KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Saturday, December 14, 2013

Santai Sabtu..


Assalamualaikum

Hari macam xde idea jer nak menulis kat blog.Korang layanlah gambar nie.Agak kalau korang terliur..jangan lupa buat sebab hari nie dah hari minggu.Bahan2 senang dapat kat pasar tani.Mudah dan murah...Jimat kos..:)

Selamat berhujung minggu semua...:)

Friday, December 13, 2013

Jumaat Tiba Lagi...

Assalamualaikum....

Hari nie rasanya macam entry tanpa gambar lagi.Harap maklum lah kawan-kawan semua.Bukan malas tapi tak de idea nak snap apa..hehe

Hari nie cik nor tak on9.Faham2lah yer cik nor dah cuti hujung minggu.Jangan jeles yer kawan2.hihi.Xper sikit masa lagi Warga Johor akan join kami (Kelantan, Terengganu & Kedah) cuti dihari jumaat.Best apa cuti hari jumaat.Kepada kaum adam rilex jer nak g solat jumaat.Xderlah tergesa2 dari pejabat nak g masjid.Kalau cuti hari jumaat mest semua pakai baju melayu g solat Jumaat bukannya pakai baju kerja lagi.aiii..masa tu leh tengok kaum adam handsome dan kacak berbaju melayu.Cik nor suka sangat tengok kaum adam berbaju melayu.Walaupon orang tu xencem tapi bila berbaju melayu sejuk mata memandang.Tak gitu kawan2..hehe

Alahai..merapulah pulak cik nor nie.itu pendapat cik norla.Bagi korang cik nor tak tahu lah.Mesti korang suka cuti hari ahad...hehe.Oklah..stop kat sini dulu...see u again..:)




 Sumber gambar: Pakcik Google

Thursday, December 12, 2013

Lepak Di Assam Laksa Kopitiam



Assalamualaikum

Haishh...cik nor ni..masa nie baru nak updates blog.Nak buat macam mana cik nor kan bz...bz ke buat2 bz cik nor...haha..Dari tadi lagi nak updates tapi tak nyempat..bos ada kat office.Control ayu lah cik nor hari nie.haha

Gambar nie sebenarnya dah 1 minggu lepas dok dalam hp cik nor.Semalam baru transfer ke pc.Then hari nie baru sempat nak updates kat blog.Perghh..lama kan cik nor ambik masa nak updates satu2 entry.Dah macam zaman batu lah pulak cik nor nie nak kena tunggu step by step..:)

Ni lah makanan yang kitaorang makan masa lepak kat Assam Laksa Kopitiam.Cik nor makan assam laksa and air teh'o limau ais.Harga assam laksa cuma RM5.00 semangkuk n air teh'o limau ais RM2.50. Murahkan?hehe.Chicken finger tu bukan cik nor punya tapi housemate punya.Cik nor tumpang ambik gambar jer.Harga dia RM4.00.Sorilah lah comot nampak gambar tu.,dah makan baru ingat nak snap pic..hehe

Kat mana tempat dia?Jalan dia cik nor xtahu tapi kedai dia dekat dengan Kamdar dalam bandar Kota Bharu.Sebelah kopitiam nie Bank Rakyat.Jumpa dua pentunjuk nie, maka jumpalah Assam laksa Kopitiam nie.Selamat menjamu selera...:)

p/s: Selamat pengantin baru Che Ta & Zain dan Jovian & Nina...semoga berkekalan till jannah...aamiin

Wednesday, December 11, 2013

W.W#36


Assalamualaikum

Entry orang tak banyak kerja..:)

Tuesday, December 10, 2013

Kenapa FB Cik Nor Macam Ni??


Assalamualaikum..

Cik nor konfius jap...kenapa fb cik nor macam tu.Dah seminggu macam tu.Macam tak normal pun ada.Pelik semacam jer.Dok refresh 5x sehari pun still macam tu jugak.Ada sesiapa yang tahu apa puncanya?Kalau ada jalan penyelsaian bagus jugak.Cam pelik jer..nak kata style baru..orang lain punya fb normal jer.

Cik nor punya cam cacat jer..please help me...huhu..paling ketara kat bahagian tepi tu.Berserabut giler...huhu

Itu jer nak story hari nie..babai..:)

MommieSafiyyah's 1st Anniversary Giveaway





Jom lah kawan-kwan semua kita join GA nie.Syarat-syarat dia mudah saja...klik jer banner kat atas tu tapi jangan lupa isi kata-kata hikmah dia bawah..:)

-- "Saya Sangat Berminat Nak Cuba Produk  VIT C (namakan produk) Shaklee Kerana Membantu meningkatkan antibodi dalam tubuh supaya sistem imun tubuh lebih tinggi (biasalah kan umur dah tua mesti nak imun lebih..:)

p/s: kepada yang nak join jangan lupa klik banner kat atas.Mana tahu rezeki anda nak menang hadiah....:)











Monday, December 9, 2013

Liga Lawak Superstar Akhir

         VS   


Sumber gambar : En.Google    
Assalamualaikum...
Petang semalam, balik dah lewat jugak la.Sempat lagi tu borak2 sambil makan2.Azan magrib baru naik bilik.Baguskan cik nor.hehe.Balik dah la lewat ada hati lagi nak ikut housemate g ronda-ronda kat KB Mall.Semangat tu..tapi sebelum pukul 9.00 malam dah kena sampai rumah balik.Bukan kerana mak marah ker apa tapi nak layan liga lawak superstar akhir..hihik

Memang sejak dari awal episod lagi cik nor layan liga lawak nie tak kan last episod nak miss kot.hehe.Apa2 pin tahniah kepada group OMG kerana menjadi juara malam tadi.Memang tak kering gusi lah tengok gelagat Akim, Anas n Sathia.Ada jer idea kreatif diorang cipta.Kadang-kadang idea tu kalau kita fikir balik memang tak masuk akal..:)
Lawan diaorang group Apa Kasih Toq.Group nie lawak jugak tapi macam kalut sikit la.May b tak berapa nak serasi lagi dengan ahli baru kot.Tapi macam pelik jugak la kenapa tempat Fizz Fairuz digantikan oleh Syafiq Kyle?Apa sudah jadi dengan Fizz Fairuz sebenarnya??Ada sesiapa tahu jawapannya?huhu.Apa-apa2 pun tahniah kepada Didie Alias, Kamal Adli dan Syafiq Kyle kerana memenangi tempat ke-2.Korang memang havoc la..:)

Tahniah juga buat Kumpulan Aku Diandra dan Aku kerana memenangi tempat ke-3 & ke-4...Kita tunggu tahun depan pulak siapa yang join.Tu pun kalau ada lagi la..hehe 




Sunday, December 8, 2013

Hantu Kak Limah Balik Rumah....

HKLBR.jpg

Assalamulaikum

Hari cik nor blurr lagi nak updates apa.Nak buat macam mana first day kerja setelah 2 hari berhari minggu.Otak pun macam dah tepu sikit..hihik

Nie malam tadi punya cerita.Alahai sakan anak buah cik nor dok gelak tengok cerita nie.entah kali ke berapa diaorang tengok pun tak tahu lah.Siap sorang2 tu boleh hafal jalan ceritanya.Cik nor layan gak kejapa malam tadi sambil tangan sok dok layan candy crush saga.haha

Part yang paling cik nor suka bila Hussin(Awie) tegur kak limah." Kak Limah tak tengok Akademi Fantasia ke?Tak nak  tengok AC Mical ker? Boleh pulak awie tegur kat limah macam tu.haha.Kak limah pulak macam xder perasaan bila Awie tegur dia...

Part yang ke 2 pulak..antara Hussin dengan Ayu(lupa pulak saper yang lakonkan watak Ayu nie)."Amboi Ayu wangi nya malam nie.Guna sabun popijay ke?"Alahai...sabun zaman bila lah gamaknya.Seingat cik nor sabun tu glemer zaman cik nor kecik2 dulu..:)

Tapi memang best lah layan filem nie.tak kering gusi dibuatnya.Tambah pulak lawak2 selamba Abi Hurairah (Johan Rajalawak) & Usop Wilcha..

Itu saja untuk hari inie...babai



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...