KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Saturday, July 13, 2013

Layan Nie Dulu Sebelum G Bazar Ramadan..


Friday, July 12, 2013

Tazkirah Ramadan..


Thursday, July 11, 2013

Haruman Kereta-Promote





Assalamualaikum...

Rajin tak cik nor hari nie???haha.2 entry dalam masa x sampai 1 jam..hehe..Kat entry nie cik nor tak nak membebel tapi nak promote perfume untuk kereta dan untuk tuan kereta pun ada.Kalau berminat jangan lupa mesej kat nombor phone yang tertera kat atas.Harga semuanya dah tertulis kat broucher.Kalau malu nak sms boleh juga email kat sini: normi80my@yahoo.com.

Kepada blogger yang nak jadi pengedar pon boleh.Selamat menjamu mata dengan haruman kereta dana haruman untuk diri sendiri...:)

That's all..:)



Nie Dia Kerja Aku.....

 Assalamualaikum....
Korang ingat tak entry aku yang INI ?Alah dalam entry tu aku ada info kat korang aku tidur kol 1 pagi.Nah..inilah kerja kami berdua buat.Buat origami lah jawabnya.Tangan aku nie dah la keras , tak berseni ajar pulak buat benda2 macam nie.Memang hancuss la..haha.Tapi yang buat burung nie aku pass.Dalam 3 ekor tu salah 1 aku punya...korang nampak tak yang sayap dia cam buruk skit tu..Tu lah aku punya..haha.Korang buat2 tak nampaklah kecacatan burung yang aku buat tu...haha
Yang bawah nie pulak bunga ros...Yang cantik dua kuntum tu roomate aku punya.Memang berseni dan kreatif la tangan dia.Cantik jer yang dia buat.Aku buat yang mana???yang tak nampak macm bunga tu aku punyalah...Dasar tangan keras dan tak berseni..haha.Malu weh jadi kaum hawa yang tak der ni...haha.Roomate aku nie pernah buat gubahan bunga ros sejambak macam bunga kat atas tu.Korang tengok yang cantik tu..Yang tak jadi korang buat2 tak nampak dah la...haha.Cantik sgt dah macm beli kat kedai..huhu..Kreatif sangat tangan dia...hehe


P/s: Malam td aku paksa housmate aku g terawih coz roomate aku ada hal..Terima kasih ya..Tengku Mariam..:)


Wednesday, July 10, 2013

Wordless Wednesday....


Kelebihan Solat Tarawih Malam Pertama

Kelebihan Solat Tarawih Malam Pertama
Diampuni dosa orang-orang yang beriman sebagaimana keadaannya baru dilahirkan.

Sumber dari : SINI


P/s: Malam tadi aku paksa roomate aku teman aku g solat terawih.sayang tak g malam pertama...huhu.Apa2 pun thanks a lot to Miss Wanie sebab sudi temankan cik nor g solat terawih...malam nie g lagi k...:)

Tuesday, July 9, 2013

Salam Ramadan....



Assalamualaikum

Salam ramadan buat semua umat islam walau dimana berada.Moga dibulan mulia ini kita dapat tingkatkan lagi iman dan takwa kita kepada Allah..InsyaAllah.....

Tahun nie cik nor puasa bersama kawan2 lagi..Dah masuk tahun ke-5 berpuasa dengan keluarga dihujung minggu.huhu

p/s:Pagi esok jgn lupa bangun sahur yer..:)

Entry Terakhir.....


Assalamualaikum...

Gempak kan tajuk entry cik nor kali nie?haha.Entry terakhir bukan bermakna cik nor nak berhenti menulis blog dah.Tapi entry terakhir tu bermaksud entry terakhir untuk post gambar2 makanan.InsyaAllah..dibulan ramadan nanti entry cik nor bergambar jugak tapi bukan gambar makanan la.After raya baru baru gambar makanan pulak.Harap korang tak boringlah baca entry cik nor dibulan ramadan nanti.

Amboi panjang bukan main mukadimahnya.Lain gambar yang dia post lain pulak yang dia bebelkan.haha.Gambar kat atas tu bubur kacang+durian.Mak cik nor yang buat masa cik nor balik minggu lepas.Beria dia pesan kat kami suruh beli kacang hijau nak bubur kacang katanya masa kami keluar g jejalan cari pasal.haha.Dah habis tawaf satu bandar Tanah Merah kami singgah kat pasar malam Temangan.Kat situlah kami beli kacang hijau yang mak kami pesan tu.Oleh kerana aku nak pergi KB pagi2 hari sabtu tu malam tu jugak dia buatkan bubur kacang tu.Terharu juga cik nor.dia takut cik nor tak sempat nak makan bubur kacang tu.Malam tu cik nor dah makan 1 mangkuk share dengan adik.Dia siap pesan suruh bawak datang KB.Cik nor cakap tengoklah kalau muat beg.Banyak barang cik nor bawak tu yang macam nak tak nak bawak jer.Kalau drive sendiri tak lah jugak.Boleh main sumbat jer dalam kereta.Nie naik bas tu yang macam berat hati nak bawak.huhu

Pagi esoknya dia masuk bilik cik nor pesan lagi suruh bawah bubur kacang tu.cik nor memang rasa bersalah jer kalau tak bawak bubur kacang tu.Tak nak kecik kan hati mak cik nor, cik nor sumbat satu tupperware dalam best.Apa2 thanks to my mum sebab bersusah payah masak bubur untuk anak mu ini.I love u mum...:)

Maaflah gambar tu serabai sikit.Nak buat macam mana dah nak habis makan buku ingat nak snap.haha.Sori sesangat sebab banyak membebel untuk entry nie.Stop, kat sini dulu.See u next entry..:)

Bantal Besar, Bantal Kecik....


Assalamualaikum...

Mesti korang suspen kan bila baca tajuk entry cik nor kali ni.Macam pelik jer bunyinya..Alah..bukan ada pelik tu.Tu sebenarnya biskut.Kami kat Kelantan panggil biskut bantal sebab bentuk dia 4 segi macam bantal.haha.Biskut bantak kecil tu memang glemer sangat masa aku kecik2 dulu.Bila pergi kedai runcit kat kampung mesti beli 20 sen or 50 sen.Murahkan dulu.Sekarang dah tak dapat kot.huhu.Yang biskut bantal kecil tu adik aku beli 1kg.Harga dia kalau tak silap RM9.00/kg.Rasa biskut bantal kecik nie macam pedas2 sikit.

While biskut bantal besar pulak baru timbul.Aku sendiri pun baru jumpa nie.Sedap juga rasanya.Yang nie roomate aku suka sangat.Yang tu dia punyalah tu.Aku pinjam jap nak ambil gambar.Harga yang dah siap packing RM2.00.Kalau 1kg tak tahulah plk berapa.Tak sempat nak servey.Kalau tak silap aku biskut bantal nie ada satu saiz lagi.Saiz sedang.Kalau jumpa aku post kat sini.

Ok itu saja untuk kali ini.Jumpa next entry...:)

Monday, July 8, 2013

Menang Topup Buat Kali Pertama....:)


Assalamualaikum...
Sebenarnya nie cerita minggu lepas punya tapi nak buat macam mana cik blog sibuk minggu lepas terpaksa kongsi cerita gumbira nie hari nie.Gumbira lah sangat (Buat gaya macam Afdlin Shauki...haha).Hari apa entah..lupa nak tanda..sebelum cik blog sibuk mengisi tender cik blog g lah jejalan kat blog Qaleshya Umairah.Alah biasalah cik nor nie kan peramah orang nya.smua blogger yang dia follow dia singgah.Past tu komen entah apa2.Menyampahkan korang baca komen cik nor?Kadang tu tak der kaitan pun dia komen jugak..haha.Oklah bebalik kepada blog kat atas tu, dia anjur kan segmen ini INI.Aku macam biasalah tengok syarat2 dia senang sangat aku pon joinlah.Saja gatal2 tanya sebab syaratnya mudah sangat just follow dan like dia punya page.Sememangnya dah lama aku buat semua benda tu.Past tu tinggal link kita kat kotak komen dia.Senangkan..past tu tunggu keputusan.

Masa dok tengah ralit layan blog orang lain Qalishya umumkan pemenangnya.Wah..teruja sangat bila nama cik nor terserai dalam 10 pemenang tu.Kalau korang tak caya boleh klik gambar kat atas.Aku ah letak linknya....Kalau segmen mudah macam yang Qalishya buat nie boleh lah ajak aku join.Kalau yang nak kena klik sana, klik sini.Harap maaflah aku tak berapa nak layan.Sekian, terima kasih.Skemanya ayat aku..:)

Kalau korang nak kenal dengan lebih dekat lagi Qalishya nie boleh klik kat nak dia tu...Selamat berkenalan ye...

Oklah..cukup untuk hari ini.Jumpa next entry...:)

Giveaway 10K Followers Mialiana.com

Giveaway 10K Followers Mialiana.com

Giveaway 10K Followers Mialiana.com bermula pada hari ini, 7 Julai 2013, iaitu tepat jam 5.45 petang sehingga 11.59 malam 21 Julai 2013. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Terbuka kepada semua blogger yang bermastautin di Malaysia sahaja
  2. Follow blog Mialiana.com, Add  Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  3. Wajib Follow blog, Like Fanpage dan Add Google+ semua sponsor (rujuk senarai sponsor)
  4. Buat entri bertajuk Giveaway 10K Followers Mialiana.com
  5. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  6. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senarai sponsor :
❤ Kerinchi | MyKeledek | Fanpage
❤ Alycia | Fanpage
❤ Aida Hanafiah
❤ Amir Rofie | Google+
❤ Chekgu Skolah | Fanpage
❤ Anastasyea | Google+
❤ Sha Dhira | Fanpage
❤ Rafina Mimi | Fanpage
❤ Paly | Fanpage
❤ Dayang Deno | Fanpage
❤ Cikgu Kaca Mata | Fanpage
❤ Ieta | Fanpage
❤ Deq'Nyss | Google+
❤ Keyme Keymo | Google+
❤ Nur Dzafirah | Fanpage

Senarai hadiah yang ditaja bernilai RM 1,474 :
❤ 1 x Jus Delima Pompure bernilai RM 150
❤ 1 x Glutaking bernilai RM 150
❤ 1 x Tropica Bioherb Shampoo Herba bernilai RM 35
❤ 1 x Kain pasang Satin Cotton Vietnam bernilai RM 65
❤ 1 x BB Plus Collagen bernilai RM 180
❤ 3 x tudung DeZahra bernilai RM 75 serta Brooch bernilai RM 6
❤ 1 x Teddy Bear bernilai RM 100
❤ 2 x Bantal Love mialiana.com bernilai RM 35
❤ 1 x Wang Tunai RM 50
❤ 1 x Novel Cintaku Luruh di Oxford bernilai RM 34
❤ 1 x Novel Dia Yang Aku Pilih bernilai RM 22
❤ 1 x Farcheese Powder bernilai RM 25
❤ 3 x Doodle bernilai RM 10
❤ 2 x Multifunctional Buff (Seamless Magic Scarf) bernilai RM 15
❤ 9 x Topup bernilai RM 10
❤ 4 x hadiah misteri bernilai RM50.00

 jom support Mia Liana ya... join Giveaway ini dengan klik banner di atas...

Sunday, July 7, 2013

Alhamdulillah..Dapat Hadiah Pengomen Tegar Lagi..:)

 Assalamualaikum...
Alhamdulillah...murah rezeki aku sejak aktif berblogging nie.Dah banyak jugaklah aku dapat hadiah.Al-maklumlah aku nie pengomen tegar mana2 blog yang aku follow.haha.Kalau tak kenal cik nor harap maklumlah.Dah memang aku tak glemer manalah orang nak kenal aku.Perasan jer lebih aku nie.haha.Hadiah nie aku dapat dari http://www.nooratikahramli.com/ or IKA


Cantik kan keychain dari Pangkor tu.Then i like button badge tu..cute n comel sebab ada doodle ika yang selalu dok bergoyang kat blog dia.Kalau korang nak tahu ika nie baru berumur 23 tahun.Dia berasal dari Kelantan then kerja kat Perak kalau tak salah cik nor la.Kalau silap, harap maaf ye ika..:)Kalau korang nak berkenalan dengan ika ni dengan lebih lanjut jangan lupa click nama kat atas tu or banner kat bawah nie.Selamat berkenalan ye semua.Buat ika maaflah akak copy doodle comel ika...:)

Entry nie sepatutnya aku autopublish semalam.Tetapi hari khamis aku tak sempat tulis sampai habis.Aku simpan dalam draf jer.hari baru dapat complete kan semuanya.Gara2 isi tender..semua bw aku tergendala.Harap maaf smua yer..:)

Ok..cukup untuk hari ini..jumpa next entry..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...