KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Thursday, October 31, 2013

Free Birds - Kaki Wayang



Summary:

In this irreverent, hilarious, adventurous buddy comedy for audiences of all ages, directed by Jimmy Hayward (Horton Hears a Who!), two turkeys from opposite sides of the tracks must put aside their differences and team up to travel back in time to change the course of history – and get turkey off the holiday menu for good.There are a lot of food that people should consider taking of the menu, like maybe sharkfin soup and foie gras. Not sure if turkey is one of them though.

p/s : macm best jer citer nie..:)

Wednesday, October 30, 2013

WordLess WeDnesday



Cer komen sikit kenapa skyscraper cik nor hanya 2 bintang sahaja..huhu

p/s: Tengah blurr..:)

Tuesday, October 29, 2013

Rajin Tak Saya???



Assalamualaikum

Perghh..tajuk memang tak ingat dunia.haha..Rajinlah sangat.Nie cerita selepas raya baru nie kot.Oleh kerana banyak kerja sangat kat pejabat.Serabut nak fikir banyak2 cik nor ambik keputusan untuk buat kerja kat rumah jer.

Buat deraf jer.Tengok siap tulis tangan jer.Nak taip kat rumah cik nor mana ada laptop or pc.Deraf pn deraf la janji esok  cik nor boleh keep in terus dalam pc tanpa perlu belek2 fail dah.hihik.Cik nor malas nak belek fail sebab atas meja cik nor penuh semak tak tahu berguna ke tak?hihik.Nak buang takut berguna so cik nor biar jer dia bersemak samun kat atas meja tu.

Sambil2 buat kerja sempat lagi layan oreo.Sedap oo..layan orea.Biar orang kata makan oreo gigi jadi rongak.Rongak?Rongak lah sebab gigi jadi hitam..hihi.Layan jer la..:)

Itu jer nak cerita hari nie.,haha...babai..:)

Monday, October 28, 2013

Rezeki Tak Diduga....


Assalamualaikum..

Cerita nie minggu lepas punya.Tapi nak rewind balik jugak.Tak kiralah korang nak baca ke tak.haha. Cik nor dengan officemate selalau makan kat kedai makan masakan panas setiap hari.Malas nak g makan jauh2.kedai makan nie just cross jalan jer.hehe

Oleh kerana setiap hari asyik makan kat situ , kami dah close ngan pekerja2 kat kedai makan tersebut.Jangan salah anggap yer ..semua pekerjanya wanita yer...hihik.Hari mula2 dia buka kedai selepas raya qurban kami g lah makan kat situ.Masa kami pernah makan tu tak ramai pelanggan.Tengah2 makan pekerja dia bawakan anggur kat atas tu untuk kami.Terkejut jugak mula2 tu...tapi rezeki tak diduga..alhamdulillah.Kami tak habis makan anggur tu then dia siap tapau untuk kami makan kat office pulak.Sekali lagi rasa terharu...terima kasih banyak2 tuan kedai dan pekerja2 dia...:)

Itulah orang kata ...rezeki Allah ada dimana2...yang penting jangan sombong dengan orang sekelilling.Rendah diri itu penting walau dimana kita berada...:)

p/s: laparrr..nak g lunch...:)

Sunday, October 27, 2013

Cer Teka Buah Apa Ini....



Assalamualaikum...

Hari nie cik nor kena migrain.So, tak der idea nak taip entry panjang2.Masa belek2 gambar dalam phone jumpa gambar nie.Nie...nak ajak korang teka buah apa nie.Tak der hadiah tau..just suka2 nak hilangkan bosan dihari minggu jer.Mana2 blogger yang tak keluar g mana2 la..hihik

Jangan lupa teka ye kawan2..:)

Gud luck..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...