KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Saturday, August 10, 2013

Kad Raya Lagi....

Assalamualaikum...

Tadi masa engineer naik dia bawak surat Banyaklah jugak.Ingat smua surat untuk pejabat.Tapi bila engineeer kat cik nor ramai sokmo ada surat untuk cik nor.Wah...apa lagi kembang lobang hidung jap..haha..buka2 tengok kad raya dari Deno or http://www.dayangdeno.blogspot.com/.Alah tak kan korang blogger deno.Femes jugak dia nie.Followers dia dah 3k rasanya.Cik punya followers tak payah tanyalah. 6k plus ngan bayang2..haha..Mula2 kenal deno nie.Cik nor ingat dia dari Sarawak sebab nama dia dayang deno.Bila dia tulis entry baru selalu jer dia cerita  pasal terengganu.Dari situ lah baru cik nor tahu yang dia stay kat Terengganu. Kepada rakan2 blogger yang nak kenal deno nie  or nak tahu dengan lebih lanjut tentang LUPUS bolehlah singgah kat blog dia yang cik nor bagi link kat atas tu...:)

p/s: Thanks deno bagi akak kad raya....deno nie comel la..:)

Friday, August 9, 2013

Sebelum Raya Punya Cerita.....

 Assalamualaikum

Nie cerita sebelum raya sebenarnya.Tapi nak buat macam mana cerita sebelum raya banyak sangat.hihik.Begini ceritanya....Ayah cik nor renovate bilik dia dan buat sebuah bilik baru.Dia buat renovate tu dah dekat bulan puasa.So, tukang rumah yang buat kerja tu tak buat kerja sangat kalau bulan puasa.So, bila dia dah siap plaster dinding, pasang mozek and siling.Kami tak lengah2kan masa lagi untuk mengecat kedua-dua bilik baru tersebut.Faham2lah kan nak raya dah.Mesti nak semuanya complete.Betul tak?Tengok sampai anak buah cik nor pun kena mengecat.Eksyen jer lebih tu..mengecatnya sikit sangat..haha
 Inilah tukang cat yang sebenarnya a.k.a adik bongsu aku.Dia yang cat kedua-dua bilik tersebut.Aku tolong cat basic jer.Cat kaler kena bagi kepada yang pakar.haha.Maaflah gambar dia terpaksa sensored kan sebab dia seksa sangat.haha
Taraa..inilah hasil kerja cik nor..Comot kan?haha..siap meleleh bagai lagi...haha,Tukang cat professional katakan.Siap kena bebal kat mak lagi.Padan muka cik nor..kena mop cat yang meleleh tu.Dah dapat kerja baru.hihik.Kalau saper2 yang nak mengecat rumah bolehlah panggil cik nor...Ada berani?hahaha

Oklah..ckup setakat ini dulu.See u next entry..:)

Thursday, August 8, 2013

Selamat Hari Raya Aidilfitri




Assalamualaikum...


Dikesempatan ini cik nor ucapkan selamat hari raya Aidilfitri.Cik nor mohan ampun dan maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki sekiranya terkasar bahasa semasa cik nor blogwalking ke blog anda semua secara sengaja ataupon tidak disengajakan.


Salam Aidilfitri Semua..:)

Wednesday, August 7, 2013

CPUV....The Smurfs...


Assalamualaikum..
 Tadi cik nor buka page nuffnang nak hantar tiket.Nak tanya dia kenapa iklan nuffnang yang sebelah kanan tak keluar pon.Penat puasa gamaknya.haha.Buka page nuffnang terus g kat contact us. Cari submint tiket.Dah jumpa tu terus taip masalah yang cik nor hadapi.Cik nor guna bahasa melayu jer setiap kali submit tiket ke helpdesk nuffnang.Tapi dia jawab dalam english.hihik.Korang guna bahasa melayu ke bahasa inggeris?hehe.Siap hantar tiket, saja gatal2 tangan tengok trafik hari nie cun ke tak?Memang tak cun sangatlah sebab tak ramai singgah blog cik nor.May b semua dah balik kampung.Sibuk buat persiapan raya kot..:)

Sampai kat earning, check kat CPUV...nak terbeliak jugak biji mata  tengok (ahh..tipu lah cik nor..haha) ada iklan yang baru tgk bergoyang inul kat situ.Iklan kartun the smurfs tu..Alah yang aku dapat tiket free dia tu kat SINI dan summary filem the smurfs kat SINI.May b sebab tu kot nuffnang dengan rasa gumbira nya bagi CPUV tu kat cik nor.Thanks MR.NUFFNANG....:)

Itu aje yang nak cik nor bebel hari nie..Sekian....:)

Tuesday, August 6, 2013

Menang Topup....:)


Assalamualaikum..
Nie second time cik nor menang hadiah topup.Masa first menang tu kat entry INI. Memang terasa amat teruja sangat.Mana tak terujanya jarang2 sekali menang bila join apa2 segmen pon.Tengok orang lain selalu jer menang.Kalau cik nor join 10 segmen,Kalau menang pon mungkin 1/10 kot..haha.Kat atas tu senarai blogger yang join beserta denagn nombor sekali.Then aku punya nombor 24.


Yang nie pulak nombor pilihannya. Macam tak percaya aku yang menang.Dua kali tengok nombor aku dan dua kali jugak aku tengok nombor pilihan..haha.Cik nor nie dah macam menang awards besarlah pulak...haha.Kat entry nie lah aku join segmen tu SINI.

Oklah tak tahu nak tulis apa dah...babai

Monday, August 5, 2013

Over Excited Cashout Earning Nuffnang....


Assalamualaikum...

Entry kali nie bukan nak menujuk tau.Saya nak cerita kat korang jer yang cik nor dah terover exsited nak cashout earning.Jumlahnya tak der banyak sangat.Cukup lah nak buat beli selipar jepun nak buat raya.haha.Ada ke orang pakai selipar jer dihari raya.Itu mungkin cik nor lah tu...hihik
Cik nor sebenarnya jeles tengok orang asyik cashout jer..Cukup jer syarat cik nor terus cashout.Tak kira lah amount nya banyak ke sikit..haha.Apa yang penting cashout.Tengok earning cik nor dah kosong..sedih pulak tengok.Kepada kawan2 blogger yang singgah tu janganlah segan silu nak klik iklan cik nor tu.Nanti cik nor g blog korang cik nor click iklan korang pulak.hehe.Nasiblah ada lagi iklan yang still bergoyang gedik kat kat blog.Itu lah harapan cik nor sekarang.Moga rezeki lebih murah di Aidilfitri nanti...aamiin

Oklah..stop dulu.Ada masa cik nor membebel lagi..:)

Sunday, August 4, 2013

Unbeatable - Kaki Wayang




Summary
Unbeatable tells about a former boxing champ Fai (Nick Cheung) who is knee-deep in debt and with no solution in sight. To escape his debtors, Fai escapes to Macau and works in a gym as an assistant instructor in weight loss classes.Hot-blooded Qi (Eddie Peng) was once the son of a rich man in Mainland China. However, the family business failed, sending his dad into alcohol-fueled depressing and forcing Qi to take up construction jobs in Macau.To inspire his father to stand up again, Qi enters an open MMA competition and starts training at Fai’s gym.

p/s : Kepada Kaki2 wayang jangan lupa tonton.Menarik jugak movie nie..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...