KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Saturday, October 26, 2013

Ketupat Selepas Raya....


Assalamualaikum

Apa motif cik nor masukan gambar 4 biji ketupat 3 bucu nie.Saje jer kan nak bagi korang terliur.haha.Motif cik nor saja nak buat perut korang tu nyanyi lagu dangdut jer..:) Jangan marah..hihik

Sebenarnya macam nie ceritanya.Hari raya tu masing2 tak sempat nak makan, so request la kat mak suruh buat ketupat.Then ingatkan mak tak dengar apa yang cik nor request.Tapi pgi sabtu tu dia suruh rendam beras pulut untuk buat ketupat.Alahai terharu nya bila mak penuhi request cik nor tu.Masa hari raya tu mak buat dah banyak tapi ramai jugak yang tempah then bagi kat saudara- mara yang datang tu yang masing2 tak sempat nak makan puas2.

Bila mak dah bagi green light cik nor apa lagi.Cepat2lah buat.hihik.Mak kukus siap2...cik nor n adik cik nor yang bungkuskan.Yang kat atas tu cik nor yang bungkus..ok tak?haha.Thanks sangat2 kat mak...boleh cik nor bawak g umah sewa begiitu jugak ngan adik2 cik nor...hehe

Yang 4 biji tu untuk makan malam cik nor..hihi.Kenyang sangat bila dah habiskan 4 biji tu...:)

Oklah ...panjang sangat dah merapu.Stop kat sini dulu...babai...Selamat berhujung minggu..:)

Friday, October 25, 2013

Comel Tak Saya....???

 Assalamualaikum...

Mesti korang terkejut bila bila baca tajuk kat atas tu kan?Mesti korang kata dalam hati..cik nor nie dah SS dah nie..haha..Last2 keluar gambar kucing apa kes...:) Nama dia Panda...sebab apa cik nor panggil dia panda...sebab bulu dia hitam dan putih macam beruang panda tu.hihik.Kalau balik kampung cepat2 cari dia...Panggil nama dia..terus dia pandang cik nor.Ermm..tak sabarnya nak balik...hihik
Yang nie pula adik beradik dia...yang nie cik nor panggil coloreng.Kenapa celoreng?sebab bulu dan warna dia tak cantik macam panda...haha.So, cik nor decide nak letak nama dia celoreng.Tak buruk sangatkan nama dia..hihik.


Ingat tak kat entry INI cik nor ada dapat sample makanan kucing.Cik nor ingat nak bagi kat 2 ekor nie tapi sampai sekarang 2 ekor ini tak pandai makan lagi.Just pandai hisap susu mak dia jer.Tiap2 minggu cik nor suap tapi 2 ekor ni tak boleh nak terima lagi.Kena banyak bersabar..huhu

Oklah cukup sampai sini dlu untuk kali ini...Cik nor dah cuti hujung minggu..::)

Thursday, October 24, 2013

Layan Roti Di Malam Hari..:)





Assalamualaikum

 Lama betul cik nor tak menaip dan merapu kat blog nie.rindu pulak rasanya nak membebel kat sini.Nak buat macam mana kerja banyak sangat kat pejabat terpaksalah tangguh dulu hasrat hati ini untuk ber blogging.huhu

 Mak aii..panjang pulak cik nor membebelkan.Berbalik kepada gambar kat atas.Ini lah makan malam cik nor.Dietlah kunun..tapi tak kurus2 jugak..haha.Roti nie cik nor beli kat Tesco tempoh hari. Macam best kan nama kedai roti tu "Cintaku".Dah macam band Oh Cintaku...penyanyi dia encem weh..haha Kalau barang-barang makanan cik nor suka lah shopping kat Tesco tapi kalau pakaian cik nor suka shopping kat Zalora Malaysia tak payah nak susah2 cari parking. Korang macam tak tahu yang cik nor nie fail bab2 parking. Masuk parking asal lepas jer.haha.Nasiblah kereta saper dok sebelah kereta cik nor. haha. Kalau pergi malam pulak takut jadi macm enty INI...Bahaya ooo..kalau asyik lupa.Kan xpasal2 langgar something...Beware saper yang drive malam2 jangan lupa pasang lampu...:)

 Oklah..dah panjang sangat cik nor membebel.Lain kali ada idea cik nor tulis lagi..babai..:)

Wednesday, October 23, 2013

Giveaway Jom Menang


KLIK BANNER UNTUK JOIN

HADIAH:
i) 1 set perfume bernilai RM120.00
ii) Ankle bracelet + Shawl + Wallet + CD Pocket + Cellphone Jewellery Sticker
iii) Ankle bracelet + Shawl + Wallet + CD Pocket + Cellphone Jewellery Sticker
iv) Ankle bracelet + Shawl + Wallet + CD Pocket + Keychain

Hadiah ditaja oleh Loveperfume & Yumida


TAMAT: 9 NOVEMBER 2013

W.Wednesday



Assalamualaikum...

G+ dah 1k lebih followers...tapi blog cik nor bila nak dapat 1k followers??

Tuesday, October 22, 2013

Review Blog

Assalamualaikum

Hari nie cik nor nak review satu blog baru.Dia bukan sebarangan blog macam blog cik nor nie, tapi blog dia nie mengajar kita dari A- Z cara nak buat website sendiri.Macam-macam benda baru kita boleh belajar dari blog ni.Contohnya Jom Kita Belajar Membuat Website, Daftar Hostgator, Tentang SEO pun ada juga dan banyak lagi lah korang boleh pelajari kat blog nie.Kat sini link dia  http://www.amidanial.com/.Jangan segan silu untuk singgah kat blog nie kalau korang nak belajar banyak benda baru tentang blog

Kat sini cik nor petik kenyataan empunya blog melalui email cik nor :

"Saya ada buat video tutorial (semua video kualiti HD sampai 1080p) camne nak buat website langkah demi langkah tanpa ada satu langkah pun saya tinggalkan.  Which mean saya ajar dari zero, sampai lah jadi website.  Dan semua part dan selok belok saya ajarkan,  hosting,domain, sampaikan buat logo dan nak cari icon pun saya tunjukkan. 

And the BEST PART, saya buat video tutorial ni FREE...PERCUMA...xperlu orang bayar pun...just for free je.

And kalau nak download video2 tutorial saya, boleh pergi ke official website sy kt http://www.amidanial.com/ and download lah secara FREE.....so i think this is really great offer for every body.

why am i doing this?because educating people is Jihad for me,bak kata Imam Al Ghazali, "menyampai ilmu adlh ibadah,dan mencari ilmu adlh Jihad"...ewahhhh sy ni mcm bagus pulak,hahaha...not to say im good person,cumanya sy rasa ini yg boleh sy bantu utk menaikan kredibiliti para IM-IMers kita di Malaysia especially."


Kepada blogger yang berminat boleh lah klik link yang cik nor bagi kat atas tu.Mana tu kot korang boleh buat website sendiri lepas nie...InsyaAllah.



Monday, October 21, 2013

Penangan GA Shida Ridzuan


Assalamualaikum...

Mula2 buka blog tadi cik nor tak perasan yang GA nie dalam masuk dalam list popular entry yang orang suka baca.Bila dah join entry baru...Then perasan pageview dalam 2 ratus lebih jugak kot.Semalam baru join.hihi.Walaupon komen kat bawah tu tak berapa nak banyak tapi dia tetap popular tau.

So, kalau ada saper yang nak join boleh la klik sini entry dia...http://norminieza.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html.Kat situ nanti ada lah cara2 nak join GA tu...Mana tahu rezeki korang nak menang  yang ditawarkan...memang the boom lah hadiah yang di tawarkan....:)


p/s: gud luck pada semua yang join..:)

Segmen 12 Jam Bloglist #5 Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan November dan Disember 2013 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 21 Oktober 2013, iaitu tepat jam 11.30 pagi sehingga 11.30 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #5 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

15 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

Sunday, October 20, 2013

Reddelima Giveaway Part 1 by Dunia sebenar Shida


Assalamualaikum, peace upon you.




Dengan ini shida wakil dari www.reddelima.com menganjurkan Reddelima Giveaway Part 1 by Dunia sebenar Shida yang akan berjalan selama 2 minggu bermula hari ini 15.10.2013 bersamaan Hari Raya Aidiladha dan akan tamat pada 29.10.2013. Pengumuman pemenang akan diumumkan selepas Part 2 Giveaway dijalankan pada 30.10.2013 dan akan tamat 12.11.2013 (2 weeks). Shida berharap GA ini akan mendapat sambutan dan meriah seperti GA sebelum ni. Inshaa Allah. Kita tengok syarat-syarat wajib korang kena follow :





 syarat-syarat wajib : 


  1. Like dan Add Facebook Sponsors :  

  2. Like dan Follow Blog Shida :

  3. Buat satu entri bertajuk :  Reddelima Giveaway Part 1 by Dunia sebenar Shida

  4. Copy dan paste kod dalam entri korang

  5. Submit link entri dekat komen entri Giveaway ini













Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...