KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Friday, April 26, 2013

Rilek-Rilek Sabtu....


Renungan Hari Jumaat...


Thursday, April 25, 2013

CHANTIQUE DE MATA : BEAUTY CONTEST













Oklah kepada kawan2 blog yang nak join contest nie bolehlah klik kat banner kat atas tu untuk mengetahui syarat2 dan hadiahnya.Nak tag kat (only women)
6.Ainamansor

Bubur Nasi Ku Tidak Kosong Lagi..:)


Assalamualaikum...

Aku sebenarnya dah kekeringan idea nak tulis apa hari nie.Aku belek2 gambar kat dalam pc aku then aku jumpalah gambar bubur nasi nie.Just untuk mengisi kekosongan entry baru.Alahai...ayat cam nak mintak simpati suruh orang baca blog aku lak plk...haha.Tapi korang memang the best lah layan jerr blog merapu aku nie.

Dah2 tak mo merapu lagi.Berbalik kepada gambar kat atas.Di dalam entry SINI aku ada ceritakan bubur nasi perisa ayam ku  kosong.Sekarang tidak lagi.Dia sudah berubah wajah.See, meriahkan.Memang seleralah aku nak makan.haha.Habis satu mangkuk kenyang tahap maksimum.Nak tahu apa aku campak dalam tu.hihik.Bawang goreng, daun bawang, daun sup xde sebab kehabisan stock, ikan bilis n sebuk lada sulah.Perghh..memang  sedap lah.Aku tumpang makan yang roomate aku punya sebenarnya..haha.Muka tak malukan aku...haha.

Oklah setakat ini dulu merapu aku buat kali ini.Ada masa aku post entry baru lagi .Babai...:)

Wednesday, April 24, 2013

W.W #25


Seisi Teka-Meneka Telah Di TUTUP....

Assalamualaikum

Wah..pagi bebenor aku updates blog hari nie.Bukan apa nak tutup seisi teka meneka yang aku publish petang semalam.Bukan tak nak tunggu tekaan yang baru tapi dah ada dua orang yang dapat meneka dengan tepat.Mereka ialah SINI dan SINI. Nantikan hadiah misteri yang tak seberapa dari Cik Nor .hehe


Nie detail pasal tekaan semalam.

Jeans jenama: Lady Like
Harga Asal: RM119.00
Diskaun: 70%
Harga Selepas Diskaun: RM35.70
Lokasi : The Store, Kota Bharu



Tuesday, April 23, 2013

Cer Teka Berapa Harga Sebenar Dia.....???



Assalamualaikum....

Hari nie aku tak de kerja.Aku dok rileks jer sambil buat2 ada kerja...haha.Jahat punya pekerja mcm nie.So, aku nak bg contest kat korang nie.Saper yang dapat teka harga  sebenar jeans aku beli sabtu lepas, aku akan bagi hadiah..% dia tak blh ckap lah...haha ..Mall tempat aku g beli tu terpaksa dkaburkan...mana thu kot blogger area Kelantan pernah g tempat aku g nie...haha

Ok.Selamat meneka harga sebenarnya....:)

After Jogging 10 Round Kita Makan Nie.....:)


Assalamualaikum

Wah..paginya aku updates blog hari nie.Kalau kerajinan aku datang begini lah jadinya.haha.Kalau kemalasan pulak petang2 dekat2 aku nak balik kerja baru aku updates.Entah siapa nak baca pun aku tak tahulah.haha.Wah..panjang nya mukadimah aku kali nie.Tension pulak orang nak membaca blog aku nie.Orang nak tahu pasal gambar kat atas bukannya nak mendengar ko membebel cik nor oii...huhu

Oklah berbalik kepada cerita kat atas.Korang tahu apakah itu sebenarnya.Itu ialah nasi impit.Kalu kat kelantan femeslah nasi impit nie klu buat sarapan.Kalau kat tempat lain tak tahulah pulak.Aku berkenan nak beli nasi impit nie sebab dia buat cara tradisional.Bukan macam zaman sekarang nie masak dalam plastik jer.Yang nie dia masak nasi sampai lembik.Then bungkus dalam daun pisang.Past tu letak benda kat atas dia supaya dia rata.Lebih kurang mcm tulah pembuatannya.Aku dah lupa dah sebab masa kecik2 mak aku buat macm tu jgk.hihi.Sekarang nie masuk beras dalam palstik then rebus sampai beras tu kembang then angkat dan ratakan guna apa ntah aku pun tak tahu nama dia..hah..Sori ye kawan2.

Tajuk kat atas tak henggat jogging 10 round tu..padahal berlarinya entah brapa round jer.Yang selebihnya jalan jer..haha.Kat mana aku jogging.Kat Kompleks Sukan Panji jer.hihik

Oklah ok stop dulu.Nak pergi rehat dah.Entry nie sepatutnya siap tadi lagi tapi blackout.Nie baru boleh siapkan balik.huhu

Monday, April 22, 2013

Entry Khas Untuk Akak Hainom Okje...:)

 Assalamualaikum.....

Perghh..rajinkan aku hari updates blog aku.Nie entry kedua untuk hari ni.Tadi join GA nie baru nak meluahkan apa yang terbuku dalam kepala otak aku nie sejak aku dapat benda2 kat atas tu.Nak buat macam mana over eksited katakan.haha.Ermm...datang kerja hari ahad macam biasalah aku tukang buka pintu opis.Before tu check surat kat letter box dulu.Alangkah terujanya bila ada sekeping surat tertulis nama aku.Memamng tak sabar giler nak tgk apa isi kandungan surat itu.Oh my sweetheart....barang2 tu ada kat dalam.Memang senyum sampai ke telingalah semalam.Balik rumah belik lagi sebab tak puas...hihik.Whatever pon thanks a lot to puan empunya blog hainomokje sebab sudi bagi hadiah2 nie kat cik nor.Inilah sesuatu yang akak ada sebut kat enrty dia tu..Lain kali nak lagi blh tak akak?haha..Perasan tol aku kan...Nie lah orang kata bagi betis nak peha..huhu
Jom sama2 kita terjah blog akak hainomokje.Best tau lepak blog dia.Tak bosan.Ada je cerita2 baru yang dia updates.Tu yang cik nor selalu menemping kat blog akak hainom.Pagi2 kalu buka blog mesti cari blog dia dulu..hihik..Tak tipu ye kak ikhlas nie..:)

Oklah cukup untuk kali ini.Lain tulis panjang2 lagi...babai..:)

Not GA Blue But Giveaway



                                                          Not GA Blue But Giveaway
Oklah..aku tak tahu betul ke tak tapi aku hentam je sebab tuan empunya blog dah tagged aku.Aku join lah bagi tak menghampakan tuan empunya blog...hehe.Kepada blogger2 yang nak join leh tekan tajuk bawah gambar tu untuk mengetahui syarat2 yang ditetapkan.

Selamat Ber'GA' semua dan GUd Luck...:)

Sunday, April 21, 2013

Jom Menjamu Mata.....

 Assalamualaikum....

Firstly aku nak mintak maaf banyak-banyak sebab dua hari aku tak post entry..Bukan malas tapi faham2lah kat rumah mana ada internet.Biasa aku buat autopublish tapi hari khamis tu aku tak sempat.So, kosonglah entry aku untuk hari  Jumaat n sabtu .Tapi tak per aku bayar hari nie lah.Korang layan gambar makanan yang aku hidangkan untuk korang yer..Gambar jer..makanan dah lama hadam dalam perut..haha.Tengok bukan main lagi anka buah aku possing dengan maggi tomyam dia.Pedas berapi kan kakak...haha
 Nie aku zoom in kali korang meleleh air liur tengok.Hahaha(gelak jhat skit..:)) Memang kaw2lah maggi tomyam dia.pedas sesangat.Sesiapa yang suka pedas tu mmg ok lah.Bagi aku yang suka pedas skit nie..Tak berapa nak layan sangat sebab takut kena cirit-birit plk..haha
 Yang si adik nie tak habis2 ngan nasi goreng cina dia.Bukan main lagi yer possing dik..makan skit jer..Nasib lah makcik nya order air jer leh lah tolong habiskan dia punya..Fresh orange lagi..kelass ko jah..haha.Yang air epal tu adik bongsu aku punya..Aku order apa?Air neslo jer...haha
 Nie kerang bakar BIL aku yang order.Makan skit jer..last2 tolak depan aku ngan kakak aku.Jenuh weh nak habiskan kerang nie.huhu.Akibat dari kerang nie muka aku kegatalan dan menggelupas sebab alergik makanan lauk..huhu.Sedap punya pasal aku layan jer..haha
 Yang nie ikan pari bakar  tiga rasa.Manis, masam dan pedas kot.haha.Aku tahu mkn jer..asal sedap kat mulut aku, semua aku ngap jer...hihik.Aku tak memilih sangat.Kepada sesiapa yang yang belanja aku blh la..haha.(Ada ke orang nak belanja aku..Pikir jap...:))
Yang nie adik bongsu aku punya.Ala2 western gitu.Nasiblah pandai guna pisau ngan garfu.haha..Boleh lah masakan western dia...:)Aku try skit jer sebab tu aku tak boleh komen lebih2..haha


Oklah aku stop kat sini dulu.Lain kali aku tulis panjang2 lagi yer...babai..:)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...