KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Saturday, November 23, 2013

Saturday....

Assalamualaikum...

Alahai cik nor nie tajuk entah apa2 kan.Tapi apa kan daya korang memang minat blog cik nor nie.Korang layanlah blog sengal dan merapu nie..haha..Entry cik nor nie tak der kaitan dengan mana2 pihak just about my life..:)


Masa entry ni publish...may b cik nor tengah makan ubi kayu rebus cecah air kopi panas.Perghh..sdapnya kawan2 semua....haha.Melampau kan cik nor..saja nak buat korang laparkan..Jahat kan cik nor nie..Jap2 nak tepek gambar ubi kayu rebus..:)



Sumber Google



Sumber Google

Jangan marah cik nor, cik nor sayang korang...dah macam lirik lagu rihana lah pulak. Saya Sayang awak..:)

Oklah tak de idea lah nak menulis.Lain kali merapu lagi ...babai..:)

Friday, November 22, 2013

Sudah Hari Minggu...

Assalamualaikum

Tika entry ni publish...amboi permulaan bukan main lagi.Cik nor cuma nak cakap yang cik nor dah cuti hujung minggu.Petang khamis habis saja wak tu kerja cik nor drive sorang2 balik kampung.Jauh tak? tak jauh mana pon.Cuba 45 minit jer bagi yang bawak kereta laju la.Kalau cik nor mau 1 jam lebih baru sampai rumah.Cik nor bawak kereta laju sikit pada kura2.haha


Hujan2 begini tak berani nak bawak laju2.Jalan licin la.Kalau bawak kalau tetiba kena brek emergency mahu terbabas cik nor.Lagipun mak cik nor dah pesan jagan bawak laju2.Bukan nak g mana pun dak balik rumah jer.So, kata emak kita kena ikut.Baru  hidup senang hati...Eh boleh ke macam tu.Main hentam jer kan cik nor nie.

Apa2 pon thanks kepada semua pengunjung setia blog cik nor yang merapu nie.walaupon cik nor cuti hujung minggi korang still singgah jugak.Sayang korang semua...:)


p/s:Sori entry xde gambar..:)

Thursday, November 21, 2013

Hujan...



Sumber google

Assalamualaikum...

Hari nie macam tak der kerja jer, macam malas jer nak buat jer.Boleh pulak macm tu kan?Memang nasib malanglah mana2 bos dapat pekerja malas macam cik nor ni..haha

Hari nie kat Kelantan dah hari ke-3 hujan.Mungkin kah banjir akan melanda Kelantan xlama lagi.Itu cik nor tak tahu.Hanya Allah yang tahu semuanya.Tapi nak citer sikit lah kat korang.Cik nor nie memang jenis tak tahan sejuk.Pagi -pagi dah macam mandi ngan ais jer.Nak tak nak kena tahan jugak sejuk.Kalau kat rumah kat kampung memang dah mandi air panas.Tapi kat rumah sewa xkan nak masak air guna kettle..mahu meletup kettle tu klu 3x kali masak air..haha.Kalau kat kampung bolejh masak dalam periuk besar.Then boleh guna dapur kayu.Jimat kos..past tu air dia betul2 panas..:)

Time malam2 lagi sadis...Siap bersweater, selimut dua lapis.Kalau tak memang xlena tidur cik nor.Nasiblah stoking tak der.Kalau ada ngan stoking2 cik nor pakai ketika tidor.hihik.Paling tak tahan lagi ketika hujan2 macam nie.Lapar...everytime asyik nak mengunyah jer.Kalau macam ni ..rasanya naik 5kg berat cik nor.haha.Control makan yer cik nor..berat badan anda dah lebih limit.huhu.Diet ku tak menjadi rupanya..huhu

Oklah...xde idea dah nak membebel...lain kali merapu lagi..babai..:)

p/s: Kalau ikhlas jangan lupa click sini....SINI , SINI dan SINI.Terima kasih..:)




Wednesday, November 20, 2013

Wordless Wednesday...




Dah nama wordless wednesday.Malas nak menaip hari nie.haha.Tengok jer lah graf pageview cik nor tu..:)

Tuesday, November 19, 2013

Alahai Churpchurp






Assalamualaikum


Perghhh,...tajuk entry cik nor hari nie memang tak boleh blah.Nak buat macam mana.Dah benagan sangat2 dengan churp2 nie.Dah banyak tahu menabung dengan dia.Xsekali pon dapat cash out lagi.Setiap hari share iklan baru tapi duit masuknya tak der jugak.Kalau masuk RM0.20 sehari cik nor kira sykur dah.Nie dah berapa bulan income still dok rilex macam tu jugak.huhu

Nak marah tak de guna sebab churp2 nie bukan macam nuffnang boleh gak hantar tiket kalau tak puas hari.Kalau churp2 diam jer klu income xdapat.huhu

Hari nie dengan rasa rendah dirinya mohan kawan2 click salah satu iklan churp2 cik nor.Bukan paksaan tu.Seikhlas mungkin yer.Kalau tak nak click cik nor tak paksa.Yang rasa murah hari nak bagi income kat cik nor jer yer.Jangan kata cik nor paksa yer...:)

Korang boleh la klik SINI dan SINI...Seikhlas mungkin tau.Bukan paksaan..huhu


P/s: Yang iklan churp2 kat blog tu ada nilai ke kalau kita click dia.Cik nor rasa macam tak der jer..huhu

Segmen Macam Cantik Je Macam Comel Je



Bicara Mak Dara







Assalamualaikum

Oleh kerana cik blog tak der idea nak updates apa hari nie.So, cik blog join lah segmen mak dara nie.Sori la mak dara tak tepek gambar sendiri.Gambar sendiri tak berapa nak cantik dan tak berapa nak comel so jumpa lah gambar cucu cik nor.Macam cantik jer kan mata dia..hihik..Harap bertuah n direview oleh mak dara la..hihik

Monday, November 18, 2013

Pankek Yogurt

Sponser Post Opportunity : Nestle Natural Set Yogurt Recipe Challenge



Pankek Yogurt

Bahan-bahan :

1 cawan tepung
2 sudu teh baking powder
1 sudu teh soda bikabonat
2 sudu besar gula
1/2 cawan yogurt
1/2 cawan susu segar
1 biji telur
2 sudu besar marjerin yang dicairkan


Cara-cara :
1. Ayak tepung, baking powder dan soda bikabonat.
2. Satukan yogurt, susu, telur dan gula pukul hingga sebati. Masukan tepung yang diayak dan gaul sehingga sebati. Kemudian masukan marjerin yang dicairkan, whisk hingga rata dan tidak berketul.Biarkan sekejap selama 20 minit.
3. Panaskan non-stick pan, masukan 2 senduk kecil adunan tadi dan bakar dengan api kecil (tanpa minyak) dan jangan lupa tutup kuali tadi.
4. Setelah bahagian bawahnya agak masak, terbalikan kesebelah dan biarkan beberapa saat. Angkat dan bolehlah dihidangkan bersama mentega atau madu.

Salad Buah Dengan Yogurt

Sponser Post Opportunity : Nestle Natural Set Yogurt Recipe Challenge



Salad Buah Dengan Yogurt

Bahan-bahan :

1 biji mangga masak
Sepotong nenas
Sepotong betik
1 biji jambu batu
1 biji limau madu (limau malaysia)
sepotong tembikai susu (honeydew)
Yogurt secukup rasa
1 sudu besar madu

Cara-cara :

Potong buah-buahan mengikut citarasa anda dan gaulkan buah-buahan tersebut bersama yogurt dan madu.Kalau suka boleh taburkan kacang badam yang digoreng tanpa minyak dan dicincang kasar.Siap untuk dimakan atau kalau suka boleh disimpan didalam peti sejuk sebelum dihidangkan.Selamat mencuba.

Sunday, November 17, 2013

Sponsored Post Opportunity: NESTLE Natural Set Yogurt Recipe Challenge

Nuffnang Newsletter
nuffnang logoNuffnang Malaysia
Thu, 14 Nov 2013

Sponsored Post Opportunity: NESTLE Natural Set Yogurt Recipe Challenge

Dear Nuffnanger,

If you enjoy cooking and whipping up new interesting dishes for your family, we are pretty sure that what we have in store for you now will inspire to fuel your culinary creations. :D
Long story cut short, we have a sponsored post opportunity for our 50 bloggers who love cooking and baking! All you need to do is to come up with at least ONE(1) recipe usingNESTLE Natural Set Yogurt.

Your recipe can come in various forms;
1) Main dish
2) Baking
3) Dessert
4) Beverage

However, there is a little catch. Your recipe has to be original and no duplicates from thesedishes. Aaaaaand did I mention that this is going to be a challenge? Yes it is as you will be competing with each other to win RM1,000 in cash and 10 consolation prizes (RM300 each)!

So if you are interested, kindly submit your details here (http://blog.nuffnang.com.my/yogurt-recipe-challenge/) by 5:00PM, 18th November 2013 (Monday). We will let you know again if you are selected for this challenge (first come first serve basis). :D

Hope to hear from you soon!
Please click here to find out more about the terms and conditions.

Cheers,
Anne Cheah
Community Relations Department
Nuffnang Sdn Bhd


Assalamualaikum...

Pagi tadi buka email dapatlah email dari nuffnang.Cik nor buat tak tahu jer.Then lpas makan belek2 entry baru rakan2 blog the tertengok blog akuvsdiashadhira dia pon post email macam nie jugak.

Kepada kawan2 blogger yang pernah dapat email macam nie boleh tak bagi tunjuk ajar kat cik nor macam mana nak buat.Masih dalam keadaan blur...huhu..Please help me..nak join nie....:)


Dapat Hadiah Dari Reddelima & Shida


Assalamualaikum..

Sori lambat updates blog hari nie.Semalam tak sempat nak updates.Al-maklumlah kalau balik kampung busy memanjang.Haha...Busy lah sangat.Layan tido yang lebih rasanya..:)

Sebenarnya entry nie ingat nak buat autopublish untuk hari sabtu.Tapi tak sempat nak buat karangan di hari khamis.Masuk draf jer la jawabnya..haha.Firstly cik nor nak ucapkan terima kasih kepada Reddelima dan Shida sebab anjur GA dan bagi hadiah nie kat cik nor.Sebenarnya Cik nor dah tersingkir masa pemilihan pertama.Oleh kerana ada beberapa pemenang tak tuntut hadiah maka shida buatlah pemilihan baru.Dia mention kat Official Fb dia.Cik nor pon joinla untuk pemilihan kali ke-2 tu.alhamdulillah rezeki menyebelahi cik nor.Cik nor terpilih dan dapat T-shirt yang kat atas tu..:)

Entry yang cik nor join tu kat sini.SINI.Sapa yang tak join lagi part 1 boleh join part 2.Ada dua hari lagi kalau anda semua nak join.Cik nor tak join part 2.Cik nor nak bagi peluang orang lain pulak menang.Kan cik nor join cik nor pulak menang, kasi cam kat orang lain lah pulak.Mana tahu rezeki rakan2 blogger cik nor pulak kali ini...InsyaAllah..aamiin

Stop sini dulu.Nak g makan..lapar la..:)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...