KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Saturday, October 12, 2013

Santai Sabtu...::)



p/s: salam sabtu semua...hari nie pun sama.Cik nor tak on9.still cuti hujung minggu.Dah ada yang cuti raya ker?hehe

Friday, October 11, 2013

Salam Jumaat




p/s: Salam Jumaat semua.Hari nie cik nor tak ke udara.Dah macam dj la pulak.hihik.Cik nor dah cuti hujung minggu.Layan jer la kata2 kat atas tu...Selamat berhujung minggu..:)

Thursday, October 10, 2013

Jom Makan Lakse....


Assalamualaikum

Hari nie cik nor macam tak der idea nak updates entry.Tapi bila teringat kat tas tu ada dalam phone terus cik nor transer masuk pc then share kat sini dengan korang.hihik.Cik nor harap korang tak terliur la..:)

Ada cerita sebenarnya di sebalik laksam tu...Saja jer cik nor taip lakse kat atas tu nak tahu korang pandai baca ke tak?Lakse tu ikut bahasa kelantan.Kalau bahasa luar Kelantan..laksam.May b korang semua pernah makan kot.Kuah dia sama ngan kuah laksa jer.Kuah lemak nie best tau..:)

Malam tadi konon2 nak save bugdet.Cik nor ingat laksam di harga dia RM1.50 macam tu jer..Tapi sangkaan cik nor meleset sebab harga dia dah naik kepada RM2.00 dah.Never mind lah nak makan punya pasal beli jer la.Lagi pun RM0.50 jer pun bezanya..hihik.Biasa cik nor beli bihun goreng harga dia RM1.00 jer.Tempat korang ada lagi tak bihun harga RM1.00?haha..Tempat cik nor ada..cukuplah nak alas perut diwaktu malam..hehe.

Masa nak makan tu malas nak guna pinggan sebagai alas tapi niat cik nor tu terbantut bila kertas pembalut tu bocor lah pulak.Dah jadi banyak kerja..nak kena lap lantai lah pulak.Padan muka cik nor.Nak jimat tak nak basuh pinggan,,kan dah jadi 2 kerja pulak.Kena cuci pinggan then lap lantai pulak.Jangan ikut perangai cik nor nie yer kawan2..haha


Ok.tu jer nak cerita petang nie..Babai..:)


p/s: bila korang start cuti raya?

Wednesday, October 9, 2013

WW#31


p/s.: cik nor copy kat FB..:)

Tuesday, October 8, 2013

Dapat FM..:)


Assalamualaikum

Hari nie lambat skit bersiaran..bukan apa blog ada masalah sikit.So, suruh lah insan  INI tolong betulkan.Alhamdulillah..menjadi jugak air tangan dia.Eh..macam main masak2 lah pulak cik no nie...haha.Masalah apa?Malas lah nak citer.Sebab small matter sangat..:)

Berbalik kepada gambar di atas.cik nor dapat fm tu dari roomate cik nor.Dia ada lawatan sambil belajar ke Kuala Terengganu.Tak sangka dia ingat jugak kat akak dia nie.Siap beli ole2 lagi untuk cik nor.Thanks a lot miss wanie..:)Lain kali kalau g mana jangan lupa beli lagi yer.Amboi..lebih2 lah pulak cik nor nie.haha]

Tapi cik nor sedih sebab dah susah nak jumpa ngan dia sekarang.Dia dah pindah.Dia tak tinggal serumah ngan cik nor lagi dah.Apa?bukan dia gaduh ngan cik nor la.Dia dapat jadi warden kat tempat dia mengajar la.Dia bekerja sebagai lecturer.Bidang dia mengajar...tourism management kalau tak salah cik nor la.Tu yang dia banyak g jejalan.Best nya boleh g jejalan.Tapi cik terperap kat dalam ofis nie jer la..huhu

Oklah ...perut dah berbunyi....stop dulu..nak g rehat..:)

p/s: nuff dah tak sayang cik nor sekarang.huhu..Jeles tengok orang asyik updates iklan baru yag diaorang dapat,,..huhu

Monday, October 7, 2013

1st Giveaway by Miss Fluffy


Cuma perlu follow syarat² penyertaan ini:

1. Buat entry bertajuk "1st Giveaway by Miss Fluffy"
2. Copy dan paste banner di atas ke dalam entry dan linkkan semula kesini.
3. Publish entry anda. 
4. Tinggalkan link entry anda diruangan komen entry ini.
5. Like page Facebook (optional) 
 


p/s: Miss Fluffy sorilah cik nor nie pemalas sikit.Smua cik nor copy paste miss fluffy punya.Harap miss fluffy tak marah cik nor..:) Kepada blogger yang nak join bolehla klik banner tak atas tu.Gud luck all..:)

Kudapan Petang



Assalamualaikum

Sori sesangat semalam tak sempat nak updates blog.Nak buat macam mana bos ade tak boleh nak menyambil la nak menulis blog.Pagi tu clear tapi cik nor pulak buat kerja lain.Bila dah buka kat ruang menulis entry baru bos pulak masuk.Terbantutlah kerja cik nor.Hari nie semangat pagi2 dah menulis sebelum bos masuk or kerja menimbum datang.haha.Buruk perangai...staf syarikat mana lah nie..:)

Tak der apa sebenarnya nak cerita tapi nak share jugaklah kudapan petang cik nor.Mesti korang tak layan kot makanan macam nie.Tapi cik memang layan lah.Sejak dari kecil sampai lah dah tua macam nie tak pernah jemu makan snek yang kat atas tu.Apa keistimewaan dia pun cik nor pun tak tahu lah.Tapi bila dah jumpa memang tak lepaskan peluang nak makan.hehe.Dah macam budak sekolah kan cik nor nie...hihik.Sebenarnya snek tu cik nor paw dari rumah kat kampung.Macam banyak jer..cik nor paw bawak ke rumah sewa cik nor.haha.Akak cik dor dapat hamper masa dia pergi hari keluarga sekolah dia kat Tok Bali.Baik kan adik dia..asyik nak save budget jer...:)

Oklah..tu jer nak story hari nie...bai


p/s:Apa kudapan petang korang?hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...