembap dari jenama lain.
  10. Kalau ada resdung, boleh pakai? Boleh.
  11. Ada kesan-kesan sampingan tak? Macam menggelupas ker? Pedih kalau kena matahari ke? Tiada kesan sampingan. Ephyra Skin Bar, dirumus dengan teknologi terkini yang berkualiti tinggi dan terbukti selamat dan tidak mengakibatkan pengelupasan kulit. Ephyra Skin Bar tidak mengandungi Hydroquinone.
  12. Boleh pakai kat badan sekali? Boleh, ia sangat lembut untuk dipakai di muka, sekaligus boleh digunakan di seluruh badan.
  13. Lelaki atau wanita, keduanya boleh pakai? Boleh, sesuai untuk kedua-duanya.
  14. Bilakah Ephyra Skin Bar akan dijual di pasaran? Insyallah Ephyra Skin Bar akan mudah didapati dari pengedar dan kedai-kedai terpilih bermula Januari 2015 nanti. Saiz untuk jualan adalah 50 gram dengan harga RM40.

Official Instagram : @ephyra2u
Hotline : 019 3999 238 / 03 41417889 ( office hours only)



Sila jawab soalan-soalan berikut :

Siapakah akan mencuba Ephyra Skin Bar?Saya sendiri

Umur pengguna? 34 tahun

Jantina pengguna? (Lelaki / Perempuan)

Jenis kulit? (Berminyak, Kering, Kombinasi, Sensitif)

Saya perlu dapatkan Ephyra Skin Bar kerana masalah tona kulit muka yang tidak sekata, parut jerawat yang sukar hilang dan masalah alahan yang menyebabkan kulit menggelupas dibahagian tepi bibir, kadang-kadang menyebabkan luka bila terlampau kering.

Pengguna Ephyra? (Ya / Tidak)


Giveaway Ephyra Skin Bar Di Mialiana.com ini dianjurkan pada 24 November hingga 3 Disember 2014 oleh blogger Mia Liana dengan kerjasama Oceanlife Marketing Sdn Bhd dalam mencari 50 orang blogger. Kepada blogger yang berminat nak join, sila klik SINI. Untuk mengetahui preview dan hadiah giveaway, sila klik SINI.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...