KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Saturday, September 7, 2013

Sabtu...


Friday, September 6, 2013

Hari Jumaat Yang Rileks



p/s : Selamat bekerja yer semua...cik nor dah cuti hujung minggu..:)

Thursday, September 5, 2013

Read, Read & Read....

Assalamualaikum...

Hari nie entry tak der gambar lagi.Tak tahu nak letak gambar apa.haha.biarlah entry hari nie cik nor membebel tanpa gambar.Banyak gambar nak share kat sini tapi nak buat macam mana kemalasan cik nor mengatasi segala-galanya.Nak transfer gambar dari phone ke pc tu yg paling cik nor malas.Harap korang pasrahlah bila baca entry cik nor kali nie..:)

Amboi ko cik nor bila dah menulis tak henggat.Tajuk ko tulis lain, isi kandungan pulak lain.Tak ke haru orang nak membacanya...huhu.Ber balik kepada tajuk di atas.Sebenarnya macam nie.Cik nor cukup tak suka join segmen or GA yang kena iklan2 korang.Bukan apa syarat tu macam memaksa orang jer.Join segmen tu memang lah best tapi yang tak best tu kena paksa klik iklan tu memang sangat2 tak best.Cik nor tak letak pun iklan churpchurp or 8share kat blog uuntuk orang click.Orang lain pulak senang2 jer nak suruh kita klik dia punya.Harap maaf la kalau cik nor tak join segmen or GA yang kena klik iklan2 korang tu.Bagi cik nor kalau nak klik iklan korang tu biarlah dengan hati yang ikhlas bukan dengan paksaan.Kita bukan tahu hati orang masa dia klik iklan kita tu.huhu.Cik nor kalau bw kat blog2 orang, kalau hati cik nor tergerak nak click iklan korang cik nor click.Kalau tak cik nor tinggalkan link jer la...huhu

Cik nor harap kepada blogger yang anjurkan segmen or GA yang ada syarat macam tu tak terasa la.Komen nie ikhlas dari hati cik nor.Kalau nak anjurkan juga segmen or GA tirulah macam Kak Mialiana or Farah.Just copy and paste jer.Kalau korang nak pulaukan blog cik nor past ni cik nor pasrah.Tapi yang pasti cik nor tak akan join segmen or GA yang kena klik iklan.Jangan kata cik nor sombong yer..huhu


p/s: Hadiah dari blogger shida dah sampai td..:)

The Nuffnang Poll 2.0

Do you remember this little thing called Nuffnang Polls we introduced a few years ago? Basically, it was a simple poll you could place in your blog for you to better understand your readers’ demographics.
Well, we’re excited to announce that we’ve come up with a more extensive and comprehensive version of the poll we now like to call The Nuffnang Poll 2.0! It’s a new and improved version, with more more detailed questions that will help you get to know your readers even better!
excited-baby
What about that! We also gave it a brand new look with 3 different colours to choose from for all your colour-matching needs!
nnpoll
Placing the poll on your blog is so easy. Just follow these simple steps, and you’ll have The Nuffnang Poll 2.0 on your blog in no time! :)
Step 1
Log into your Nuffnang dashboard and click on the new ‘Poll 2.0′ tab on the sidebar.
nnpoll1
Step 2
Setup your Nuffnang Poll 2.0 first by picking a colour of your choice. Yes, you can customize it to fit the look of your blog!
nnpolll
After you have successfully chosen a colour and clicked ‘Confirm’, you will see this message.
notice
Step 3
Copy the code and paste it right before the </body> tag in the HTML section of your blog. You can hit Ctrl+F and type in </body> to help you find the exact position to place the code.
nnpoll4
Tadah! You’re done! This is how your widget will look like, minimized and placed neatly at the bottom right hand corner or your blog.
nnpoll5
And this is what it will look like when maximized.
nnpoll6
We will be slowly phasing out the old poll over the next couple of weeks, but it will still be available on your dashboard until everyone has moved on to The Nuffnang Poll 2.0.
This new poll will definitely give you a better sense of  who your readers are and help you engage them better in your future postings.
Results of the poll will be available in your dashboard after a certain period of time. Our very talented tech team is currently working on getting your results to you in the most efficient way possible, so stay tuned for that!
So what are you waiting for Nuffnangers? Get coding! :)

Wednesday, September 4, 2013

About Time - Kaki Wayang

AT_FRT

Summary:
At the age of 21, Tim Lake discovers he can travel in time. The night after another unsatisfactory New Year party, Tim’s father tells his son that the men in his family have always had the ability to travel through time. Tim cannot change history, but he can change what happens and has happened in his own life—so he decides to make his world a better place by getting a girlfriend. When he accidentally erases the timeline, he must try and win her over again.It’s a love story like no other. We’ve all heard of long-distance relationships, but how about time-travelling relationships? Wonder how that will work out.

p/s:mengantuk tahap dewa dah nie...hihik

W.W#28


Tuesday, September 3, 2013

Bila Nuffnang Merajuk Ngan Cik Nor...

Assalamualaikum...

Maafla sebab lama cuti dan tak banyak entry baru yang cik nor tulis.Ada yang rindu cik nor tak? Wah ramainya yang rindu cik nor rupanya.(bugdet retis..haha) .Terharunya cik nor. Sila gelak dalam hati.Kalau korang gelak kuat2 nanti orang kata korang tak betul pulak.Mana taknya gelak kuat2 past tu sorang2..Tak ke naya bila orang kata" tuan /puan badan lawa/hancem tapi tak betul".Cik nor tak bertanggungjawab yer..haha.

Mak aii..panjang tol pembukaan cik nor.Tajuk lain past tu dia citer lain.Memang hangin satu badanlah saper2 yang baca blog cik nor nie..hihik.Sabar yer sayang2 semua.Sebenarnya macam nie ceritanya.Dulu bukan main banyak lagi cik nor post entry pasal iklan CPUV..tapi sekarang dah tinggal dua jer yg tengah bergoyang gedik macam inul kat blog cik nor ni.Iklan escape ngn lactacyd tu jer.Sedih jer rasa..Semangat nak ber blogging tetiba down jer bila tengok orag lain berderet iklan CPUV masih..Cik nor pulak hari2 check tak der satu pon yang sangkut.Alahai..kecewa sangat2..huhu

Tak tahu apa sebab musabab tetiba jer en.nuffnang ku sayang nie tarik balik semua iklan dia kat blog cik nor nor nie.Adakah blog cik nor nie tak se-glemer blog orang lain.Nak kata cik nor curang tak lah pulak.Huhu.Tak per lah biar En.nuffnang yang mengerti semua ini..huhu.Saja cik nor tak printscreen iklan tu.Sebab frust sangat nie..huhu

Oklah cukup sampai disini cik nor merapu yer..lain kali cik nor merapu lagi..haha


p/s: kepada yang follower cik nor tu jgn lupa tingglkan link d shout box yer..:)

Segmen: My Best Entry Bubblynotes.Com

Segmen: My Best Entry Bubblynotes.Com bermula dari hari ini, 2/9/2013, jam 5.00 petang SEHINGGA 9/9/2013, jam 5.00 petang... Semua blogger tak kira yang baru atau lama, femes atau tak, retis atau tak dijemput untuk memeriahkan segmen ni... Tujuan? Nak rapatkan lagi silaturahim sesama kita, follow memfollow dan juga review entri2 terbaik dari blogger2 yang menyertai segmen ini yang dipilih oleh Pakcik Random.Org...

Hanya 4 Langkah Mudah Diperlukan:
1. FOLLOW blog Bubblynotes.Com 
2. Buat entri bertajuk Segmen: My Best Entry Bubblynotes.Com
3. Copy coding yang telah disediakan ke dalam ruangan HTML dan Publish entry. Untuk copy coding di bawah ini, sila HIGHLIGHT semua coding dan tekan CTRL + C secara serentak. 

 Kemudian pastekan ke ruang HTML seperti di bawah:

4. Tinggalkan URL entry uols ke dalam ruangan komen entri ini.

PEMILIHAN PEMENANG:
1. 10 blog akan dipilih melalui Pakcik Random. (random.org) 
2. Pemenang akan diumumkan pada 10/9/2013.
3. Para pemenang akan diminta untuk memberikan link satu entri terbaik mereka untuk direview oleh Cik Puan Bubbly dalam tempoh 3 hari dari tarikh pengumuman pemenang. If not... Pakcik Random akan roll the dice once again... ^_^ 

Sunday, September 1, 2013

Rileks Ahad



p/s: hari isnin cik nor bw balik..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...