KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Saturday, August 24, 2013

Kad Jemputan La Pulok.....:)


Assalamualaikum....

Hari2 sabtu hujung minggu nie korang layanlah kad jemputan nie.Nak letak gambar makanan faham2 jer lah.Lama dah tak ambik gambar makanan.Ada penyakit "M" sekarang.Kalau makan cik nor suka lah ..hihik.Panjang cik nor punya pembukaan.Isi kandungan dia tak tahu lah banyak mana lagi.Entah2 merapu jer lebih.ahaks.

Kad jemputan ni aku terima dari kawan kolej aku dulu.Korang jangan tak tahu cik nor pernah masuk kolej dulu.Dah macam orang kaya kan masuk kolej.Tapi tak lama cuma 2sem jer cik nor belajar kat situ.Tak minat  sangat kos yang cik nor belajar tu.Last2 berhenti n apply uitm.Kat uitm sampai habis dah.hehe.Dia sebaya dengan cik nor.Dah nak kawen pon dia.Bila lah giliran cik nor gamaknya.huhu.Ayat sedihlah pulak cik nor nie.Bukan nak citer sampai habis.Tarikh kenduri nya 31 Ogos 2013 dan tempatnya kat Janda Baik, Bentong.Jauh gak tu.Cik nor tanya member tanya member 1 kolej yang tak kawen sama dengan cik nor.Ingat dia nak g boleh lah tumpang sekaki.Rupanya dia tak nak g.So, tak der member nak g terpaksalah cik nor pendam hasrat nak g kenduri kawen dia.Nak g seserang harap maklumlah.Cik nor tak mahir drive lagi.huhu



p/s: Selamat pengantin Baru Elly & Hazwan.Semoga Kekal Hingga kat Akhir Hayat...aamiin

Friday, August 23, 2013

Rileks Jumaat...





p/s: Selamat menunaikan solat Jumaat kepada blogger lelaki.Jangan lupa berdoa untuk keamanan saudara2 kita di Mesir. Aamiin...

Thursday, August 22, 2013

Kad Raya Selepas Raya...

 Assalamualaikum...

Macam pelik jer kan tajuk entry cik nor kali nie kan?Biasalah tu kan dah kehabisan idea nak buat tajuk apa..haha.Alih2 dapat tajuk tu.Hentam jer lah labu...Dari siapa cik nor dapat kad raya tu? Jeng..jeng....Dariiiii.... blog jaakechik or http://www.jaakechik.com/. Alah blogger glemer dari Kelantan tu.Satu negeri dengan cik nor.Dekat jugak dengan cik nor.Tapi harap maklum cik nor tak pernah bersua muka lagi dengan jaa nie.Bukan dua2 sombong  tapi masa tak mengizinkan..busy la...hihik
Sebenarnya cik nor terima kad nie hari Isnin selepas raya tapi kad nie sampai sebelum raya lagi.Nak buat macam mana cik nor cuti awal sebab mak cik nor tak chat.Walaupon dah lama dapat tapi cik nor peram dulu buat pekasam.haha.Thanks to jaa sebab sudi hantar kad raya untuk cik nor.Cik nor tak pernah bagi apa2 pun kat dia.Tak per jaa...nanti cik nor buat seisi teka meneka pulak.Sekarang cik nor masih berhutang dengan seorang blogger sebab hadiah untuk dia tak sampai.InsyaAllah..ada rezeki cik nor pos balik yer.Yang best jaa bagi duit raya kat cik nor..Nampak tak tu.,...hihi


p/s: Takziah kepada keluaga mangsa tragedi kemalangan maut di Genting Highlands...

Segmen 12 Jam Bloglist #4 Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan September dan November 2013 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 22 Ogos 2013, iaitu tepat jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #4 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

15 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

Wednesday, August 21, 2013

Giveaway Pertama Yang Baik Ogos 2013


Seperti yang telah dijanjikan dalam entry beberapa hari lepas iaitu berkaitan perancangan Ogos 2013, maka dengan ini aye lancarkan Giveaway Pertama yangbaik Ogos 2013.

Bermacam-macam perasaan yang timbul ketika hendak mengadakan giveaway pertama untuk tahun 2013.   Maklumlah ini merupakan kali kedua aye anjurkan.  Giveaway pertama pada dua tahun lepas telahpun terbatal kerana tiada sambutan.  Agak lama juga menyepi sehingga diberi kekuatan dan semangat baru.

Walau apa pun kali ini aye berharap giveaway ini mendapat sambutan.  Hadiahnya akan aye pamerkan dalam masa terdekat.  Biar suspen sikit... 

Diringkaskan cerita, semua orang mempunyai peluang dan peluang itu akan datang setelah mencuba dan menyertai giveaway ini.

Cara untuk menyertai giveaway ini cukup mudah.  Lihat keterangan dan panduan seperti berikut:
  1. Giveaway ini terbuka kepada semua blogger di Malaysia (termasuk Sabah dan Sarawak)
  2. "sertai tapak ini" (Follower)
  3. Klik pada butang 'g+1'  di bawah entry ini. (Pastikan butang g+1 berwarna merah sebagai tanda telah klik)
  4. Promosikan giveaway ini di blog masing-masing... dan pastikan entry berkenaan ditampalkan gambar di atas dan dilink kan ke blog ini.
  5. Tinggalkan komen (ulasan) dan link penyertaan ke ruang komen (ulasan) di entry dalam blog ini.

Pemilihan pemenang dibuat menggunakan khidmat random.org.  Terdapat dua kategori pemenang iaitu pemenang utama dan pemenang hadiah misteri.

Giveaway ini akan berlangsung selama sebulan mulai 1 Ogos 2013 hingga 31 Ogos 2013atau mungkin juga akan ditamatkan lebih awal bergantung kepada sambutan.

Giveaway pertama yangbaik Ogos 2013, semoga mendapat sambutan. (^-^)

p/s: Cik nor malas nak taip..cik nor copy jer tuan tanah punya...jangan marah yer tuan tanah..Saper2 yg nak join leh arr click kat banner di atas.Good Luck all..:)

Segmen : 1st Segmen Singgah Blog Saya 2013



Selepas menimbang mengukur dari segala sudut,Dengan ini dengan telusnya saya ingin menganjurkan satu segmen bertajuk "Segmen : 1st Segmen Singgah Blog Saya".Segmen pertama selepas kewujudan blog ini.
Dah terfikir lama untuk buat segmen nie,Dengan  Sokongan dari rakan-rakan maka terhasillah segmen ini.

Tujuan segmen ini diadakan :-
Bertujuan untuk memperkenalkan lagi blog Kisah Si Dairy ini kepada rakan-rakan blogger yang lain tentang kewujudan blog ini.Segmen ini juga bertujuan untuk mengeratkan silaturahim antara blogger-blogger disamping menaikkan trafik blog kita sendiri..
Disamping itu juga boleh la saya mengenali dan berkunjung ke blog-blog baru dan juga lama yang sebelum ini tidak pernah menjejakkan kaki ke blog-blog lain kan..

Syarat yang mudah untuk Dilaksanakan :-
  • Hanya perlu FOLLOW blog nie dan Add G+ Kisah Si dairy
  • Like Fanpage
  • Buat Entry bertajuk "Segmen : 1st Segmen Singgah Blog Saya 2013" .
  • Copy dan paste banner diatas dan backlink kan ke blog nie.Tak perlu buat entry ye..Tapi kalau nak buat pun boleh jugak..hihi..
  • Tinggalkan Link Entry di bahagian komen.
Segmen ini hanya berlangsung beberapa hari sahaja iaitu dari 21-23hb Aug 2013  sehingga jam 11.59 malam.

p/s : Copy tuan rumah punya..cik nor malas nak menaip...haha..kalau nak join leh arr klik kat banner kat atas tu..good luck yer..:)

Wordless Wednessday#27


Tuesday, August 20, 2013

Selepas Raya....


Assalamualaikum...

Biarlah raya dah masuk 2 minggu tapi cik nor tetap nak cerita pasal hari raya gak. Harap jangan marah yer..haha.Alahai kecik jer kan gambar yang cik nor snap nie. Gambar nie cik nor snap atas kereta jer.Masa nie cik nor dok atas flyover nak g Pangkal Meleret. Kakak cik nor slowkan kereta then cik nor tukang snap kan. Memang tersangat professional kan?haha.

Apa yang cik nor nak tunjuk sebenarnya?Tu hah nak tunjuk jalan jem jer.Itulah keadaannya.Keadaan nie berlaku pada hari raya ke-3.Masa nie cik nor dengan kakak cik nor hantar mak g klinik untuk kali ke-2.Ingat balik nak lalu jalan yang jem tu tapi kesian mak pulak yang tak berapa sihat.So, kakak pilih untuk lalu jalan shortcut.hehe..Nak ke kampung cik nor banyak shortcut.Tak perlu bimbang kalau jalan jem.Tapi kalau jalan shortcut faham2 jer lah...jalan dia tak berapa nak elok.huhu.

Cik nor tak tahu orang nak g mana.Nak g beraya or nak balik ke tempat kerja balik.Oppss..lupa nak cakap.Nie jalan Kota Bharu-Kuala Krai.Jalan utama ke mana2 destinasi dari Kuala Lumpur.Kalau yang guna gear manual memang masak lah..huhu.Cik nor memang tak bawak keluarlah kereta kalau jem macm nie..haha

Ok..cukup untuk kali ini.Jumpa next entry...



Monday, August 19, 2013

Pencuci Mulut Bulan Puasa...

Assalamualaikum...

Entry pencuci mulut time puasa nie sepatutnya cik nor pos masa bulan ramadan hari tu.Tapi nak buat macam mana cik nor dah janji tak nak post gambar makanan semasa bulan puasa, so hari nie cik nor post lah.Walaupon puding nie dah lama hadam dalam perut cik nor tapi gambarnya tetap ada dalam simpanan cik nor.haha.Kenapa cik nor simpan?Sedap sangat ker?Begini ceritanya...Adalah satu hari dbulan puasa roomate cik nor pergilah pasar ramadan kat stadium Sultan Muhamad IV...then balik2 dia ceritalah pasal puding kat atas tu.Tapi dia tak beli...Cik nor pun boleh bayangkan puding tu macam mana.Tapi siapa nak temankan cik nor g beli puding tu.Bagai pucuk dicita ulam mendatang.My BFF balik berbuka puasa dengan famili dia.Sehari sebelum dia pergi, dia ajak cik nor g pasar ramadan kat stadium.Memang teruja lah cik nor nak cari puding tu.

Banyak kali jugak cik nor ronda kawasan pasar ramadan tu.Tak jumpa..then teringat roomate kata ada buah kiwi, peach dan buah ceri kat atas dia.Taraa...akhirnya jumpa jugak.Nak tahu berapa harga dia.RM1.30 seketul.Tak sabar nak balik n cuba rasanya pulak.Mahal cik nor tak kisah mana janji sedap.Bytheway thanks to my bFF belanja kek coklat..sedappp...:) Rasa puding tu best tak?macam biasa jer..sedang2 ajer rasanya..kalau cik nor buat lagi sedap rasanya..haha...nak buat mcm mana teruja sangat nak beli terima jer lah hakikat puding tu sedang2 ajer..Nasib beli 1 jer..kalau beli banyak cik nor sedekah jer lah kat saper..huhu

Ok..cukup setakat ini cik nor merapu...jumpa next entry,,...babai..:)

Sunday, August 18, 2013

KL Zombi - kaki wayang

KL Zombi Official Movie Poster

Summary:
KL Zombi is a story of five friends who each have their own dreams and hopes of a better life in the city. But those lofty ambitions come to a screeching halt when a deadly virus outbreak turns its inhabitants into zombies. Its main character, Nipis, played by Zizan Razak, has to put his life on the line in order to save himself and his friends from being infected by the virus.Adapted from a Fixi novel titled Zombijaya written by Adib Zaini, it is Malaysia’s first local film to feature zombies with specials effects make-up and wardrobe that is on par with other international productions.

p/s: Buat peminat Zizan jangan lupa tonton KL Zombie nie..:)

Segmen: Follow & Bloghopping Bubblynotes.Com #2

Kembali menemui uols setelah sekian lama... Segmen: Follow & Bloghopping Bubblynotes.Com #2... ^_^...

Seperti maklum, segmen ini dibuat bagi memudahkan saya a.k.a. Cik Puan Bubbly serta rakan2 lain untuk follow dan bloghopping semua blog peserta segmen ini. Dalam masa yang sama, nak bagi ruang buat kita semua untuk berkenalan antara satu sama lain dengan lebih mesra giteww... he he he... 

Segmen: Follow & Bloghopping Bubblynotes.Com bermula dari hari ini, 15/8/2013, jam 1.00 petang SEHINGGA 22/8/2013, jam 1.00 petang... Aci tak? *_^ ... Hopefully segmen ni dapat sambutan dari uols macam segmen2 yang lepas dan semua blogger dijemput join... Pada yang rajin datang, rajin komen, silent reader, stalkers, he he he...stalkers pun boleh, x ada masalah...masa serta peluang untuk anda menonjolkan diri...ekekekeke...

Hanya 4 Langkah Mudah Diperlukan:
1. Follow blog Bubblynotes.Com
2. Buat entri bertajuk Segmen: Follow & Bloghopping Bubblynotes.Com #2
3. Copy coding yang telah disediakan ke dalam ruangan HTML dan Publish entry. Untuk copy coding di bawah ini, sila HIGHLIGHT semua coding dan tekan CTRL + C secara serentak.

Kemudian, pastekan ker ruangan HTML uols seperti di bawah ni...


4. Tinggalkan URL entry uols ke dalam ruangan komen entri ini. 

Pemilihan Pemenang:
1.   10 blog akan dipilih melalui Pakcik Random. (random.org)
2.   Pemenang akan diumumkan pada 25/8/2013.
2. URL Blog pemenang akan diletakkan di sidebar bubblynotes untuk tempoh sebulan bermula dari 25/8/2013 sehingga 25/9/2013.

So, kalau2 sudi tu, silalah support dan juga join... *_^... Selamat Bersegmen & Ber-Bloghopping!

Segmen 12 Jam Follow & Blogwalking #4 Mialiana.com


Segmen ini dibuat bagi memudahkan Mia Liana untuk follow dan blogwalking semua blog peserta segmen ini. Secara tidak langsung ianya memberi ruang dan peluang kepada blogger lain untuk turut follow, blogwalking dan berkenalan antara satu sama lain dengan lebih mesra.

Segmen ini hanya untuk hari ini sahaja, Ahad 18 Ogos 2013 bermula dari jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malamMia Liana berharap agar segmen ini mendapat sambutan dan semua blogger dijemput join.

Hanya 4 langkah mudah diperlukan :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Follow & Blogwalking #4 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri INI.
Pemilihan pemenang :
  1. 10 blog akan dipilih melalui random.org
  2. Pemenang dikehendaki memberikan satu URL entri terbaik dari blog mereka untuk di review di Mialiana.com
  3. URL entri terbaik hendaklah ditinggalkan di ruangan komen entri pengumuman pemenang nanti.
tunggu apa lagi... sila klik banner di atas untuk join....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...