KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Saturday, May 18, 2013

Jom Rileks


Friday, May 17, 2013

Jumaat Yang Mulia....


Thursday, May 16, 2013

Selamat Hari Guru






Assalamualaikum...

Selamat Hari Guru Buat semua guru di Malaysia.Perghh..mukadimah yang baik untuk kali ini.hehe...Selamat hari guru buat guru2 yang pernah mengajar aku bermula di Tadika Sekolah Kebangsaan Pangkal Jenerih, Sekolah Kebangsaan Pangkal Jenerih, Sekolah Menengah Seri Intan dan UiTM, Melaka.Jasa kalian tidak akan aku lupakan hingga ke akhir hayat.Semua kamu semua sentiasa di bawah lindungan NYA..aamiin

Buat kawan2 sekolah dan se universiti yang bergelar guru selamat hari guru.Jalankan tangungjawab anda dengan ikhlas demi anak bangsa...InsyaAllah..


Sekali Lagi Selamat Hari Guru

p/s:teringat suatu ketika dulu pernah jadi guru ganti...in memory..:)

Wednesday, May 15, 2013

Rabu Tanpa Kata..


Tuesday, May 14, 2013

Hadiah VS Kad Jemputan


Assalamualaikum...

Hari ni start updates blog ngn join GA.Semalam lagi aku nak join tapi ada masalah sikit so aku tunda ke hari nie.Ermm...pagi2 lagi aku dah join GA tu..haha.Semangat tu...Dah banyak jugak aku join GA tapi tak banyak yang menyebelahi aku.Kecuali yang satu ni...Aku dapat bekas air masak intel...Rezeki kak ton katakan..haha..nie lah GA yang aku join tu SINI.

Then yang dalam sampul surat putih tu pula kad jemputan.Undangan majlis perkahwinan rakan blogger jgk.Tentu korang kenal dengan pemilik blog nie Sha Vanilla.Dia glemer jugaklah dari aku.Tengok followers dia dah hampir 1k...aku masih merangkak untk dpt 1k followers..haha..Verangan jap...bila nak dapat 1k ni...Bestnya dapat followers sampai 20 or 30k...glemer weh...haha...Gilo glemer tol aku nie.Entah td cite pasal undangan perkahwinan nie masuk tajuk lain plk...huhu..lari tajuk nie...Sha nie akan melangsungkan perkahwinan dia pada 26 Mei 2013 nie.Harap  semuanya berjalan lancar yer Sha...

Mesti korang perasankan sejak aku dah pandai combine gambar nie.Nie second time aku gabung gambar banyak2..nak kurang berat blog katakan..haha

Oklah setakat nie dulu ye..lain kali merapu lagi..haha



Shaqzspixca First GiveAway (GA)



( Shaqzspixca First GiveAway (GA) untuk 10 pemenang bertuah!)



Shaqzspixca First GiveAway



Jom join Shaqzspixca First GiveAway. Saya dah copy n paste poster sebagaimana yg dikehendaki. Bukannya teruja dengan hadiah yg ditawarkan tapi telah di invite tuan empunya blog untuk join GiveAway ini.Harap2 betul lah caranya..:)

Hadiah-hadiah yg menarik  yang di tawarkan..Menarik sgt...hehe.

Ok, jom kita tengok apa hadiah yg ditawarkan:

HADIAH-HADIAH YANG BAKAL DIBAWA PULANG!
Pemenang pertama (1)
souvenir dari KOREA
Pemenang kedua (2)
set make-up
Pemenang ketiga (3)
set make-up
Pemenang Keempat (4)


miss rose lipstick..boleh pilih warna (1 only)
Pemenang kelima (5)


vit C supplement untuk 2 bulan
Pemenang keenam (6)
guess cap..boleh pilih design dan warna (1 only)
Pemenang ketujuh (7)


Lampu tidur
Pemenang kelapan (8)


gelas Coca-cola dari McD
Pemenang kesembilan (9)


Dvd spiders 3D
Pemenang kesepuluh (10)


passport cover..boleh pilih salah satu ( 1 only)

Jom ramai-ramai kite Join GiveAway dr Shaqzx.

Penyertaan terhad kepada 30 orang ajer, jom cepat!!!!!!!! 

Monday, May 13, 2013

Hirup Angin Malam...

Assalamualaikum...

Entah gambar bila punya aku jumpa kat my gallery in my phone.Aku transfer ke PC then aku updates kat blog.haha.Aku rasa nie minggu sebelum PRU13.Kami tak der kerja g pusing2 bandar Machang then terus ke bandar Tanah Merah.Nak g ICT, Shah Alam tak mampu.So adik aku snap jerlah pokok ala2 ICT tu...haha

Aku tak mahu nak beratkan blog aku dengan blog yang besar2 so aku gabungkan gambar tersebut menjadi 1.Salah satu gambar tu ada muka aku cer cari yang mana 1.Haha..Sure korang jumpa aku yg memakai baju oren tu..tu baru lepas janjan n air kat 7eleven untuk bekal dalam kereta...macam nak jalan ajuh je kan.

Oklah....setakat ini dulu buat kali ni..lain kali updates lagi...:)

Segmen: LUPUS Awareness Month



Segmen ini diadakan sempena LUPUS (SLE) awareness month pada bulan ini iaitu bulan mei! :) Objektif utama segmen ini adalah untuk mewujudkan kesedaran tentang penyakit LUPUS a.k.a SLE yang sehingga kini belum ada ubat yang boleh menyembuhkannya.. ramai di antara kita masih belum mengenali penyakit SLE yang merupakan penyakit kronik yang juga boleh membawa maut.. deno harap dengan segmen ini kita dapat mengenali penyakit LUPUS atau dengan lebih mesra dipanggil mr. SLE.. hehe  :p

Apakah SLE? : klik Systemic Lupus Erythematosus

Cara penyertaan :
  • Follow blog DayangDeno
  • Buat satu entri bertajuk Segmen: LUPUS Awareness Month
  • Tampal banner di atas di dalam entri
  • Buat satu banner dengan perkataan : LUPUS.. learn about it  .. dan banner tersebut mestilah ada gambar rama-rama kerana rama-rama ialah lambang SLE.. tak kisah saiz macam mana pun, buatlah banner mengikut kreativiti korang .. ^^
  • Tag seberapa ramai rakan untuk sertai segmen ini.. done :)


Sape2 yang nak klik kat banner or tajuk kat atas tu...kan klu tag korang kata aku paksa korang untuk join..:)
Sukarela yer bkn paksarela...haha


Sunday, May 12, 2013

Selepas Lunch....



Assalamualaikum

Aku banyak benda sbenarnya nak share dengan member2 kat bloggger nie.Tapi ada kerja nak buat sikit.So tak banyaklah idea yang keluar.Korang layan lah gambar kebakaran kat Tanjong Mas, Pengkalan Chepa semasa aku balik dari lunch td.

Ngeri jer aku tengok tadi.tapi nak buat macam benda dah nak jadi redha jer lah.Tapi buat suri2 rumah berhati2lah ketika menggunakan dapur gas....Kalau tak begitulah akibatnya..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...