KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Saturday, August 31, 2013

Salam Kemerdekaan...




SELAMAT MENYAMBUT KEMERDEKAAN YANG KE 56.SEMOGA MALAYSIA SENTIASA AMAN MAKMUR.AAMIIN

Friday, August 30, 2013

Jom Makan Kek...:)


Assalamualaikum

Salam Jumaat yang mulia.Hari nie cik nor tak online.Kalau cuti cik nor malas betul nak on9.Internet ada jer kat umah sebab adik tak masuk belajar lagi.Boleh guna dia punya tapi cik nor yang malas.Kalau cuti cik nor suka layan tidur jer.Harap maklum yer.haha.Kalau badan macam guni beras siam jangan sesiapa tegur yer.Sebab cik nor nie suka makan dana tidur.hihi

Amboi cik nor panjang mukadimah.Isi kandungan mananya???Bosan lak orang baca nanti.hehe.Sabar yer..kat atas tu gambar kek span gula hangus.Cik nor buat??harap maklum lah cik nor hanya pandai makan jer.Yang buatnya adik cik nor.Dia pandai buat ..cik nor pulak pandai request suruh dia buat.Baik kan kakak dia.Untung saper boleh kakak macam cik nor nie.Nak makn request jer kat adik or kakak suruh buat.haha

Nak resepi ker?boleh tu boleh tapi kena tunggu minggu depan lah cik nor nak balik tanya adik dulu apa bahan2 dia.Jangan marah yer..hihi

p/s:nasib hujan dah reda kalau tak malam la sampai umah hari nie..huhu

Thursday, August 29, 2013

Jom Makan Buah-Buahan Tempatan


Assalamualaikum

Maaf banyak2 coz cik nor lambat bersiaran hari nie.Cik nor tak der mood sebenarnya.Kenapa?Semalam balik kerja tengok cover tayar kereta cik nor empat2 kena curi.Semua dah jadi hitam macam tayar spare.Tak suka.Orang yang curi tu jahat sangat.Berapa sen sangat lah dia dapat kalau jual cover tu..huhu

Ok tinggalkan cerita tu seketika.Berbalik kepada gambar kat atas tu.Semua orang tahu tu buah manggis.hehe.Buah manggis tu cik nor dapat dari pokok belakang rumah cik nor jer.Nasiblah kakak cik nor beli tanah belakang umah mak cik nor.Adalah sebatang pokok manggis kat tanah tu.Bolehlah kami adik beradik makan puas2.Kalau tunggu orang kampung bagi jer lah..huhu.Dulu tepi rumah cik nor ada sebatang tapi ayah dah tebang masa renovate rumah tempoh hari.So, dah tak der lah pokok manggis tempat cik nor bergayut musim buah manggi masak.haha

Tapi tu citer masa muda remaja.Kalau suruh sekarang harap maaflah cik nor makin muda remaja.Dah tak berapa nak larat bergayut macam dulu lagi.haha.Best kan kalau ada kebun buah-buahan.Time buah-buahan masak syok jer g kutip buah-buahan tersebut.Saper2 ada kebun buah-buahan jangan lupa ajak cik nor kalau buah-buahan dah kat kebun anda dah masak..hehe

p/s: bos still outstation syok jer cik nor layan internet hari nie..:)

Wednesday, August 28, 2013

W.W#28 - Pageview








p/s: Biar gambar kat atas tu berkata-kata hari nie..:)

The Internship - Kaki Wayang

Internship_1-Sheet_CampC-12 Sept


Summary

THE INTERNSHIP stars Owen Wilson and Vince Vaughn as salesmen whose careers have been torpedoed by the digital world.
Trying to prove they are not obsolete, they defy the odds by talking their way into a coveted internship at Google, along with a battalion of brilliant college students.But, gaining entrance to this utopia is only half the battle. Now they must compete with a group of the nation’s most elite, tech-savvy geniuses to prove that necessity really is the mother of re-invention.


p/s: Semalam kat KB hujan lebat.Kat tempat korang macam mana?

Tuesday, August 27, 2013

Iklan CPUV baru....



Assalamualaikum...

Semalam cik nor tak sempat nak menaip tu yang cik nor tepek jer event2 nuffnang.Harap korang tak jemula singgah blog cik nor nie walaupun adakalanya cik nor tepek2 jer entry.Nak buat macam mana cik blog nie banyak kerja sampai tak berkesempatan nak menaip.Hari nie walaupon bos ada cik nor tetap nak menaip entry baru ni.Harap2 tak kantoi lah dengan bos nanti.haha

Hari nie nak citer tentang CPUV baru nie.Sebenarnya dah lama dapat iklan nie tapi nie baru sempat nak buat entry.Bukan nak menunjuk tapi just nak sharing.Mana tahu kot korang lebih bersemangat lagi nak berblogging lagi selepas ini.InsyaAllah...

Tengok orang lain updates blog selalu jer dapat cpuv baru..dah 2 3 hari jeling2 kat earning  nuffnang  xde pun nampak iklan cpuv baru melekat.Sungguh cik nor keciwa.Tak pe lah ada rezeki melekatlah tu nanti..InsyaAllah...Apa2 pon thanks a lot to Nuffnang sebab memberi kepercayaan kepada blog cik nor untuk memaparkan iklan2 dia...love nuffnang..:)

p/s: Korang dah puasa sunat 6 hari dbulan syawal?

Paranoia - Kaki Wayang

PARANOIA (1)
Summary:

The high stakes thriller Paranoia goes deep behind the scenes of global success to a deadly world of greed and deception. The two most powerful tech billionaires in the world (Harrison Ford and Gary Oldman) are bitter rivals with a complicated past who will stop at nothing to destroy each other. A young superstar, Adam Cassidy (Liam Hemsworth), seduced by unlimited wealth and power, falls between them and becomes trapped in their twisting, turning, life-and-death game of corporate espionage. By the time Adam realizes his life is in danger, he is in far too deep and knows far too much for them to let him walk away.Being a spy, for Adam, is great! It’s really fun to get a new apartment and cool cars and having money, but as it goes on, he realizes how serious this game is and once he’s in deep, he starts to see that his very life is at stake.

p/s: Please take note to Kaki Wayang. Redah Kasi pecah Extravaganza dah last minggu lepas..Tahniah Shuib..tak sabar nak tengok super spontan lak..:)

Monday, August 26, 2013

Raya with Nuffnang and Papa John’s Pizza

Hello Nuffnangers!
Although the Hari Raya festivities will soon be over, that doesn’t mean we should stop the celebration!
Thus, we would like to invite all our amazing Nuffnangers to come celebrate Raya with Nuffnang and Papa John’s Pizza this September!
pj1
From day one, John Schnatter, the founder of Papa John’s Pizza believed he could make a better traditional pizza by using fresh dough and superior quality ingredients.
pj2
Today, Papa John’s Pizza remains focused on making superior quality pizzas along with a variety of other menu items. John insists. “We place a great deal of emphasis on making signature products with quality ingredients. And we always try to make them better than anyone else.”
pj3
If you would like to join us for some top-notch pizza this Raya, we will be giving out 25 pairs of invites for you to join our Raya celebration! Here are the details:
Celebrate Raya with Nuffnang and Papa John’s Pizza
Date: 7th September 2013 (Saturday)
Time: 7.00PM – 10.00PM (Registration will start at 6.30PM)
Venue: Papa John’s Pizza, Ground Floor, Centrepoint, Bandar Utama
What you need to do to get win yourself a pair of invites is:
1. Snap a picture of yourself in the Papa John’s colours – red, green and white!
For example:
papa johns
2. Share it on Instagram. Be sure to tag @Nuffnang and #PapaJohnsMalaysia.
3. Fill in the form below to submit your entry. Don’t forget to include your Instagram permalink!
4. The deadline to submit your entries is by 12pm, 2nd September 2013 (Monday).

Contest Submission- Raya with Nuffnang and Papa John's Pizza

Please fill out this form and we will get in touch with you shortly.
  • eg. http://instagram.com/p/dWZD7YB1OW/
The top 25 most creative photos will win themselves ONE pair of invites for pizzas galore atPapa John’s Pizza! There will also be fun and games at the event with attractive prizes to be won!
pj5
So, don’t miss out! Come join us at Papa Johns Pizza, Centrepoint, Bandar Utama and end your Raya festivities with a bang! See you there!

NNFoodFest 2013!

We’ve been working on this special project for a while now and we thought it was finally time to let our beloved community in on the yummylicious action.
NNFoodFest-FINAL-big
We sincerely present to you the Nuffnang FoodFest (#NNFoodFest)! It’s going to be Malaysia’s first-of-its-kind food festival where you will have to tweet to eat. Prepare yourselves for an evening of food-tastic fun!
First and foremost, we urge you to save the date! The #NNFoodFest will be happening on-
Date: 5th of October 2013 (Saturday)
Time: 4.00PM – 10.00PM
Venue: Blue Atrium, Sunway Pyramid
*If it wasn’t already obvious enough from the logo ;)
We’ll be bringing you all sorts of delicacies from burgers from your favourite burger joint, to the latest new-age nibbles in town you’ve never heard of! It’ll definitely be an eye-opening opportunity for you to savour the hidden gems of both local and international cuisine, all in one place. Don’t worry about stuffing yourselves to the brim as all the food will come in fun-sized portions, so you get to try a little bit of everything!
slide1
How is the #NNFoodFest different from any other food carnival, you ask? Well, at the#NNFoodFest, we are introducing something called ‘Social Media Currency’. Yes, you can leave your wallets at home but come prepared with a fully-charged smartphone as it is the thing that will ‘feed’ you at the fest!
slide2
We are also coming up with an app to guide you through the entire event. This will be your one-stop information centre to everything #NNFoodFest! It will have information of all our partners and food vendors to help you with your decision (well, of course we want you to try everything!) and a map feature to help you locate each vendor, so you don’t have to walk around in circles hunting down your favourite cuisine. You will also be able to tweet directly from the app itself to make the experience that much more enjoyable!

Sunday, August 25, 2013

Bulan Puasa Punya Cerita..:)

 Assalamualaikum

Gambar lala kot nie.cik nor pon tak berapa kenal sangat nama nya.Nie bulan puasa punya gambar tapi cik nor baru bluetooth dari tel kakak cik nor.haha.Lala nie dah lama dah hadam dalam perut cik nor.Harap maklum yer..haha.Lala nie masak paprik best tau.Buat kasi pedas, perghh..mengalir air mata juga air hidung..haha..:)
Yang nie pula tak tathu lah orang panggil apa.Kupang ke lokan ke cik nor tak berapa tahu sangat.Cik nor tahu ngap jer.Dah masak ngap jer lah kerja cik nor..hihik.Mana cik nor dapat semua ni?Kalau tak silap tepi jalan nak g pantai irama rasanya.Dekat area Tok Aman Bali Beach Resort.Yang dok Kelantan mesti tahu tempat nak beli benda2 kat atas tu...Gerenti fresh..:) Sebenarnya cik nor ikut kakak cik nor nor g beli ikan segar kat Tok Bali.Bosan tak tahu nak buat apa tu yang cik nor mengikut dia beli ikan2 fresh.Last2 penat giler balik sebab kol 4.00 ptg baru sampai umah.Padan muka sapo suruh cik nor ikut..:) Masa ambik gambar nie abang ipar siap perli lagi "korang nie dok kl or dok Kelantan, siap ambik2 gambar bagai".haha.Apa cik nor kisah..yang penting boleh buat modal dalam blog jadi la..haha


p/s:Tahniah Kelantan menang malam tadi..:)

Riddick- Kaki Wayang

Riddick - Key Art


Summary


Betrayed by his own kind and left for dead on a desolate planet, Riddick fights for survival against alien predators and becomes more powerful and dangerous than ever before.Soon bounty hunters from throughout the galaxy descend on Riddick only to find themselves pawns in his greater scheme for revenge.With his enemies right where he wants them, Riddick unleashes a vicious attack of vengeance before returning to his home planet of Furya to save it from destruction.


P/s : Kepada Kaki wayang jangan lupa yer. Minat sangat kalau vin diesel berlakon..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...