KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Thursday, March 14, 2013

Nah..Ambik Ko....

Assalamualaikum....
Hari nie rasanya mcm sempat kot nak menulis blog kot.So, hari nie nak aku nak ceritalah disebalik wordless-wednesday20 semalam.Dah hampir dua minggu aku dmm.Gambar yg kat bawah nie klinik pertama aku g.Klu tak silap aku nama Klinik dia KlinikPancho.Igt nak g Klinik Balkis kat dalm town KB tp tak kesampaian coz terlampau ramai.Nak tak nak aku terpaksa g klinik nie jgkalh kat Berek 12 dktlah ngn area umah aku.Kt klinik nie DR kata aku dmm then darah aku rendah.So, aku iye jerlah kan.Then aku balik n mknlah 4 jenis ubat yg dia bg.Ubat batuk, dmm, antibiotik n ubat sakit tekak.Entah dimana silapnya ubat tu , aku jdi pening 
dan mual mcm org peknen lah plk.Jgn salah sngka ye
saya blom kawen lgi yer..haha.Kejadian ni berlaku setelah 
4 hari aku mkn ubat tu.Hari khamis aku stop sbb dah tak 
tahan bla mkn asyik kuar balik jer.Perut aku dah tak blh terima 
makanan.Aku pasrah...apa yg aku igt masa nie ialah....ajal...huhu.

Then hari jumaat aku balik umah kat kg.Ckp kat mak..mcm mana nie mak..mkn asyik nak kuar balik jer..aku ckp mungkin sbb darah rendah kot.Aku pasrah lagi.Mlm tu mkn nasi sbb nak mkn ubat.Kepala ah pening sagt.lps mkn g lah tdo..Sjam kat dalm bilik tak blh tdo while kpala mkin sakit.bgn g toilet, apa lagi kluar lg lah nampaknya nasi yg aku mkn sblm mkn ubat.huhu.Keesokan harinya aku g lah klinik kat bndar Machang.Kumpulan Klinik Kota Bharu rasanya.DR kt klinik ni ckp aku nie terlbh angin dalm badan tu yg asyik nak muntah jer.Gambar yg kat atas belah kanan tu ubat dari klinik no.2 aku g.Berlambak2 kan ubat aku untuk dmm yg xseberapa nie..huhu.2 kali g klinik..2 harilah dapat mc.Bkn blh rehat pon..aku bnyak xtvt nak buat..haha.Alhamdulillah skarang dmm dah beransur hilang cuma batuk jer yg tak hilang2.Kepada kawan yang ada petua nak hilangkan batuk nie blh lah share ngn saya....klu blh la...:)


Wednesday, March 13, 2013

WoRdLeSs WeDnEsDaY#20


Monday, March 11, 2013

Segmen Follow & Blogwalking #2 Oleh Mialiana.com


Segmen ini dibuat bagi memudahkan Mia Liana untuk follow dan blogwalking semua blog peserta segmen ini. Secara tidak langsung ianya memberi ruang dan peluang kepada blogger lain untuk turut follow, blogwalking dan berkenalan antara satu sama lain dengan lebih mesra.

Segmen ini bermula dari 7.00 pagi 9 Mac 2013 sehingga 11.59 malam 20 Mac 2013. Mia Liana berharap agar segmen ini mendapat sambutan dan semua blogger dijemput join.

Hanya 4 langkah mudah diperlukan :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen Follow & Blogwalking #2 Oleh Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri ini.
Pemilihan pemenang :
  1. 10 blog akan dipilih melalui random.org
  2. Pemenang dikehendaki memberikan satu URL entri terbaik dari blog mereka untuk di review di Mialiana.com
  3. URL entri terbaik hendaklah ditinggalkan di ruangan komen entri pengumuman pemenang nanti.
tunggu apa lagi... sila klik banner di atas untuk join....

Cerita Raya Haji Tahun Lepas..:)

 Assalamualaikum semua...
May b korang perasan kot dah bnyak hari aku tak bw kat blog korang ka?Untuk pengetahuan smua, minggu nie skali lagi aku terpaksa mc dek kerana batuk yg tak berhnti2 then prut lak tak dapat menerima makanan.Bila mkn slps 2 jam mesti dia keluarkan balik..klu ikut blakang tak per..ikut ikut depan yg tak tahannya..siap pening lagi.Aku mmg tak larat sgt2 mcm nie..muka dah cekung sbb tak cukup tdo dan kurang mkn.huhu..Tp alhamdulillah...hari nie dah smakin ok walaupon batuk masih lagi ada saki bakinya..Setelah 2 klinik swasta aku jelajahi....pokai jah pket aku bln nie..tp tak per demi kesihatan aku rela berkorban...btl tak kawan2?hehe..Thank a lot kpada smua kawan blogger yg mendoakan aku cepat shat.may be diorang rindu nak baca aku merapu kat sni rasanya...(perasaan lah plk...:)..

Alamak aku dah lari dari tajuk yang sbnar nie...haha..Gambar tu dah lama aku transfer dr kamera hepon ke pc tp aku peram lama2 biar jadi tapai dulu..so, hari ni aku tak der idea nak tlis..aku bawak kluarlah gambar nie..harap2 la dia tak basi.Korang tgklah gambar aku yag comot tu...biasalah hari Raya Qurban..mana blh cantik2 coz aku kna jadi org dapur..bkn tukang masak tp tukang cuci pinggan jer n tolong buatkan air bla ada tetamu yg datang..hehe                                                                                                                                                            



Nie aku tak tahu lah apa motif  3 org anak dara nie possing mcm tu, Konon2 gadis ayu lah tu.Yang tak syoknya knapa tak ajak aku skali join.Nak marah btl aku...haha..Tak per ...ada ubi ada batas, ada cangkul blh la gali ubi tu..haha..tak per lah aku kasi can diaorang possing..lain kali aku plk yg nak interframe lebih ..:)
Nie aku tak thulah apa kejadahnya tetiba pakai topi TRW di hari raya.thulah peminat no.1 TRW tak kanlah hari raya pn nak melaram ngn topi TRW gak.haha.Kunon2 ayu lah tu ci Ida...aku rasa aku lagi ayu pada ko...jgan marah ye ida...Klu marah aku report kat Azam...

Oklah aku stop dulu, batuk aku dah mari..bla dia mari idea pon beransur hilang la.....esok2 klu rajin aku hupdates lagi ya...Jgan pernah boring nak bw kat blog aku yg tak seberapa nie...:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...