KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Saturday, September 14, 2013

Sabtu Untuk Rileks...

Assalamualaikum...


Today is saturday.Ini bermakna cik nor masih lagi dalam cuti hujung minggu.hehe.Kalau ada entry yang keluar dari blog cik nor itu bermakna entry autopublish..haha.Jangan marah yer kawan2.Apa nak citer kat korang semu nie.Tak der idea la....huhu

Nak tanya korang ...tempat korang hujan tak 2 3 hari nie.Kat tempat cik nor hujan .Bila malam pulak sejuk sangat2 .Dah macam dok kat oversea.Malam tadi cik nor tidur siap pakai sweater lagi.Tak tahan sejuk nya hingga ke tulang hitam kata orang2 tua dulu lah.Nak kata lemak tak banyak rasanya dah banyak tapi still tak tahan sejuk jugak..hihik


Oklah tu jer nak share hari nie.selamat berhujung minggu yer semua..:)

Friday, September 13, 2013

Today Is Jumaat...

Assalamualaikum....


Selamat bersua kembali.Ini adalah autopublish entry dari cik nor.Harap maklum hari nie adalah hari cuti hujung minggu bagi negeri cik nor.Sila jelas yer (xder siapa nak jeles ngan ko cik nor...haha).Sebenarnya cik nor tak mahu hari tanpa entry, so cik nor ambik kesempatan untuk merapu jugak walau macam mana keadaan sekali pon..haha.

Ini adalah lah entry pendek dari cik nor.Kepada blogger adam jangan lupa solat Jumaat.Doakan keamanan seluruh dunia..aamiin..Kepada blogger hawa...hari ni rehat panjang...jaga kesihatan jangan terdedah kepada cuaca panas yang melampau, jaga solat dan hiasi peribadi..:)


Oklah cik nor mengundur diri dulu buat seketika...ada masa cik nor sambung merapu lagi...hihik..Salam sayang dari cik nor comel...(sila muntah hijau sekarang..haha)

Thursday, September 12, 2013

Segmen 1st Mama


Kredit :  ChickenFloss
A) Mulakan dengan menepek gambar yang direka khas ini di entry anda. 
B) Linkkan terus ke blog mama lah.. seperti biasa anda selalu buat tu...
C) Jangan lupa follow mama, semuanya seperti biasa juga...
D) Nak buat entry atau tidak mama tak kisah... janji anda join cukup dah..
E) Letak tajuk " Segmen 1st Mama "
F) Like Facebook mama ye, sebelah tu je.. hihi (Takde fb pun takpe)
G) Tinggalkan URL blog anda diruang komen.
Baiklah, semuanya sudah jelas kan. Mama akan tutup segmen mama pada 30hb September 2013. Mama mencari 15 pemenang bertuah. Pemilihan berdasarkan random. Jika penyertaan kurang dari 30 bloggers, automatik terbatal. Jangan lah... kesian mama.....
p/s: Mama jangan marah cik nor sebab cik nor copy semua mama punya.hihik..Cik nor memang pemalas sikit mama.Malas sikit yer mama bukan malas banyak..hihi.Harap mama maafkan..:)

Hadiah Dari Blogger Shida...:)


Assalamulaikum

Sebenarnya dari tadi lagi masuk gambar nie.Tetiba bos pulak masuk terpaksalah masukan dia dalam draf dulu sementara tunggu bos keluar.Nasib bos keluar kalau taka sampai ke minggu depan entry nie dok dalam draf tak keluar2.haha.Korang tanya kenapa?Esok cik nor dah cuti hujung minggu lah.Kalau hujung minggu cik nor tak peduli kat blog dah.Cik nor peduli kat makan , tidur dan aktiviti lain lah pulak.hehe..Tidur itu penting sebab nak membulatkan muka macam entry WW cik nor sebelum nie..hehe

Panjang lah pulak cik nor bebel.Straight to the point yer kawan2.Hadiah tu cik nor dapat dari blogger Shida or http://www.duniashida.com/.Alah blogger glemer yang ramai follower tu.Tak terkejarla cik nor tengok followers dia.Dalam 4k lebih macam tu lah rasanya.Tapi yang best Shida nie walaupon followers dia ramai, dia tak sombong.Friendly orangnya.dia sellau jugak komen kat blog merapu cik nor nie.Kalau tak caya korang trylah jadi follower dia n selalu singgah  blog dia.Confirm dia akan singgah balik blog korang.Cik nor jamin...hehe.Cik nor pon lupa cik menang cabutan bertuah untuk apa tadi pengumuman pemenangnya korang boleh klik SINI. Dah start dah sini cik nor.Tapi korang jangan bimbang hari nie perkataan sINI hanya ada satu jer..haha

Oklah..cik nor stop dulu.Kan makin lama menulis makin lama cik nor merapu pulak...hehe

Babai

p/s: Nak balik kampung petang nie...harap2 tak hujan la...aamiin

Wednesday, September 11, 2013

W.W#28



p/s: Cik nor yang jakun belajar guna paper artist applikasi dalam samsung galaxy note 2.Nie pon anak buah yang ajar...memang jakun..:)

Tuesday, September 10, 2013

Jom Makan Buah-Buahan Tempatan#02


Assalamualaikum

Maaf bebanyak yer kawan2.Hari nie lambat skit cik nor bersiaran.Al-maklumlah buat2 banyak kerja tadi..haha.Ingat hari nie tak dapat menulis dah sebab bos tetiba jer masuk ofis.Masa dia masuk memang buat2 busy buat kerja.Macam2 lah kerja cik nor buat.Lepas dia sain slip gaji bulan lepas, dia kata dia ada meeting.Fuhh..lega skit cik nor.haha.Ada harapan lah nak menulis kat blog.Kalau dia ada boleh jer nak menulis tapi idea pulak tak mari sebab dia selalu panggil cik nor.Terbantut idea cik nor nak keluar..Iyo lah sangat tu (poyos jer lebih cik nor nie)haha

Cik nor nak cerita apa sebenarnya nie.Dia tepek gambar lain tapi lain pulak yang dia bebelkan.Sengatla cik nor nie..huuhu.Ooo..nak citer pasal buah rambutan tu.Makcik cik nor dari Pasir Putih yang bawa.Rumah dia banyak pokok rambutan.Kebetulan dah masak dia bawak sekali untuk kak long a.k.a mak cik nor la.Nak buat macam mana umah kak long dia tak der pokok buah-buahan.Yang ada kat umah cik nor pokok lima bali, pokok kelapa, pokok pisang untuk ambik daun buat kuih jer buah dia tak pernah nak merasa lah/...haha.Lain pokok tak der kot.Pokok manggis yang entry INI belakang rumah.Tu atas tanah kakak cik nor yang sulung.Korang tanya cik nor tanya apa lagi kat umah?Cik nor tanam rumput dengan lalang jer..haha.Baik tak payah tanya buat sakit hati jer kan?

Sekarang kat kampung cik nor dah musim buah.Sampai tak larat nak makan banyak sangat.untung dok kat kampung.Kalau kat umah kita tak der pokok buah-buahan kita boleh g ambik kat umah jiran (dengan kebenaran la..huhu).Kadang2 kita lalu depan umah dia siap dia panggil nak bagi buah-buahan.Untung kan.Orang memberi kita merasa, orang berbudi kita berbahasa..:)

Oklah..cukup lah setakat ini lain kali cik nor tulis lagi..:)

P/s: tahniah malaysia menang malam tadi (Pesta Bola Merdeka)

"SEGMEN PERTAMA CHE YAM "



Syarat-syarat :

* Wajib ada blog - dah ada..:)

* Follow Blog Che yam yang tak seberapa ini- Dah lama follow..:)

* Copy Banner di atas yang tak seberapa cun tuu ( First tym buat ) hehe- Dah copy baekk punya..:)

* Buat Tajuk " Segmen Pertama Che Yam " -Dah settle..Cantikkk..:)

 Tinggalkan link (URL entri) anda diruangan komen. 
Tempat lain tidak dilayan. OK?- Jap lagi..:)

 
 Amacam senang ja kan syarat??..Pejam mata ja..huhu..

Hadiah untuk " Segmen Pertama Che Yam "  ni mesti la ada..
Hadiah Misteri..Che yam akan pilih 2 pemenang..
Cabutan akan dibuat Cik Random..

Apalagi ajak la sesiapa nak join.

Jumpa lagi..Bye..bye..

p/s: CSM...harap maaf cik nor copy semua sekali...cik nor memang pemalas sikit.Harap CSM terima penyertaan cik nor nie (ayat bodek tak henggat..:)..)...hihik

Monday, September 9, 2013

Dapat Hadiah Dari Blogger....:)

Assalamualaikum...

Haishh..malas bebenor cik nor hari nie nak buat entry baru.Tak tahu lah kenapa.Nak kata idea tak der..ada jer rasanya.huhu.Malas nak taip kot..haha.Ada sesiapa yang rajin menaip?Meh sini tolong cik nor menaip.Cik nor baca idea cik nor past tu korang tolong taip.Boleh tak macam tu?haha.Boleh blah lah jawabnya.Idea kita mana boleh suruh orang taip pulak.Tak betul ke apa cik nor nie..haha..Sudah2lah cik nor membebelnya go straight to the picture boleh tak?huhu..Ok.lah..mana aku dapat sabun susu beras tu?Dapat hadiah dari Kak Sura or http://umisura.blogspot.com/.Blogger dari Tumpat, Kelantan tu.Satu negeri ye ngan cik nor tapi dia dok kat Klang.Dia Pengedar Produk Shaklee.Saper2 yang nak order produk Shaklee bolehla singgah blog dia.Link dia cik nor dah bagi kat atas tu..:) Bnyak ko dapat sabun tu.12 ketul semuanya bersamaan dengan 1 dozen...:) Nie lah entry mula2 aku teka SINI tapi salah.Kak Sura kata tak per teka banyak kali.Then cik nor teka lagi kat SINI...alhamdulillah rezeki cik nor..Kali nie betul tekaan cik nor.Dan pengumumannya kat SINI.Banyak kan SINI..haha..sila jangan tension bila baca entry nie..:)

Kak Sura bukan jer bagi sabun susu beras tapi dia siap bagi beg mesra alam.Alah ..beg yang korang kena bawak bila korang g shopping hari sabtu.Hari sabtu kan hari tanpa plastik kalau kat Kelantan la.Kalu tak bawak beg plastik sendiri hari sabtu korang kena bayar RM0.30 untuk beg plastik yang dia bagi.Cik nor lebih suka bawak beg macam kat atas tu.lipat2 letak dalam handbag.Dasar kedekutkan cik nor nie.haha.Bukan kedekut yer cuma sama2 memberi sokongan hari tanpa plastik.Tak gitu kawan2 blogger?hehe

Oklah..setakat nie dulu cik nor merapu.Ada masa terluang cik nor coretkan lagi...:)

p/s: To kak sura terima kasih banyak2 coz bagi hadiah yang banyak tu kat cik nor.Ada seisi teka meneka jangan lupa jemput cik nor lagi yer kak..:)

Sunday, September 8, 2013

We want to get to know you better with Nom Nom Media’s Social Media Minds 2.0!

It’s been a while since we’ve heard from you (in a scale of this sort that is) so we’ve decided to bring back Malaysia’s biggest social media study – Nom Nom Media’s Social Media Minds 2.0 survey!
Promo
Developed in collaboration with our digital reseller Nom Nom Media, our sister company
ChurpChurp and leading media agency GroupM, we produced the survey because we wanted a way to effectively reach out and get up close and personal with all the bloggers and social media influencers in Malaysia.
The survey includes questions that revolve around social media and what you usually do on the internet. How much time do you spend on Facebook? What do you post on Instagram? We want to know all about it! Don’t worry, it’s not a test so you don’t have to study for it. =)
As a token of our appreciation, the first 1000 people who complete the survey will get RM1credited to their Nuffnang or ChurpChurp account! This survey is not just open to Nuffnangers or Churpers though – everyone with an Internet connection is welcome to participate in the study, so do tell your friends and family about it too!
Your opinions are genuinely important to us! Help us help you so we can better provide for our blogging community and come up with more exciting things in the future. Click here to access the survey, or you can also access the survey via the banners on the Nuffnang home
page and on the sidebar!
So what are you waiting for Nuffnangers? Have your say now, or forever hold your peace!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...