KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Saturday, September 21, 2013

Cenderahati Dari Kluang, Johor



Assalamaulaikum

Hari ni nak share pasal cik nor dapat ole2 dari roomate cik nor.Dia g kenduri kawen kawan dia kat kluang, johor.Jauh gak tu kan?hehe.Walaupon jauh dia yang pergi bukannya cik nor..hehe

Pagi selepas solat subuh, nah kak nor untuk akak.Wah..mula ingat kan hadiah apa rupanya ole2 kenduri kawen.Teruja jap.Almaklumlah pagi2 dah dapat ole2..macam mimpi lah pulak kan.hihi.Bukan main cantik lagi dia balut telur tu.Mula  tu cik nor ingat telur ayam biasa jer.Memang cik cik nor dapat agak apa kat dalam tu.Tapi rupanya telur masin.Kreatif n loaded kan diaorang nie.Guna telur masin sebagai ole2.Bukan mahal ke telur masin sekarang nie?Tapi dari cerita roomate cik nor, emak kawan dia nie memang pengusaha telur masin.Patutlah diaorang tak berkira sangat nak guna telur masin.hehe

Telur tu masih ada lagi dalam freeze.Tak sempat nak makan.Malam tak makan nasi.Bila masa nak makan tak tahu lah.huhu.Apa yang pasti tuala kecil tu cantik bangat..hehe

oklah...selamat berhujung minggu semua..:)

p/s: Jom balik kampung..:)

Friday, September 20, 2013

Layan Koktail Di Hari Jumaat


Assalamualaikum

Hari nie cik nor share resipi koktail ala2 cik nor yang terlebih rajin ngan korang .Harap korang sudilah membacanya..:)

Bahan-bahan:

1 tin buah-buahan campuran dalam tin
1 tin susu cair
1 bekas nata de coco ( cik nor guna separuh bekas jer..ikut suka koranglah..hihik)
Gula secukup rasa 

Cara membuatnya:

1. Masukan 1 tin susu cair dalam bekas yang sesuai then masukan gula mengikut citarasa anda.Kalau sehingga gula hancur.

2. Masukan buah-buahan campuran ke dalam campuran susu cair dan gula tadi.Pastikan air buah-buahan campuran tadi di buang terlebih dahulu.Ini kerana air buah-buahan campuran tersebut boleh menjejaskan rasa koktail korang.

3. Last sekali masukan nata de coco sahaja.Airnya tak perlu masukan sekali yer..:)

4.Dah campur semua tu...dah siap..hehe.Kalau nak terus ngap boleh masukan ketulan ais.Tapi klu nak ngap lewat sikit boleh simpan dulu dalam freeze.Tak perlu tambah ketulan ais dah.

Selamat mencuba...:)

p/s: Cara paling simple untuk membuat koktail bagi cik nor yang malas nie..haha.Jangan gelak kan gambar cik nor tu...:)

Thursday, September 19, 2013

Segmen : Bloglist Oktober



Dah lame gak aku tak tukar bloglist aku tu haa, untk bulan oktober nak rombak plak, kasi rakan2 blogger laen masuk, hehehe. Segmen aku simple2 jer dan aku hanya cari 10 rakan blogger yang bertuah untk dimasukkan dalam bloglist blog aku ni haaa.

Syarat :

1. Buat entri tajuk "Segmen : Bloglist Oktober"
2. Amik printskrin atas, letak dalam entri tu dan backlink ke sini.
3. Tulis jer ape korang nak.
4. Daannnn, publish. Letak link entri kat bawah, hehe. Siap.

Segmen ni kejap jer, 19hb September 2013 tamat,  nanti senarai rakan blogger yg join aku listkan :)


p/s:sempat ke tak? Tak tahu lah....paly terima ke tak? harap paly terima lah entry nie..hehe

segmen: bloglist istimewa ayuinsyirah tahun 2013



syarat-syaratnyer :

1. macam biasa mana yg belum jadi follower ayu ...sudi2kan la jadi follower ayu yer...takde paksaan..
2. kalau nak like pages ayu pun di alu2kan..
3. macam biasa... letakkan banner diatas yer...ayu suka sangat bunga ros..hehee..nanti backlink kan ke entry ni yer..
4. buat tajuk " segmen: bloglist istimewa ayuinsyirah tahun 2013 " 
5. dah siap...boleh hantar...hehehe....letakkan link entry kawan2 kat ruangan komen dibawah yer...

hehehe...simple je kan.....ayu buka segmen ni sebulan hingga 18/10/2013....hehehe....jam 10 malam

p/s: malas nak menaip..copy smua kak ayu punya.Harap kak ayu tak marah cik nor.Saper2 yang nak join boleh la click banner kat atas..:)

Cek Pertama Dari Nuffnang...


Assalamualaikum...

Alhamduliilah..dah habis pon cik nor guna profit dari nuffnang.hehe.Apalah cik nor nie kan dah habis baru nak cerita.Sori yer kawan2.Tak sempat nak updates pasal profit nie.asyik keluar cerita lain jer.Almaklumlah blog cik nor nie merapu jer  lebih.Isi kandungan dia kurang sesangat.Orang nak singgah pon cam boring jer.Thanks la pasal kawan2 yang sudi singgah dan tinggalkan komen untuk cik nor.Cik nor sayang korang ketat2.hehe

Cek nie dah 2 minggu sampai rasanya.Dah siap bank in dan dah siap guna duit tu untk isi petrol kereta cik nor.hihik.Ingat nak suruh budak pejabat cik nor bank in kan skali ngan gaji hujung bulan ni.Tapi nak buat macam mana cik nor exsited sangat dapat duit tu, cik nor suruh budak umah cik nor yang kerja bank islam bank in kan.Gelojohkan  cik nor.Tak sesabarr...haha.Yang baru lagi RM0.60 baru blh cash out.hehe.Thanks pada yang sudi click iklan cik nor..:)

Oklah itulah cerita merapu cik nor untuk hari ini.Ada masa cik nor tulis lagi.Babai..:)

p/s: buah rambutan ngn langsat dah kering dalam pejabat nie coz tak der orang sudi makan dia..hehe

Buat En.Nuffnang terima kasih banyak2 bagi cik nor cek nie...sayang Nuffnang..:)

Wednesday, September 18, 2013

Invitation to Nuffnang's #LepakWithNuffies (Sept 2013)

Howdy Nuffnanger,

Congratulations! You've been selected as one of the 15 bloggers to be invited to this month's #LepakWithNuffies session! The details of the event are as follow:

Date: 20th of September 2013 (Friday)
Time: 8:00PM - 10:00PM
Venue: Meeples Subang Jaya, 64-1, Jalan SS15/4D, 47500 Subang Jaya, Selangor

This is meant to be a very casual mingling session between Nuffies and Nuffnangers, so don't worry about being too formal with us! The awesome people at Meeples will be providing the boardgames and have agreed to give each Nuffnanger 2 free drinks each!

To confirm your attendance for this event, kindly RSVP by filling up your details in the form prepared hereDeadline to do so is 3.00pm, 19th of September 2013 (Thursday).

Please note that this is a single invite only.

Looking forward to LEPAK with you and chat over a game of Cluedo! :)
Cheers! 

Joelle Choong
Executive, Community
Nuffnang Sdn Bhd

p/s: Kira glemer jugak lah blog cik nor nie selalu dapat jemputan dari nuffnang tapi sayang tak dapat pergi kerana tempatnya jauh.huhu.Cik nor mohon maaf ye en.NUFFNANG.....

Tuesday, September 17, 2013

Selamat Hari Malaysia

Assalamualaikum..

Maaf banyak2 kerana lewat nak wish selamat menyambut hari Malaysia.Ingat nak updates guna tepon canggih kakak cik nor tu tapi nak buat macam mana rahmat Allah turun dikala petang.Kalau hujan saja tak per nie siap ada kilat sabung menyabung lagi.Tak berani cik nor nak pegang phone.huhu

Apa2 masih tidak terlewat lagi rasanya untuk cik nor ucapkan selamat Menyambut Hari Malaysia kepada semua rakyat Malaysia.Semoga Malaysia kekal aman makmur selama-lamanya. Aamiin...Hari ahad tu cik nor kerja tak full coz blackout.Dengan Pantasnya balik umah sewa ambik kereta terus drive balik kampung.Balik sehelai sepinggang jer.haha.Ingat nak stay kat umah sewa jer malas nak balik sebab cuti satu hari.Bila balik umah sewa tengok umah kosong jer.Terus datang perasaan lain macam jer..haha..Penakut punya pasal sanggup datang pagi balik petang.

Semalam cuti tak pergi mana pon just lepak kat umah.Kakak cik nor tak berapa sihat.Kalu tak mengukur jalanlah kerja cik nor.haha..Semalam kakak cik nor buat nasi kombot..nasi ala2 Thai...sedapnya..Dua kali tambah cik nor walaupon jam masa tu dah menunjukan hampir pukul 9.30 malam..Diet ala2 cik nor yer makan hampir pukul 10.00 malam.hihihi. Semalam jugak mak ambik tempahan buat apam bakar sebanyak 100 biji.Cik nor tolong tengok jer coz tu projek dia dengan adik cik nor.hehe..Nanti cik nor publish apa itu apam bakar...hehe..:)

oklah..sampai sini dulu coretan cik nor untuk kali ini.Lain kali cik nor conteng lagi kat sini..:)

p/s: Malam tadi punya lah malas iron baju.Upah anak buah cik nor untuk iron kan baju cik nor.hihik..Tahu brapa upahnya RM1.50 untuk sepasang baju...tudung iron sdn bhd..hihi..:)

Sunday, September 15, 2013

Ahad Yang Boring

Assalamualaikum

Hari sangat2 boring coz cik nor kena kerja.esok dah la cuti  hari malaysia.nak kerja pun xde mood.mintak cuti dengan bos tapi dia tak bagi.huhu.yang cik nor hanggin bila cuti tahunan cik nor masih berbaki 18 hari lagi.entah bila nak habiskan pun tak tahu lah.nak cuti bos tak bagi.huhu

Nasiblah masuk rehat tadi  blackout.hampir 2 jam blackout mintak izin dengan bos untuk balik awal.dok kat ofis pon tak buat apo pon.2 jam blackout dah berpeluh sakan.nasib bos bagi balik.kol 4ptg cik nor balik then sampai kampung kol 5.00 petang.itulah cerita tak puas hati cik nor untuk hari ni.hihi

Jumpa esok yer kawan2.sori update guna samsung galaxy note 2 tp kakak punya .haha






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...