KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Saturday, May 4, 2013

Selamat Mengundi....


Selamat Mengundi kepada semua rakyat Malaysia.Buatlah pilihan dengan bijak kerana pilihan anda itu menentukan masa depan anda.Semoga semuanya berjalan lancar..aamiin...


Saya balik mengundi di Machang, Kelantan.Anda pula di mana?

Friday, May 3, 2013

Sabtu..Layan Gambar Ni Best Juga...:)

 Assalamualaikum....

Oleh kerana hari sabtu aku berhujung minggu, apa salahnya kalau aku sajikan korang makann barat nie.Manalah tahu kot korang mengidam then trus g buat kat dapur or trus g cari makanan barat..haha.Memang hampess kan ayat cik nor.Asal nak makan jer mesti teringat blog cik nor.Asal datang blog cik nor mesti ada makanan.Memang sah2 cik nor nie suka makan dan badan bulat semacam...:)
Yang nie nama dia Chicken chop crispy...sedap oo...aku mkn nie kat D'Apple Cafe, dekat dengan post office Pengkalan Chepa...Sapa2 dok area tu bolehlah g mencubanya..:)
Yang nie pulak air aku.Kalau tak silap nama dia chocolate blended oreo..macam tu lah kot namanya..haha..Yang tengah minum kat belakang tu korang tak payah ambil pusinglah sebab dia tukang bayar.haha.Syok jugak paw2 orang yang jarang2 balik kampung nie..haha.Jahatkan cik nor..asyik nak paw orang jer.haha

Oklah..setakat ini dulu coretan buat kali ini...babai..:)

Jumaat Yang Indah


Thursday, May 2, 2013

Kerana Gambar Ini Aku Rugi Kredit RM3...


Assalamualaikum...

Huwaa..mood tak der nak buat kerja nie.Mood nak bercuti dah mai dah..Kat umah sewa aku mlm td pon tinggal 3 orang jer.Yang lain semua dah balik kampung.Badan je kat pejabat nie...Hati dan perasaan dah sampai rumah kat kampung dah.Almaklumlah dah 2 minggu tak balik kampung rindu sesengat.Tambah2 mlm td anak buah col.Lagi lah terasa rindu...huhu

Oklah berbalik kepada gambar dan tajuk entry kat atas.Entah bila aku downlond gambar kat atas tak tahulah.Tahu2 gambar tu dah ada kat dalam gallery telefon aku.huhu.Yang paling sadisnya bila check kredit, kredit aku dah hilang RM3.00..huwaa..rasa nak menangis pon.Tadi redha jer lah benda dah jadi tanpa pengetahuan.huhu.Kepada kawan2 blogger yang guna prepaid sila berhati2 lah yer.Pesanan juga untuk diri sendiri sebab dah bnyak kali terkena macam nie..huhu

Mood dah ke laut dah nie..huhu



First Giveaway By Momoy

MOMOY blogirl's GA (1) photo MOMOYblogirlsGA_zpsd6c75716.gif

First Giveaway By Momoy



CARA untuk join

  • Tulis 2 perkara yang kawan-kawan SUKA dan TAK SUKA tentang blog ni. (Simple sentence sahaja pun boleh).
  • TAJUK entri bebas. Ikut kreativiti masing-masing.

SYARAT-SYARAT penyertaan
  • Terbuka untuk Malaysian sahaja.
  • Boleh follow blog ni jika suka. 
  • Tepek banner giveaway di atas dalam entri blog beserta link. Tepek di sidebar dialu-alukan.
  • Beri link entri penyertaan dan email di kotak komen di bawah entri ini.
  • Pemenang diberi tempoh 3 hari untuk respon (melalui email) selepas keputusan diumumkan. Jika tidak, pemenang lain akan dipilih. Keputusan muktamad.
  • Tarikh tutup giveaway: 15 Jun 2013
Tu aku copy cik blog punya..sebabnya aku malas nak menaip.Then nie jawapan aku.

2 perkara yang kawan2 suka tentang blog nie:
1. Cik puan blog nie peramah orangnya.Bila dia on9 kat blog dia sure blog cik nor dia terjah...tak pernah dia tak terjah...:)
2. Cik puan blog nie suka sangat review produk2 kecantikan.Wow..i like sangat.Banyak inform tentang kecantikan yang cik nor dapat.

2 perkara yang kawan2 tak suka tentang blog nie:
1. Bila cik puan blog nie hilang tanpa khabar berita.Rasa macam sebulan sekali jer dia muncul...huhu
2.  Bila tak ada entry baru cik puan blog.Sehari satu entry dah ok..hehe

oklah..itu jer jawapan ikhlas dari cik nor.Harap cik momoy boleh menerimanya..:)
Kepada blogger2 yang nak join bolehlah klik kat banner or tajuk banner tu..:)

Gud luck all..:)


Wednesday, May 1, 2013

SeLaMaT HaRi PeKeRjA 2013



Assalamualaikum...

Selamat hari pekerja buat rakan2 blogger yang bekerja.Semoga cuti hari pekerja ini di manfaat dengan baik.Aku nak cuti hari khamis tapi bos aku tak bagi.Frust nie..huhu



Tuesday, April 30, 2013

Chim Chum Oh Chim Chum Part 2

 Assalamualaikum....

Jom layan gambar muka2 buadak kenyang tahap maksimum.Macam2 ragam pon ada lah..Tapi makanan yang diambil still bnyak lagi.Nak tak nak paksa jugak budak dua orang nie habiskan.Sebab diaorang yang eksaited nak g makan steamboat.Cik Nor just ikut jer.perasaan nak makan tak derlah membuak-buak sangat.haha
 Hah...ada lagi gambar cik nor ruapanya.Jelas tergambar dimuka cik nor bahawa cik nor sudahj kekenyangan yang amat sangat.Haha.cer tengok makanan masih banyak lagi...Paksa gak mulut nie untuk mengunyah.Tapi last2 tak habis jugak..haha.Tinggal cam tu jer.Nie lah akibat bila tamak haloba..huhu
 Nak jugak bergambar kat signboard dia walaupon dalam kegelapan.Janji signboard dia nampak walaupaun muka comel cik nor tak nampak...boleh tak cam tu?haha
Zue bukan main gumbira lagi lepas makan chim chum.Kenyang dah tu gamaknya..haha.Atau pon tak puas hati ngan pekerja kedai tu...haha.Apa2 pon kami tak mahu pergi dah kedai nie..haha.Ini pertama dan terakhir kami datang...huhu

Oklah cukup untuk kali nie.Ada cerita best aku post lagi kat sini..babai..:)

Monday, April 29, 2013

Chim Chum Oh Chim Chum Part 1

 Assalamualaikum...

Saper2 yang singgah kat blog aku nie memang tak sah kalau tak layan gambar makanan yang aku sajikan.Ayat cam bestkan.Tapi ayat jer best makanan tak yang disajikan dah habis hadam di dalam perut masing2.haha.Makanan bukan main lagi..ambik tak henggat dunia.Tapi nak makannya 3 orang jer.haha.
 See...sekeliling dapur untuk masak seafood kami tu penuh dengan bermacam2 jwenis seafood kami ambil.Nak buat macm mana dia cas RM18.90 per person.Tu yang kami ambil tak henggat dunia.haha.Nie nak kena makan sampai pecah perut nie.Memang nak pecah pon malam tu..haha
 Sempat lagi possing..baru nak start makan masa nie..tu muka ceria dan hepi sokmo.haha.Apasal muka aku cm bulat jer.May b Tudung tu buat muka aku jadi bulat kot.haha.Aikk..nak salahkan tudunglah pulak..sedangkan badan tu memang dah mendadak naik.huhu.Asyik makan, makan dan makan mana tak naiknya....huhu
 Nie dua2 budak praktikal.Diorang nie satu bilik tp satu rumah dengan aku.hihik.Konon2 kiut lah possing macam tu zue..haha.Yang si Siti tu bukan main lagi nak makan guna chopstik tp last2 sekali garfu jgk jadi mangsa.Takut seafood tu terbang katanya..haha
 Alahai...muka aku lagi bulatlah bila tengok gambar nie.Tolong2 saper pandai edit gambar.Kuruskan sikit muka aku yang bulat itu...haha..Apa2 pon maintain kiut kan..haha..Ne kes masuk bakul angkat sendiri...jangan marah yer kawan2..:)
Nie eksyen jer lebih makan tak der lah sangat..haha.Dialah nak makan sangat2 chim chum..Aku tak mo sebab aku tahu kedai nie tak sedap.Tapi tak nak menghampakan dia, aku ikutkan saja.huhu

Oklah..setakat nie dlu untuk part 1...jumpa di part 2 nanti...ok..tunggu....:)

Segmen #2 Bloglist 12 Jam Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan Mei dan Jun 2013 di Mialiana.com bermula tepat jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen #2 Bloglist 12 Jam Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI.
Senang dan mudah bukan?

15 blog yang bertuah akan dipilih oleh Mia Liana sendiri dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

Sunday, April 28, 2013

Nadhira Izzati Giveaway


Nadhira Izzati Giveaway



Assalamualaikum wbt

Alhamdulillah akhirnya dapat jugak buat giveaway kali ke-2.
First giveaway sy buat dulu in 2 years ago. Dah lama dah.
Last giveaway tu pemenang akan mendapat hadiah 3 pasang contact lens! 
Best kan? Boleh pilih sendiri pulak tu!
So kali ni, untuk mendapat hadiah dari sy, u need to follow some rules.
Jejenggg~

  1. Pastikan korang adalah follower kepada blog ini (blog Nadhira Izzati)
  2. Like page 'online shop' di Nadhira Izzati's Collection
  3. Like official page Nadhira Izzati Page
  4. Buat satu entry tentang giveaway ni dan tajuk entry adalah 'Nadhira Izzati Giveaway'
  5. Dalam entry tu, tag 5 orang rakan anda dan pastikan diorang tahu. Sediakan link blog ni dalam entry korang tu k :)
  6. Bagi link entry tu kat komen box bawah k so senang nak contact kalau korang adalah pemenangnya.
Yang kat atas tu aku copy and paste puan tanah punya.Aku nie memang mals sikit nak menaip.Kalau korang nak tahu dengan lebih lanjut lagi syarat2 dan hadiah2nya yang sangat ohsem tu...Korang Bolehlah click kat tajuk yang atas skali tu.

Nak tag kat

Thank You Nuffnang....:)



CampaignBlogStart DateStatusCTRCTR BonusAmount
KL Sogo April 2013 Online...normi nieza blogs24 Apr 2013On Going6.25%+0.030.13
Nokia Asha 310 Launchnormi nieza blogs26 Apr 2013On Going0.00%0.06
Women March 2013normi nieza blogs22 Mar 2013Credited0.00%0.02
March 2013normi nieza blogs21 Mar 2013Credited0.00%0.01

Assalamualaikum

Perghh..eksited kan nak citer yang nuffnang bagi aku CPUV....Mmg gumbira tahap dewalah...Sebab tu tak kaburnya earning yang dia bagi aku.Buat apa nak malu dah memang dia nak bagi banyak tu kat aku.Aku terima jerlah.Sekurang2nya dia bagi jugak dari tak bagi langsung.huhu...Aku rasa nuffnang nie marah kat aku sebab aku hantar tiket kat dia.Aku menyatakan yang aku tak puas hati sebab ramai dah blogger dapat CPUV nie.Tapi tak dapat2 jugak...haha

Hah..ambik ko.4 sekali Iklan yang sedang bergoyang Inul  kat blog aku.Doklah bergoyang gerudi  wahai iklan nuffnang lama2 sikit kat blog aku tu.Moga bertambahlah income aku lepas nie...aamiin

Nie yang buat aku sayang lebih kat Nuffnang nie....Esok Tambah banyak2 lagi lagi iklan kat blog aku nie...hehe..Thanks Nuffnang....:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...