KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Saturday, August 3, 2013

Sampel Dah Sampai...


Assalamualaikum...

Hari Khamis dapat dua keping surat.1 kad raya dan 1 lagi dapat sample dari kotex.Dah lama rasanya cik nor isi form nak dapatkan sample nie.Bulan lepas lagi rasanya.Hari khamis baru sampai.Lama juga dia ambik masa nak hantar sample kat cik nor.

Tak payah cik nor explain panjang2lah sample apa.Korang tengok jenama pon korang dah tahu apa bendanya.haha.Mana cik nor dapat tahu sample nie.Alah macm korang tak tahu perangai cik nor.Bw tak habis2 kerja cik nor.haha.Then cik nor singgah lah kat blog Yana or http://cyanxkamo.blogspot.com/.Dia ada post enntry macam mana nak dapatkan sample  tu.Cik nor kalau bab sample2 nie memang gigihlah mengisi form nya...haha.Orang nak bagi percuma siapa tak nak kan?haha

Kalau saper yang nak sample free bolehlah singgah kat yana tu.Mana tahu kot dia ada post cara nak dapatkan sample produk lain pulak.Selamat BW ke blog yana..:)

p/s: Entry nie autopublish.Kepada yang BW kat blog cik nor.Hari ahad cik nor balas balik yer...:)

Friday, August 2, 2013

Kad Raya Ke-3


Assalamualaikum

Memang sangat2 tak sangka lah cik nor boleh dapat kad raya lagi.Nie kad raya ke-3 selepas Entry dan Entry.Kad raya nie cik nor dapat petang semalam sewaktu nak balik kerja.Ingatkan untuk ofis tapi bila tengok nama cik nor tertera kat sampul surat tu.Memang sangat2 teruja dan suspen sangat.Hissh..panjang lah plk intro cik nor nie..bosan tau..:)

Nak tahu siapa yang hantar?Seorang blogger jugak.Dialah blogger yang cik nor kenal masa mula2 jadi blogger dulu.Blogger ke aku nie???haha .Nie lah empunya blog yang hantar kat raya tu Oshin or http://gurlgemini.blogspot.com/2013/07/new-blog-skin.html.Dia berasal dari Johor dan boleh dikatakan blogger yang femes jugaklah.Dialah yang banyak ajar cik nor selok-belok dunia blogger nie.Kalau saper yang kenal dengan oshin nie boleh lah click dekat mana dan link yang cik nor bagi kat atas tu.

Buat Oshin thanks a lot sebab pos kad raya untuk akak.Kenapa tak cakap nak hantar kad raya nanti cik nor boleh balas balik kad raya eira tu.Maaf banyak2 yer eira sebab tak sempat nak balas balik.Tak sangka eira masih simpan lagi address akak..:)

p/s: Kepada yang berminat nak hantar kad raya kat cik nor inform lah awal2.Janganlah buat cik nor suprise...hihik

Thursday, August 1, 2013

Syioknyer Tidur....

 Assalamualaikum...

Macam best jer kan tajuk cik nor tulis bulan2 puasa nie.Tambah kalau yang kerja pejabat time lepar zohor memang terasa yang amat sangat mengantuknya.Tak boleh nak tahan langsung.Cik nor kadang sempat terlelap depan pc akibat mengantuk tahap maksimum.haha.Jangan report kat bos cik nor tau..:) Lorr panjangnya pendahuluan, isi kandungan entah bila dia nak masukan tak tahu lah..huhu.Ni pasal kisah kucing cik nor.Malam2 cik nor xder kerja tetiba tengok kucing cik nor nie syok jer tido.Macam penat sangat rupanya.Puasa ke dia?haha.May be kenyang makan kot tu yang best jer landing atas kerusi tempat kami lepak tengok tv.Time nie dia belum kena flash kamera cik nie.Boleh rileks jer dia...Kan tengok apa jadi jap lagi...:)
Hah..tu dia lepas kena flash kamera cik nor dia berkalih sikit.Tapi yang cik nor nak marahnya dia still layan tidur tak bangun2.Macam tak der apa2 berlaku.Nak tahu dia bangun pukul berapa.Dia bangun sama2 ngn kitaorang bangun sahur.Malam tu memang dia tak bangun langsunglah gamaknya.Nie lah yang buat mak cik nor marah, bela kucing untuk mainan jer.Tikus beranak pinak dia buat tak tahu jer.haha.Tengoklah bulu dia cantik bukan jenis kucing yang lasak.haha.Haishh...kalaulah cik nor boleh tidur macam dia kan best..:)

p/s:Makin dekat nak habis puasa nie, makin lemau n mengantuk...maka penyakit 'M' pun datang la...huhu

Wednesday, July 31, 2013

Invitation to Nuffnang Premiere Screening of The Smurfs 2

Dear Nuffnanger,
You are cordially invited to the Nuffnang Premiere Screening of The Smurfs 2 on:

Date: 5th August 2013 (Monday)
Time: 9:00PM
Venue: TGV, One Utama
TWO (2) tickets have been reserved under your name and email address at this point. Kindly fill in your details at this page (http://blog.nuffnang.com.my/nnpscreening-thesmurfs2/) to confirm your attendance by 12:00PM, 2nd August 2013 (Friday). Please DO NOT reply to this email. Failure to confirm your attendance within the stipulated time will result in your tickets being revoked and passed to other bloggers.

A ticket collection counter will be opened from 8.15PM to 9.00PM at the cinema lobby. Latecomers will not be entertained. Do take note that seats will be numbered and given out from the back to the front of the hall on a first come first serve basis. We look forward to have you at the screening! :)

That'll be all from us.

Cheers!
Sandra YamIntern, Community
Nuffnang Sdn Bhd

p/s: Bagi tiket wayang kat cik nor dekat2 nak raya.Memang tak pergi lah jawabnya...huhu..Nak bagi kat orang lain sememangnya tak boleh.Hanya mampu membaca email nie..hehe

Tuesday, July 30, 2013

Introducing Nuffnang Mobile Ads!

We are always developing new things for the community and this time we’re sure it’s something all of you will appreciate :)
stewie
In this new era where everyone is surfing the internet on their smartphones more than on their computers, we thought we’d have an easier way for you Nuffnangers to earn from us.
Introducing the new Nuffnang Mobile Ads! We’ve integrated the ad units to be mobile-friendly and look awesome on your blog’s mobile website. Say goodbye to out-of-proportioned ads and hello to Nuffnang Mobile Ads that fit perfectly on a mobile screen.
Here’s how you can insert the mobile ads into the Mobile Template of your blog-
1. Copy the Leaderboard code from our Nuffnang Add Ads Page (Yes! The code can be used for mobile templates as well!)
2. Paste the code in your favourite editor (eg. WordPad, TextEdit)
3. Add <b:if cond=’data:blog.isMobile’> before the code and </b:if> after the blog as shown below-
NNmobileads1
4. Go back to the HTML section of your blog and paste the entire code directly after the <body> element like in the screenshot below. You can search <body> by pressing Ctrl+F if you’re on a PC or Command+F if you’re on a Mac.
NNmobileads2
5. After you’ve done that, go ahead and click ‘Save Template‘.
6. Now, head on back to the ‘Template’ tab and click on the settings button under ‘Mobile‘.
NNmobileads3
7. Under ‘Choose mobile template‘, choose ‘Custom’ and save your selection.
NNmobileads4
Tadah! You now have mobile ads on your mobile website! Here’s an example of how the ads will look like on your mobile device.
tablet2
It’s so simple! Nuffnang Mobile Ads is definitely an easier and more efficient way to expose your ads to your readers, considering the fact that our phones are like an extra limb rather than a communication device, which will ultimately increase your Nuffnang earnings. Woohoo!
We will be showing more campaigns on the mobile ads from now on, so hop on the wagon Nuffnangers! Install mobile ads now so you don’t miss out!
p/s: Kepada blogger yang guna smartphone & tablet bolehlah guna Nuffnang Mobile Ads nie.Mana tahu makin naik pendapatan korang.Aku pakai semakphone jer...tolong promote jer la..haha....Selamat mencuba..:)

Dapat Kad Raya Lagi....

 Assalamualaikum

Seronok wehh tahun nie dapat kad raya.Sejak jadi blogger suam2 kuku nie ramai lak yang sudi hantar kad walaupun baru ada 2 keping.hihiks...Beria cakap tadi macam banyak dah dapat (Perasan glemer skit jer...jgn marah).Korang mesti banyak dapat dari cik nor.
 Kad nie sebenarnya sampai hari khamis minggu lepas lagi.Tapi nak buat mcm mana cik empunya blog buat2 sibuk tak nyempat nak nganbik gambor.Bila dah ambik gambor dia buat perkasama dulu dalam telefon dia dulu sebelum post kat sini.Harap korang faham lah yer...Kalau yang tak faham lagi perangai cik nor harap buat faham.Jangan biarkan diri anda diselubungi misteri...eh apahal nie tetiba jer..huhu
Apalah cik nor nor asyik membebel jer.Orang nak tahu gak mana dia dapat kad raya tu.huhu.Oklah kawan2 cik nor dapat kat raya nie dari Aisya or http://chipmunkandbarney.blogspot.com/.Aisya nie blogger dari Sarawak.Kira blogger glemer lah jugak nie.Tengoklah followers dia dah 3k cik nor habaq.haha.Kalau ngan cik nor memang jauh ketinggalanlah.Tapi dia memang peramah orangnya.Suka singgah kat blog cik nor.Kalau sape2 yang nak berkenalan dengan dia bolehlah click link yang cik nor bagi kat atas tu.Mana tahu tahu depan korang dapat kad raya kreatif dari dia pulak.Thanks Aisya sebab send kat raya untuk cik nor.hehe

babai...:)

p/s: kalau cik nor buat kad raya macam aisya memang jadi lain macam lah.Sebab tu cik nor tak berani nak exchange kad raya ngan blogger lain.Harap maklum..:)



Monday, July 29, 2013

Contest Hari Raya Santaikata



Semasa Hari Raya saya: pergi sembahyang raya, makan biskut raya & terima duit raya.

Saper2 yang nak join blh lah click banner kat atas untuk mengetahui syarat2nya, hadiah dan tarikh tutup contest nie...:)

All the best semua..:)


Iklan Baru....


Assalamualaikum...

Alhamdulillah..minggu lepas check iklan kat akaun nuffnang.Tup2 tgk ada iklan baru tengah bergoyang gerudi kat blog sekarang.Iklan dari Ikea.Alah yang korang tengok sofa bertukar2 warna tu..haha.Entahlah nie iklan yang ke berapa.Aku pon lupa nak kira.Aku senang jer.Asal ada yang baru aku terima jer..hihi...Apa yang penting masyukkk...alhamdulillah..rezeki ramadan nie..:)

Apa2 pun thanks a lot kat nuffnang sebab bagi kepercayaan kat blog cik nor untuk promote iklan.Sayang bangat kat en.Nuff...muahx10...haha.Kalau ada iklan baru jangan segan silu nak promote kat blog cik nor yer.Cik nor sentiasa menunggu iklan2 baru...hehe

Oklah..itu saja untuk hari ini.Lain kali cik nor membebel lagi..:)

Sunday Blues..:)

Assalamualaikum.....

Hari nie hari ahad, Cik nor dah kerja balik..Huwaa...bearat tau hati nak datang kerja.Syok dok kampung berbuka n bersahur dengan family.Terasa nak dok kat umah sokmo.Xmo cerita nanti cik nor menangis...huhu..Pagi nie first cik nor drive pepagi buta.Pagi2 dah kena hon ngan kereta lain sebab cik nor dok line kanan tapi bawa kereta slow.Memang spoil lah mood pagi tadi.huhu.Dah nak cepat sangat potong jer lah kereta cik nor tak payah nak hon2 bagai.Macam cik nor bawak kereta cara berbahaya.huhu

Dah lah cik nor nie tak biasa bawak kereta malam.Tu yang jadi slow semacam.huhu.kalau siang hari sendiri mau ingat lah.Maaflah kalau cik nor nak bagi potong..Cettt..mcm cik nor pro sangat bawak kereta. Tapi laju lah sikit dari waktu pagi.hehe. Hari nie nak wat kerja pon tak de mood sebab mengantuk sangat ...huhu.Biasa petang cik nor dah sampai rumah sewa .Dah semalam ada small gathering kat umah terpaksalah datang pagi.huhu.Terpaksalah cik nor meredah jem dipagi hari..:)

Entry nie sepatutnya publish semalam tapi cik nor tak sempat nak karang semalam.So, sambung hari nie la.Jangan marah ye kawan2...:)

Oklah stop kat sini dulu.Lain kali tulis lagi kreatif....:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...