KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Saturday, September 28, 2013

Layan Sabtu




p/s: Nampak benor cik nor tak der idea..main tampal jer.haha..Harap ianya memberi makna yang mendalam hidup korang..:)

Friday, September 27, 2013

Cerita Sebenar Disebalik W.W#29

 Assalamualaikum

Gambar kat atas tu korang mesti dah tengok kat WW#29 tu kan.Mana cik nor dapat banyak cam gini durian ni?Sure lah dari kebun.Yang pasti nya buka dari kebun cik nor tapi kebun orang lain punya.Kakak cik nor just g kutip jer.haha.Alahai bukan kebun orang lain pun kebun besan dia jugak.Tempatnya jauh di hulu Kelantan.Nama tempatnya tak femes pun..Kemubu...Kalau orang kelantan pernah dengar la.Kalau orang luar tak tahu lah pulak.hehe.Durian kampung..ada yang sedap, ada yang tak isi nya.Bukan macam musang king.hehe.Nasiblah yang cik nor bawak 5 biji tu sedap semuanya.Kerana asyik mengangkut durian masuk kereta sampai lupa nak bawak beg baju ke rumah sewa.Nasibla tiada benda penting dalam tu..haha

Kat bawah nie petai fresh.Tu masa ambik la...kalau hari nie may be dah jadi jeruk petai kot.Cik nor tak makan jeruk petai harap maklum.haha.Saper nak ambikla sorang sepapan.Buat sambal udang petai sedap bangat.haha.

Oklah tak nak merapu dah.Stop sini dulu..:)

p/s: Rasa macam nak demam la..huhu

Thursday, September 26, 2013

Dapat Sample Lagi...


Assalamualaikum..

Haishh cik nor nie tak habis2 dapat sample.Tapi tak per..cik nor tak kisah apa orang nak kata biar pi lah.Yang penting benda tu free tak payah bayar itulah pilihan cik nor..haha.Kalau kena bayar cik nor buat2 tak nampak jer.hihi.

Kali nie dapat yang kat atas tu.Kalau kaum hawa dia dah tahu apakah yang cik nor dapat tu.Kalau kaum adam harap2 buat tak thu jer la.haha.Tak try pun lagi.Sayang lah pulak nak cuba.hihi.Kalau tak silap cik nor dapat warna biru dan kuning tapi cik nor lupa apa fungsinya tiap2 warna tu.hehe.Almaklumlah exsited sangat dapat benda free sampai lupa semuanya.Sebenarnya sample nie cik nor dapat sama ngn makanan anak kucing tu tapi tak der idea nak buat entry cik nor peram dulu.hehe.

Macam mana cik nor boleh dapat sample nie?Ingat tak dulu iklan dia pernah menari2 kat blog cik nor?Tapi sekarang dah tak der sebab cik nor dah dapat income dia.Masa tu lah cik nor click nak dapatkan sample tu.Harap Mr.Nuff tak marah cik nor click iklan sendiri.haha.Jahat bangat ko cik nor.Saper yang dah guna jenama nie leh la share ngan cik nor macam mana pengalamannya..hehe.Sekarang nie cik nor guna yang duta dia Ayu Raudah tu..:)

Oklah..tak nak merapu panjang2 lain kali merapu lagi...:)

p/s:Semalam sakit kepala sangat2..hari nie rasa macm nak demam lah pulak.huhu

Wednesday, September 25, 2013

W.W#29



p/s: Malas nak berkata2...ambik durian tu sebiji sorang..haha

Tuesday, September 24, 2013

Dapat Sample Makanan Anak Kucing....


Assalamualaikum

Sori sesangat hari nie cik nor lambat bersiaran.Buat2 banyak kerja..haha.Tapi memang banyak kerja pun.Nie pun curi2 masa jap nak updates blog.Nanti korang masuk blog cik nor tengok entry semalam sure keciwa.(perasan glemer lah pulok cik nor nie...sila gelakan cik nor kuat2:)

Makanan anak kucing nie minggu lepas rasanya sampai tapi cik nor malas nak snap gambar dia.Bila kerajinan snap gambar sampai. Maka penyakit malas nak transfer gambar pun sampai jugaklah.Dengan itu terjadilah pekasam dalam gallery telefon cik nor.Hari nie cik nor paksa jugak kerajinan untuk transfer gambar maka keluarlah entry nie.hehe

Mana cik nor dapat tahu pasal sample nie.Jeng2..dari blog noryzoulkefle or http://noryzoulkefle.blogspot.com/...dia nak bagi link untuk di isi.Cik nor apa lagi bab2 benda2 free nie memang laju la.haha.Thanks to nory sebab bagi link tu.Masa cik nor dapat sample tu, cik nor baru menerima kehadiran 2 ekor anak kucing.Mata dia pun belum boleh  buka lagi.huhu.

Nanti cik nor post 2 ekor anak kucing cik nor tu bila dia dah boleh buka mata nanti..hehe.Tak boleh lama merapu kat sini.Banyak lagi kerja nak kena buat..hehe

Lain kali cik nor menulis lagi yer...babai

Monday, September 23, 2013

SEGMEN BLOGLIST OKTOBER ZAMANI ABE & MENANG HADIAH MISTERI!




Assalamualaikum dan Salam Sejahtera buat blogger semua. Kali ini Zam ingin menjemput anda untuk menyertai SEGMEN BLOGLIST OKTOBER ZAMANI ABE dan di dalam masa yang sama anda juga berpeluang MEMENANGI SATU HADIAH MISTERI dari Zam! Insya Allah segmen ini mampu memberikan manfaat kepada setiap blog yang mengambil bahagian :)

Zam akan memasukkan blog peserta ke dalam bloglist khas Zam di sepanjang bulan Oktober, & di penghujung bulan Zam akan memilih salah seorang peserta untuk menerima sebuah hadiah misteri dengan menggunakan Random.Org.

Segmen ini akan berlangsung mulai 23 September sehingga 27 September (11.59pm).

Syarat-syaratnya:
  1. Masukkan blog ZAMANI ABE ke dalam bloglist di blog anda (Penting).
  2. FOLLOW blog ZAMANI ABE.
  3. LIKE Page Abe Za In Da Blog Di FACEBOOK .
  4. Sediakan entri dengan tajuk SEGMEN BLOGLIST OKTOBER ZAMANI ABE & MENANG HADIAH MISTERI!  
  5. Copy kod di yang disediakan, paste kan di HTML entri anda, dan publish.
  6. Hantarkan link penyertaan anda di ruangan komen entri ini :)

  7. (kredit idea hasilkan segmen mudah dan pantas ini kepada Mialiana.Com)

Segmen Rakan Blogger cikguzamrud.com



Jom sertai "Segmen Rakan Blogger cikguzamrud.com". Segmen ini berlangsung daripada 1 September 2013 hingga  30 September 2013. Caranya mudah sangat. Cuma lima langkah sahaja.

  1. Follow Blog cikguzamrud.com, Tambah Google+ hijau zamrud
  2. Buat entri bertajuk "Segmen Rakan Blogger cikguzamrud.com"
  3. Copy paste kod HTML yang telah disediakan diruangan HTML new post dan publish entri.
  4. Tinggalkan link (URL entri) anda diruangan komen entri ini.
  5. Klik mana-mana iklan Nuffnang.

Blog rakan blogger yang menyertai "Segmen Rakan Blogger cikguzamrud.com" akan tersenarai dalam bloglist cikguzamrud.com sehingga 31 Disember 2013.

Segmen ini dibuat sempena pertukaran domain pbssainsonline.blogspot.com kepada cikguzamrud.com. Selain itu, ia memberi peluang kepada cikguzamrud mengenali rakan-rakan blogger dan menziarahi blog rakan-rakan blogger. Secara tidak langsung segmen ini dapat merapatkan lagi persahabatan sesama blogger.

Kepada semua rakan blogger, selamat berkenalan. Terima kasih kerana memberi meryertai "Segmen Rakan Blogger cikguzamrud.com". Sokongan kalian amat saya dihargai.

Sunday, September 22, 2013

Alexa Traffic Ranks#01


Assalamualaikum

Amboi cik nor, orang check alexa traffic ko nak check gak.Faham ke idok tak tahu lah tu..haha.Siap printscreen tu.Kalau ranking dunia memang jauh ketinggalan lah.Memang sangat2 sedih nak masuk raking dunia.Berangan jer yang boleh cik nor..haha.Kalau ranking malaysia cik nor boleh senyum kambing coz termasuk dalam ranking 2k gitu.Nampak benor blog cik nor tak se glemer seperti yang disangka..haha

Cik nor bukanya faham ada anak panah tu ke bawah n ke atas.Kalau ada sesiapa yang faham pasal Alexa traffic nie bolehlah bagi penerangan kat cik nor yang blur nie..haha

Oklah tu jer nak share petang nie..babai..:)

p/s: Nak cepat punya pasal tertinggal beg baju kat tangga rumah kat kampung..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...