KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Saturday, December 7, 2013

47 Ronin - Kaki Wayang

47 ronin ticket

Synopsis
Keanu Reeves makes an explosive return to action-adventure in 47 Ronin. After a treacherous warlord kills their master and banishes their kind, 47 leaderless samurai vow to seek revenge and restore honor to their people. Driven from their homes and dispersed across the land, this band of Ronin must seek the help of Kai (Reeves)—a half-breed they once rejected—as they fight their way across a savage world of mythic beasts, shape-shifting witchcraft and wondrous terrors.  

As this exiled, enslaved outcast becomes their most deadly weapon, he will transform into the hero who inspires this band of outnumbered rebels to seize eternity.

p/s: Keenu Reeves tu hero dia..:)

Friday, December 6, 2013

Jumaat Datang Lagi...

Assalamulaikum

Hari ni nampaknya sekali lagi entry cik nor tanpa gambar.Gambar ada tapi dok dalam henset yang tak berapa nak canggih tu.Malas nak transfer.Almaklumlah....bos ade kat office..tak berani oo nak main transfer gambar.Kan kantoi....nayerrr ooii..:)

Aduh..budak praktikal ni bikin kacau la.Tadi banyak jer idea nak menulis...datang diaorang terus hilang.Alasan jer tu sebenarnya.Sudah sememangnya cik nor xder idea past tu ko nak salahkan orang lain pulak.Alahai cik nor....

Rasanya hari nie cik nor dah berada kat kampung.Mungkin masa entry nie publish cik nor sedang melawat kawasan banjir.Aikk..dah macam YB lah pulak cik nor nie...Ukur jalan jer sebenarnya...ada kawasan banjir cik nor snap la gambar.Nanti hari ahad kalau ada gambar kawasan banjir cik nor share lah kat sini.


Oklah itu saja nak merapu hari nie.Jumpa lagi...babai

Thursday, December 5, 2013

Khamis Yang Mendung


Assalamualaikum

Hari nie cik nor macam tak idea jer, macam malas jer nak updates blog.haha.Dah datang dah angin tak betul cik nor.Tadi masa dok cari idea nak updates apa hari.then terjumpalah pageview nie.

So, cik nor reviewlah pageview nie.Alahai..cian kan blog cik nor tak ramai orang nak singgah.Nak cecah 300 pengunjung sehari pon susah.Alangkah jelesnya hati cik nor bila tengok blog orang lain pageview diaorng mencecah sampai 1k setiap hari.Macam mana korang buat erk sampai boleh jadi macam tu.Sharelah ngan cik nor tips2 sikit.Manalah kot past nie pageview cik nor boleh capai 2k sehari.Semangat ko cik nor..verangan jer lah.Ader ke orang nak melawat blog ko yang merapu nie...hihik.

Tengok pageview hari nie cuma 48 jer.Aduh sedihnya...huhu.Sabar jer lah..blog ku cuma blog picisan saja..:)

Oklah..tak nak merapu dah.Stop dulu yer..

p/s:Mendung kembali ...tunggu hujan turun di Kota Bharu....

Wednesday, December 4, 2013

W.W#35

Banjir melanda kg ku....

Credit to my sister.Cik nor cilok dalam fb dia..:)

Tuesday, December 3, 2013

Random Giveaway RM50 Tunai oleh HASRULHASSAN.COM

Done all.Saya like page or Fanpage semua blogger menggunakan nama Puteri Impian Shop.Harap Maklum.

Kepada yang nak join bolehlah klik banner kat atas...Gud Luck all..:)

Ingat Dah Hari Rabu Rupanya Baru Selasa...


              Not               


Assalamualaikum

Macam pelik jer kan tajuk entry cik nor kali nie.Tak pernah dibuat orang tajuk panjang macm tu.Begitu lah tajuk orang tengah beku.Eh..cik nor ko buka dok Jepun pon nak beku-beku bagai.haha

Begini ceritanya...Malam tadi cik nor ingat nak mendobi.So, cik nor bahagikan mana nak kena basuh by hand dan mana yang nak cuci by washing machine.Biasa cik nor cuci pakaian yang guna washing machine dulu.Then bila dah asing2kan..cik nor pelik kenapa sikit sangat.Dalam kepala cik nor nie dah set hari selasa.Patutnya kalau hari selasa dah menimbun.Blur jap cik nor, hari nie hari apa sebenarnya??Melompat g tengok kalendar kat hanset.Oh my...hari nie baru hari isnin rupanya.Senyum kambing sorang kat dalam bilik.Nasiblah xder roomate.Kalau tak malu gak cik nor.haha.

Apa yang cik nor pening tak tahu lah minggu nie.Ahad tu dah gelabah sebab terbabas tidur.Semalam hari isnin dah ingat hari selasa.Alahai...cik nor otak ko memang dah beku rasanya.Dah  macam kat dalam aisbok doh.Almaklum..kelantan dah musim tengkujuh sekarang nie.Pagi petang siang malam hujan.Tidur malam kalau xguna 3 lapis selimut memang xsah la.haha.Petang semalam cik nor tertidur sebenanrnya selepas solat asar.Tu yang pening...tobat xmo tertidur dah lepas solat asar...huhu


p/s:Kuantan & kemaman dah banjir besar, alhamdulillah kelantan masih lagi terkawal tapi tetap berjaga2 sebab sejak malam tadi hujan tak berhenti-henti...




Monday, December 2, 2013

Firestorm -Kaki Wayang

Firestorm_CPoster_f_edit-01


Summary

“Firestorm” stars Andy Lau as a cynical police inspector named Lu Mingzhe who wants to arrest Cao Nan (Hu Jun), the infamous ringleader of a criminal gang and put him behind bars by any means necessary. He employs former convict and childhood friend, Tao (Gordon Lam), as an informant, after agreeing to give Tao a chance to start fresh with his ex-girlfriend (Yao Chen), but the two men soon realise that they are entangled in a chaotic mess that cannot be faced alone…


p/s: Kepada peminat Andy Lay jangan lupa menonton filem nie.Cik nor salah seorang peminat Andy Lau...:)

Sunday, December 1, 2013

Ahad Yang Pening...

Assalamualaikum...


Hari nie rasanya entry tanpa gambar lagi.Nak buat macam mana cik empunya blog busy tahap maksimum then blur xtahu nak snap gambar apa.huhu.Walaupun hari nie hari ahad cik nor still busy macam biasa. Hari ahad cik nor dah kerja.Biasalah kan..this is pantai timur..hehe

Pagi tadi bertolak lewat sikit dari rumah.Nie gara2 tak lepas nak keluar parking.Haha.Dah 2 tiga kali pusing rasa xconfiderm dah last2 panggil akak suruh keluarkan.huhu.Dah lepas parking, tengok jam dah pukul 6.40 pagi.Biasa kalau waktu tu cik nor dah hampir sampai kat Pulai Chondong.Nie masih terkebil-kebil kat rumah.Nasib lah traffic hari nie clear.Cik nor sampai rumah sewa kat KB sebelum pukul 8.00 pagi.

Sampai  tu rasa macam menagantuk jer.Apa lagi ingat nak tidur jap.Tapi apakan daya terbabas jua cik nor.Sedar2 dah pukul 8.30 pagi.Apa lagi, kelam kabut la.Terjatuh handphone nasib tak terbarai..huhu.Dalam masa 5 minit cik nor siap.Pukul 8.45pagi sampai pejabat.Dah lewat 15 minit.Nasib pejabat cik nor tak guna punchcard kalau tak memang dah merah lah tulisan dia hari nie.haha

Oklah itu jer lah sori cik nor untuk hari nie.Harap korang sudi lah membacanya...hehe.Babai


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...