KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Saturday, June 29, 2013

Sabtu Untuk Santai....

Assalamualaikum.....


Hari nie cik blog cuti hujung mingu lagi.Tak ada entry merapu kat blog dia.Yang ada nie just autopublish...Harap maklum.Sudi2kanlah membaca entry cik blog yang sebelum ini....Have a fun...:)




P/s: Ingat nak g jom heboh Kelantan tapi di batalkan disaat2 akhir.Mood.:sedeyy....:)Menunggu saat sepak mula TRW vs JDT.....go kelate go....:)



~Autopublish~

Friday, June 28, 2013

Jumaat Yang Cuti....

Assalamualaikum...


Hari ni cik blog cuti.Hari minggu yer...hehe.Apa2 hal hari isnin baru cik blog muncul kembali...harap maklum..:)

Salam Jumaat......


p/s:Kepada blogger lelaki jangan lupa solat Jumaat.....:)



~AutoPublish~

Thursday, June 27, 2013

Khamis Yang Kehabisan Idea....

Assalamualaikum....

Hari nie no more gambar kat blog cik nor.Cik nor memang dah ketandusan idea.Nak snap gambar pon tak thu nak snap apa dah.Hari nie just nak merapu jer kot kat blog.Yang penting blog ada entry baru..haha.Giler punya statement cik nor.Memang orang lain tak mampu nak buat macam cik nor nie.Bos dah keluar ngan Dato'.So, aku dengan suka hatinya nak merapu kat blog.Korang jangan cakap kat bos cik nor pulak.hihik

Tadi dok komen2 kat facebook.Komen ngan saper?Dengan adik-adik rumah sewalah.Ramai lah pulak yang add aku.Dah macam retis lah pulak.Eh..budget retis lah pulak.Kalau retis mungkin blog aku nie 40k follower nya.nie blog baru tahap nyawa2 ikan jer.haha.Tapi aku puas hati la.Walaupon blog aku ni tak seberapa tapi ramai yang singgah dan tinggalkan komen.Terima kasih anda semua.Eh..tadi cerita pasal facebook skarang blog pulak..mana satu lah cik nor.Memang dah pening gamaknya cik nor nie.Tahulah minggu depan cuti 3hari.Meroyanlah jadinya...:)

3 hari cuti sebab apa?2hari hari minggu then 1hari lagi kerajaan negeri Kelantan bagi cuti sempena final bolasepak tu.Alah..yang TRW vs JDT....jangan lupa tengok erk.Tak dapat tengok kat stadium , tengok kat umah jadi dah..haha

Dah2 cik nor..ko dah merapu tahap dewa nie.baik ko stop sebelum orang booo ko...haha.See u again..babai..:)

Wednesday, June 26, 2013

Biarkan Gambar Berkata-kata ~W.W~


Tuesday, June 25, 2013

Snogurt.....:)

 Assalamualaikum..
Cik nor datang lagi dengan gambar terbaru iaitu makanan berasaskan yogurt...Eh..betul ke apa yanga ku tulis ni.Hentam jer lah.haha.Kejadian nie berlaku pada hari sabtu malam ahad.Pening korang baca blog aku kan.Berbelik2..haha.Begini ceritanya...al-kisah....tayibbb..eh dah macam pendekar bujang lapoklah plk.Go true to the story.Seperti biasalah, setiap petang sabtu aku akan datang rumah sewa aku.Aku malas nak datang pagi ahad nanti mengantuk pulak kat pejabat.Masa aku datang tu roomate aku tak der kat bilik.Dalam hati aku may b dia g kerja kot.Dia tu rajin kerja dihujung minggu.Bukan macam aku , asal hujung minggu balik kampung.Dah siap2 kemas bilik..bunyi macam roomate aku balik.Sangkaan aku tersasar jauh, rupanya dia pergi kenduri kawen dengan kawan dia dari Johor.Dah borak2 n makan2 diorang decide nak g cari toto @ narita kat Wakaf Che Yeh.So, lepas solat magrib kami bertolak ke Wakaf Che Yeh sebab member roomate aku tu nak balik dah kol 10.00 mlm tu.Dengan masa yang agak terhad kami melillau mencari toto tersebut.Jumpa 1 kedai jual toto yang penjual nya bangladesh or pakistan.Tanya harga toto dia after diskaun.Tanda harga dia letak RM52.00 bila mintak kurang dia just potong RM5.00 ringgit je.Mintak kurang lagi tapi dia tak bagi.Dalam hati aku berkata harga dia macm murah lagi.Aku cakap tak payah beli lah.Beli lain kali sebab aku rasa macam mahal.Baik cari kat Pasr Siti Khadijah mungkin lagi murah.huhu.Member roomate aku cakap ok.Then masa nak balik tu dia sempatlah grab satu skirt warna pink.Cantik..hehe
Balik hantar member roomate aku kat stesyen bas express kat Tesco, kami singgah kat snogurt.gambar kat atas tu apa yang kami berdua ambil.Memang bestlah g makan snogurt malam tu sebab ada diskaun 20%.aku ambil nak penuh bekas dia dapat RM11.00 jer.While member aku pula RM10.20.kurang sikit pada aku.Best tau snogurt nie sebab dia masam2 sikit.Kalau tutty fruity tu aku tak suka sangat sebab dia manis.huhu.Cantik tak aku punya bahan campuran dia.Berwarna-warni kan?Yang kawan aku kuarang skit warnanya suram...haha.Miss Wanie jangan marah yer..haha

Oklah aku stop dulu.Aku curi masa bos aku keluar makan.Kalau tak memang aku tak se4mpatlah nak updates blog hari nie.huhu.babai..:)

Monday, June 24, 2013

Pageviews....


Assalamualaikum..

Hari nie macam tak de idea jer nak buat entry.Minggu lepas aku ada print screen pageviews nice sangat jumlahnya.So, hari aku share print screen tu je lah.Taka sangka sangat2 dah 48k yang dah view blog aku nie.Aku pon dah lupa bila aku start ber'blogging ni.Kalau nak check bila kita start blogging macam mana erk?Ada sesiapa boleh bagitahu tak macam mana?Aku nie buta it sikit.haha.(sikit ke?macam banyak jer..muehehe)
Harap2 korang nampaklah apa yang aku nak sampaikan tu.Kalau tak berapa nak nampak korang cari lah kanta supaya nak dengan jeles apa yang aku paparkan..haha.Jahat giler ko nie cik nor.Ko bukan nak memudahkan orang lagi menyuasahkan adalah..huhu.
Oklah..sebelum aku melalut ke laut baik aku g makan dulu.Perut aku dah bergoyang dangdut dah.Cacing2 dalam perut aku dah puasa dah tu..haha
Babai..:)

Sunday, June 23, 2013

Menang Hadiah...

Assalamualaikum
Bersua kembali kita di arena blogging ini.Aik...macam tulis surat masa zaman sekolah dulu2lah pulak.haha.Tak payah nak mukadimah panjang2lah cik nor.Straight to the point baru orang tak bosan nak baca blog ko cik nor...huhu.Untuk pengetahuan korang semua hadiah nie aku dapat minggu lepas lagi tapi nak buat macm mana cik belog sibuk so , snap gambar jer lah tapi entry nan hadoo.Hari nie alhamdulillah aku berkesempatan untuk buat entry pasal dapat hadiah nie.Mesti korang tertanya2 aku join contest apa?sebenarnya aku tak join apa2 contest aku just komen kat gambar dia gigit coklat giant kot.Aku dah lupa blog siapa yang aku komen tu.(Kepada puan/cik belog sila tampil membuat pengakuan yer..nanti boleh cik nor review blog awak tu..InsyaAllah)

 Korang macam tak faham aku nie kan pengomen  tegar mana2 blog pon.Tapi aku tak taksub mana lagi.Siang je aku berblogging mlm aku ber'tv plk..haha..Itulah kerja aku bila balik kat rumah.Aku memang betul dah lupa blog mana yang aku komen tu tapi aku ada page facebook dia : Luvly Pinky Choco Wrapper.Kalau korang sudi boleh like pages dia...hehe.Itulah coklat yang ada dalam 2 balang tu...:)
Bukti penghantarn siap snap tu..haha.Ko memang dah tak der kerja kan cik nor.Semua benda ko snap nak masuk kan dalam blog.Asal boleh jer kan ko nie.Orang suka ke tak, tak tahu lah.Tapi aku tak kisah semua tu.Ini blog cik nor yang punya.Apa yang cik nor nak masuk kan, ikut hati cik nor je..tak der sapo nak marah pon.muhehe...

Tak nak merapu dah..stop sini dulu..babai..:)

Tapai Pulut...


Asslamualaikum..

Selamat hari minggu ye.Tapi aku dah kerja hari nie.Aku hari minggu, hari Jumaat dan Sabtu.hehe.Apa khabar semua.Semoga chat2 lah semua hendaknya.Eh..apa mimpi cik nor nie siap tanya khabar lagi.Buang tebiat rasanya.Haha.
Oklah berbalik kepada gambar kat atas tu.Harap korang kenal apakah itu.Aku memang suka makanan kat atas tu.Kepada yang tak kenal tu mai sini aku kenalkan.Tu lah tapai pulut.Biasa kalau kat Kelantan time raya lah banyak tapai nie.Tapi kalau kat umah aku sentiasa ada jer.Apa yang penting rajin buat.hehe..Tapi aku rajin makan jer.muahehe.
Tapi nie kakak aku buat untuk tempahan kalau tak salah aku la.Tapi yang tempah tu dia letak dalan bekas tupperware yang kecik2 tu.Yang nie untuk my family makan jer.Kalau tak salah kakak aku guna daun rambai nak bungkus tapai nie.Perghh..memang manis sangat2.Macam letak gulalah pulak..huhu
Oklah..that's all for this time.Petang nie ada idea aku updates lagi..hihi

Babai..:)

Segmen #3 Bloglist 12 Jam Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan Julai dan Ogos 2013 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 23 Jun 2013, iaitu tepat jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen #3 Bloglist 12 Jam Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

15 blog yang bertuah akan dipilih oleh Mia Liana sendiri dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...