KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Saturday, July 20, 2013

Tazkirah Ramadan

Friday, July 19, 2013

Rezeki Ramadan

 Assalamualaikum
Oleh kerana aku cuti hujung minggu, aku tulis awal2 lah untuk autopublish.Bila kata kampung aku jarang online biasalah bila dengan keluarga tercinta banyak benda nak buat termasuklah feberet aku....TIDUR..haha
Pendahuluan lain..isi kandungan lain ini entry blog cik nor..haha.Korang susah nak jumpa blog merapu macam blog cik nor nie.1 dalam 10 belum tentu korang jumpa.hihik.Dah2 xmo merapu lagi straight to the picture.Sebenarnya dah 2 3 hari kot aku terima halal cheese nie tapi aku tak berkesempatan nak buat entry.Al-maklumlah kerja banyak...buat banyak kerja sebnarnya...hehe.Mana aku dapat halal cheese powder nie???
Meh dekat2 skit aku nak cerita.Aku sebenarnya join GA sini SINI dan cabutan hadiahnya kat SINI.Manakala senarai peserta pula kat SINI.Banyak pulak sini..haha.Blog saper aku join GA tu? Nie dia blog dia.http://lobaksusue.blogspot.com/ @ Cik Sue.Jangan lupa click tau.Cik sue nie peramah orangnya n dia selalu buat GA tapi aku jer yang tak sempat nak join.huhu.Kalau korang nak hadiah macam aku jangan segan silu nak follow blog cik sue nie...Jangan marah yer cik sue.Promote tak berbayar nie..hihik.Xsabar nak buat cheezy wedges...tapi buat masa sekarang nie tak sempat lagi nak buat coz perut sentiasa penuh after berbuka.Entah bila boleh buat pon tak tahulah...Entah2 lepas raya kot..hihik

Oklah...just for now..see u next entry...cakap omputih gitu..kelass ko cik nor..:)

babai

Thursday, July 18, 2013

R.I.P.D.



Summary:
Jeff Bridges and Ryan Reynolds headline the 3D supernatural action-adventure R.I.P.D. as two cops dispatched by the otherworldly Rest In Peace Department to protect and serve the living from an increasingly destructive array of souls who refuse to move peacefully to the other side.
Veteran sheriff Roy Pulsifer (Bridges) has spent his career with the legendary police force known as R.I.P.D. tracking monstrous spirits who are cleverly disguised as ordinary people. His mission? To arrest and bring to justice a special brand of criminals trying to escape final judgment by hiding among the unsuspecting on Earth.
Once the wise-cracking Roy is assigned former rising-star detective Nick Walker (Reynolds) as his junior officer, the new partners have to turn grudging respect into top-notch teamwork. When they uncover a plot that could end life as we know it, two of R.I.P.D.’s finest must miraculously restore the cosmic balance…or watch the tunnel to the afterlife begin sending angry souls the very wrong way.
R.I.P.D. is directed by Robert Schwentke (Red) and produced by Neal H. Moritz (Fast & Furious series, I Am Legend), Mike Richardson (Hellboy, Hellboy II: The Golden Army) and Michael Fottrell (Fast & Furious series, Live Free or Die Hard).

p/s: saper kaki wayang tu bolehlah g menonton.Aku tak minat sebab aku akan tidur bila menonton apa movie walaupon kat tv jer.haha.Buang duit jer....:)

Wednesday, July 17, 2013

Biarkan Gambar Berkata-kata..:)




p/s: bila nak cashout nie..dah berapa bulan tak gerak pon amount dia...huhu

Tuesday, July 16, 2013

Pageview#2


Assalamualaikum.

Hari nie macam tak de idea sangatlah nak updates apa.So, cik nor teringatlah pageview yang cik nor printscreen minggu lepas.Cik nor crop kasi cantik sikit sebab nak share dengan korang semua.hehe.Tak sangka dah memcapai 52k.Blog yang tak berapa nak glemer nie rupanya ramai juga orang view.Syukur ...alhamdulillah.Buat kawan-kawan blogger yang sudi singgah dan komen terima kasih banyak2.Kehahadiran korang semua kat blog cik nor memang memeriahkan keadaan.Love u all..:)

Dah macam dalam kad jemputan kawen lah pulak aku tulis.Sebelum aku start merapu dengan lebih panjang lagi.Baik aku stop dululah..Lain entry aku merapu lagi..haha

Babai..:)

Realise Your Dreams With Sunsilk Malaysia

Well you’re in luck!! Your dreams might just come true with Sunsilk Lively Clean and Fresh – Hijabku Gayaku Competition! 
sunsilk1
Sunsilk Lively Clean and Fresh has been bringing care and confidence through its Vitamin Citrus Complex formula for long-lasting clean and fresh scalp to Malaysians for more than a decade.
sunsilk2
Look fabulous and confident with Sunsilk Lively Clean and Fresh!
This time around, Sunsilk is out to empower Malaysian women to realize their dreams and they have collaborated with the Islamic Fashion Festival (IFF) to inspire hijabis to yield limitless possibilities! For those of you who don’t know, the IFF has been presented at 14 destinations in Southeast Asia, Central Asia, the Middle East, the US and Europe to showcase Islamic fashion as stylish and wearable to an international audience.
sunsilk3
You can realize your dreams in the fashion industry with Sunsilk and Islamic Fashion Festival!
Thus, Sunsilk is seeking for 10 models and 10 designers for the contest to showcase themselves on the haute couture runway of Islamic Fashion Festival (IFF) at the end of this year. On top of that, the winners will also receive mentorship from iconic personalities in the fashion industry!
sunsilk4
You could be strutting your stuff on the runway just like these models!
Soooo… what are you waiting for?? Here is what you need to do to vie for a chance to showcase your talents and win a once in a lifetime experience with Sunsilk Malaysia!
For budding designers, visit this link and…
• Send a photo of yourself with any Sunsilk Lively Clean & Fresh product
• Send up till three (3) hijab fashion designs in the format of JPEG, JPG and PNG
• Insert your personal details within the fields provided
• Click submit to send in your entries
For aspiring models, visit this link and…
• Send two (2) sets of your photos with outfits in the theme of London, Paris and New York with any Sunsilk Lively Clean & Fresh product:
o One (1) full length photograph
o One (1) half body photograph
• Insert your personal details within the fields provided
• Click submit to send in your entries
It’s as simple as that! The deadline is 31st July 2013 so hurry and send in those entries!
Check out Sunsilk Malaysia’s Facebook event page for more details!

p/s: Kalau saper2 yang berbakat boleh lah join.Mana tahu rezeki korang.All the best

Sunday, July 14, 2013

Anak Ramadan...


Assalamulaikum

Alhamdulillah....pada pagi 2 ramadan lebih kurang pukul 3 pagi lahirlah cucu cik nor yang ke-3.Cucu perempuan ke-3.Baby girl lagi..Ingatkan dapat baby boy dah.Tapi xperlah baby girl nnt boleh jadi cik nor.haha.Neneknya belum kawen2 lagi tapi cucu dah 3 orang.Macam mana nie??haha

Gambar nie cik nor curi dari FB anak buah cik nor.Gambar yang real tak blh nak snap lagi sebab cik nor tak berkesempatan lagi nak melawat dia lagi.Al-maklumlah dia Gua Musang while cik nor kat KB.Puasa2 macam nie susahlah sikit nak pergi melawat.Nampak gayanya kena tunggu dia balik kampung cik nor la dulu baru boleh jumpa dia.huhu

Nama apa?Nama yang bakal diberi Aisyah Sofea.Welcome to my family..:)

Oklah setakat ini dulu buat kali ini.Jumpa next entry...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...