KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Saturday, November 30, 2013

Sabtu Tiba Lagi...

Assalamualaikum


Hari nie rasanya macam entry xbergambar jer.Nak buat macam mana cik empunya blog xtahu nak snap gambar apa dah.Semua yang ada kat bilik cik nor semua tak menarik.Semak mata memandang adalah..haha. Nampak kan cik nor malas nak mengemas.hehe

Nak cerita apa tak tahu lah hari nie.Otak dah blank nie.Dok fikir2 tak idea still tak nak keluar jugak.Tapi tangan still nak menaip.Macam mana tu?Cer korang bagi idea nak buat entry apa nie.Eh..cik nor ko nie biar betul dok tanya idea kat orang tapi entry ko dah publish..Dah tak betul gamaknya cik nor nie.haha

Eh..Korang ingat tak yang entry pasal resepi guna yogurt tu.Ada sesiapa dapat tak email ke-2 dari nuffnang yang menyatakan korang dapat.Paling lewat tahu keputusan dia 19 November 2013.Dah banyak hari berlalu tak dapat pun email dari nuffnang.Sure dah tak dapat kan.Kalau ada mana blogger dapat share lah .Nak tahu jugak macam mana korang boleh terpilih..hehe.Cik nor nak korek rahsia lah tu...:)

Oklah..xmolah dah merapu.Stop dulu lah Ada idea best cik nor share lagi kat sini...babai

Friday, November 29, 2013

Ulser Lagi...


Assalamualaikum..

Hari tak ada topik best nak cerita.So, cik nor merapu lah apa yang patut.Harap korang semua sudi bacalah entry yang tak seberapa nie.hehe.Sabar jer lah kan..Kalau singgah blog cik nor nie macam-macam cerita ada.Yang tak masuk dek akal pun ada kadang-kadang tu...hihi

Kenapa cik nor letak gambar bonjela kat atas tu.Ermm..tu promosi bonjela tak berbayar namanya.haha. Tak sebenarnya cik nor kena ulser jadi cik nor gunakan bonjela untuk mengurangkan sakit ulser tu.Tapi bila letak bonjela kat tempat ulser tu..Hanya Allah saja yang tahu sakitnya.Habis segala air mata dan air hidung keluar..Nak baik punya pasal terpaksalah tahan sakit itu.huhu.Entah kenapalah tiba-tiba jer cik nor kena ulser.Orang kata kalau kena ulser badan kita kekurangan air.Betul ker?Tapi macam betul jer sebab bibir cik nor pon kering dan menggelupas.huhu

Sape2 ada cara lain nak mengubati ulser nie bolehla share dengan cik nor.Cara yang tak menyakitkan ....huhu

Stop kat sini dulu..babai






Thursday, November 28, 2013

The Hobbit : The Desolation of Smaug - Kaki Wayang

Intl Main 1sht HDOS - Dec 12 wTM for Contest - v2-page-001 (1)

Movie Synopsis

From Academy Award®-winning filmmaker Peter Jackson comes THE HOBBIT: THE DESOLATION OF SMAUG, the second in a trilogy of films adapting the enduringly popular masterpiece The Hobbit, by J.R.R. Tolkien.
The three films tell a continuous story set in Middle-earth 60 years before “The Lord of the Rings,” which Jackson and his filmmaking team brought to the big screen in the blockbuster trilogy that culminated with the Oscar®-winning “The Lord of the Rings: The Return of the King.”
THE HOBBIT: THE DESOLATION OF SMAUG continues the adventure of the title character Bilbo Baggins as he journeys with the Wizard Gandalf and thirteen Dwarves, led by Thorin Oakenshield, on an epic quest to reclaim the Lonely Mountain and the lost Dwarf Kingdom of Erebor.
Having survived the beginning of their unexpected journey, the Company continues East, encountering along the way the skin-changer Beorn and a swarm of giant Spiders in the treacherous forest of Mirkwood.  After escaping capture by the dangerous Wood-elves, the Dwarves journey to Lake-town, and finally to the Lonely Mountain itself, where they must face the greatest danger of all—a creature more terrifying than any other; one which will test not only the depth of their courage but the limits of their friendship and the wisdom of the journey itself—the Dragon Smaug.

p/s: Jom g tengok wayang..:)

Wednesday, November 27, 2013

W.Wednesday #34


Hari nie hari malas cik nor nak merapu kat blog.Korang layanlah gambar biskut kering dengan air milo yang cik nor layan malam tadi sebelum tido.Sedap yang amat.hihik.Tapi tak puas hati la.,kenapa biskut kering tu nipis sangat.Tak puas makan sikit.Habis 5 6 keping jugak malam tadi.hihik. Korang makan apa yer malam td?Sure best2 kan?hehe

Oklah kalau korang nak beli phone sony baru boleh klik SINI, Kalau nak tengok Extravaganza klik SINI, Kalau nak makan coklat boleh klik SINI then last skali kalau nak menderma klik SINI.


p/s: kat tempat cik nor dah start hujan balik.Macam mana kat tempat korang?

Tuesday, November 26, 2013

Distribute Your Relief for Typhoon Haiyan

It’s been two weeks since the Haiyan Typhoon barrelled into the Philippines on the 8th of November but the search for bodies continues. This monster typhoon has injured over 20,000 people and over 1,600 people were reported missing up to date. More than 800, 000 people had been asked to leave their homes – that do not exist anymore as a result to the catastrophic disaster. The death toll has spiked to 5,235 and the list just keeps getting longer.
131122064816-02-typhoon-1122-horizontal-gallery
                                                                 Picture credits  - CNN
Our hearts go out to all the victims and their families and we hope that you guys will join us and help those in need. Nuffnang will be running a regional donation drive to raise funds for the Typhoon relief work in Phillipines from the 25th November to 22nd December. During the whole month, we urgently appeal you guys to contribute to this emergency, life-saving effort.
131120072307-02-haiyan-1120-horizontal-gallery
Picture Credit CNN
From now till 22 December 2013, you can do your part and contribute to our fund #NNforPH in just a few simple steps, by donating either a portion of your Nuffnang earning, or via Paypal :-
1. Head over to your Nuffnang dashboard and look for this image below OR click here 
FA2
2. Choose the denomination you would like to donate for the victims of Typhoon Haiyan. The options are: RM5, RM10, RM25 and RM50. Kindly be reminded to tick the box if you would like to donate anonymously. (We will be featuring the names of all the donors at the end of this campaign, in recognition of your generosity).
Picture1
3. You will receive a confirmation email.
4. The amount of your donation will then be deducted from your current earnings.
The collection period for this donation drive is from the 25th of November to the 22nd of December 2013, after which we will donate the total amount raised to Red Cross Philippines. So guys, with just RM5, you might be saving a life or helping out a needy family. We urgently appeal for your help so that we can respond to the needs of the victims and their families most affected by this calamity. Be a part of this good cause and join our effort of relief for the victims of the Typhoon Haiyan. We thank you guys in advance for you generosity!

p/s: Kalau nak derma untuk cik nor boleh klik SINI..:)

Monday, November 25, 2013

Giveaway Ephyra Serlahkan Kejelitaan Sebenar Anda

Ephyra Serlahkan Kejelitaan Sebenar Anda
Kulit Lebih Gebu Dan Flawless Dalam 14 Hari

Sana sini orang ramai heboh perkatakan kehebatan Ephyra. Ramai blogger yang sudah mencuba Ephyra dan rasa sangat berpuas hati dengan hasil bagus produk ini. Ephyra semakin dikenali dan diyakini oleh ribuan pengguna.

Tetapi apakah itu Ephyra? Ada yang bertanya, krim ke? Pil ke? Ephyra adalah produk minuman supplemen tambahan yang sangat sedap untuk  kecantikan dan kesihatan tubuh badan yang bermula dari dalam. Ephyra didatangkan dalam bentuk serbuk sachet yang dihasilkan daripada gabungan mantap rumusan terunggul alam semulajadi di seluruh dunia, kolagen terhidrolisis ikan laut dalam, L-Glutathione, Astaxanthin, Acai Berri, Acerolla Ceri, Marigold Flower Extract, Acacia Gum, Superberi dan Serbuk Tomato yang merawat, memperbaharui dan seterusnya menyerlahkan lagi keserian dan kesihatan dalaman dan luaran.

Dengan ribuan testimoni yang meyakinkan, telah menambat hati ramai pengguna Ephyra. Mengapa Ephyra sangat berkesan? Sudah tentu kerana formula hebatnya yang mengandungi 9 bahan alam semulajadi berkualiti tinggi bergred super AAA. Ephyra bukan hanya produk kolagen semata-mata, tetapi Ephyra adalah formulasi rumusan minuman antioksida yang terbaik untuk kecantikan dan kesihatan anda. Sesuai untuk semua peringkat umur, untuk lelaki  juga wanita semestinya. Ephyra disahkan selamat dan berkesan serta mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia beserta disahkan Halal oleh JAKIM.

Testimoni boleh dicipta, pengalaman boleh direka, gambar boleh diubah dan pelbagai lagi. Tetapi testimoni dari pengguna setia Ephyra memang tidak boleh disangkal lagi. Kalau anda google "testimoni ephyra" atau "review ephyra", anda akan lihat banyak review hebat perkongsian dari ribuan pengguna Ephyra.

Jika anda ada masalah kulit kusam, kedutan, jerawat, jeragat, sakit sendi, tumit merekah, kulit kering, rambut gugur dan sebagainya, jangan ketinggalan untuk dapatkan penyelesaian anda dengan Ephyra. Jom lihat apakah kelebihannya...
  1. Membantu menjadikan kulit kita lebih anjal, halus dan cerah berseri.
  2. Merangsang penghasilan kolagen yang diperlukan oleh tubuh badan kita.
  3. Membantu memulihkan wajah yang bermasalah seperti jerawat dan jeragat. 
  4. Membantu memulihkan masalah kulit ekzema (kegatalan dan kemerahan).
  5. Mengurangkan kedutan dan garis-garis halus di wajah.
  6. Menghindari kita daripada penyakit barah, tekanan darah tinggi, diabetes dan masalah kulit kerana ianya mengandungi supplemen anti oksidan Astaxanthin.
  7. Menguatkan rambut dan melambatkan uban.
  8. Menjadikan rambut lebih sihat, lembut dan bersinar.
  9. Melancarkan sistem pencernaan dalam  badan, menurunkan berat badan dan mengawal nafsu makan.
  10. Mengurangkan kadar kolesterol dan menjauhkan kita daripada risiko mendapat sakit jantung.
  11. Membantu seimbangkan tekanan darah.
  12. Meningkatkan tenaga dan daya ingatan.
  13. Meningkatkan sistem ketahanan badan.
  14. Melindungi retina dan mencegah penyakit mata akibat kerosakan termasuk faktor usia.
  15. Melegakan kesakitan sendi dan arthritis.
  16. Melegakan kesakitan pedih ulu hati dan gastrik.
Untuk maklumat yang lebih lanjut, sila klik Flyer, Website dan Fanpage.

Bagi memudahkan anda semua, jom kita klik link di bawah, antara testimoni Ephyra yang dipilih dari kalangan blogger.
  1. Masalah kulit muka dan jerawat - klik SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI dan SINI
  2. Masalah period / haid - klik SINI dan SINI
  3. Masalah tumit / tapak kaki - klik SINI dan SINI
  4. Testimoni kuku dan rambut - klik SINI, SINI dan SINI
  5. Testimoni lelaki - klik SINI
  6. Testimoni menyusukan anak - klik SINI
  7. Pelbagai masalah lain - klik SINI
Kulit yang sempurna. Wajah yang jelita. Keyakinan tiada tandingan. Hasil yang nyata. Semuanya lengkap dalam satu produk kecantikan dan kesihatan. Ephyra terbukti berkesan. 


Jom dapatkannya sekarang...

Official Websitewww.oceanlife2u.com
Instagram : ephyra2u
Telefon : 03 4141 7889
SMS : 019 3999 238
Emel : info@oceanlife2u.com


Giveaway ini dianjurkan oleh mialiana.com dan ditaja sepenuhnya oleh OceanLife2u.com dengan hadiah berupa wang tunai dan produk Ephyra bernilai RM 2,387.00. Sila klik SINI untuk join Giveaway ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...