KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Thursday, March 7, 2013

Cerita Disebalik Wordless Wednesday#19


Assalamualaikum.....

Dari td lagi aku dok belek my blog nie.Tak thu nak buat apa.Fikiran aku blank sangat hari ni.Tak tahulah kenapa.Nak buat kerja pon tak ada mood.Nie pon aku kuatkan semangat aku untuk mencoret sesuatu kat blog aku supaya para peminat blog aku tak hampa bla singgah kat blog aku yg seberapa ni.

Sebenarnya tgh mengalami simptom batuk yang melampau.Setiap malam aku akan tergaja dtengah malam kerana tekak terasa perit dan sgt2 kering walaupon minum air dalam kuantiti yang banyak.Bla dah terjaga tu mmg ssh nak lelap balik.Kadang2 tu dah hampir waktu subuh barulah terlelap.Biasalah klu dah  batuk mmg tak igt dunialah..kadang2 tu bla meludah mcm ada kesan darah bersama air ludah tu.Mungkin tekak aku dah luka akibat batuk yg melampau.huhu..Kalau sesiapa ada petua blehlah kat share aku.Asyik batuk jer siang dan malam.Dah lemau rasa badan nie.

Alahai dah panjanglah plk aku merapu.Sebenarnya nak citer pasal gambar kat atas tu.Gambar tu aku ambil masa kitaorg g terima BR1M hujung blan lepas rasanya..hehe.Mcm dah basi jer kan citer nie tp aku harap korang tetap layan jgk lah...hehe.Oleh kerana aku n my sister boring tak thu nak buat apa.Mmg ramai sgt nak bg ceramah aku layan mcm2 tu jerlh.Bak kata budak2 nakal masuk telinagn kanan kluar telinga kiri..haha.Jahatnya aku kan...hihik.Untuk menghilangkan boring tersebut kami snaplah gambar sesama sendiri.

Apa2 pon Thanks a lot to PM coz bg kami RM250.00.Nak thu aku buat apa ngn duit tu??RM80.00 aku g tamnbah power spek aku.Then yang selebihnya aku simpan nak beli katil bilik aku yg dah tunggu masa nak roboh tp kna plus ngn duit gaji aku lah plk yer..hehe

Oklah..that's all forr today...speaking english lah plak..:) Jumpa di entry akan datang....:)

Wednesday, March 6, 2013

WordLess Wednesday#19


Tuesday, March 5, 2013

Fesyen Bertudung Masa Kini????





Assalamualaikum....

Hari tak der dah citer pasal menambah lmak or cerita pasal makanan.Bukan apa aku tengah sakit tekak.Smua makanan berminyak aku avoid.haha.Konon2 lah kan padahal kalau ada depan mata semua aku sapu bersih punyalah.Past tu time nak tidur malam mulalah tak boleh tidur sebab tekak dah gatal2 dan kering akibat makan tak pantang.Memang aku seorang yang degil dan tak dengar kata orang..huhu

Eh..dah merapulah kan aku.Oklah aku nak korang layan gambar2 kat atas tu then tinggal kan komen anda kat kotak komen kat bawah tu ya.Aku memamng tak thu nak komen apa dah tentang gambar kat atas.Sebab apa?Harap2 korang faham sendiri lah.

Korang layan gambar2 kat atas tu then renung2kanlah masa depan bakal2 pemimpin akan datang.......





Monday, March 4, 2013

Jom Tambah Lemak @Selera Tepi Sungai

 Assalamualaikum...
Sorilah kawan2 coz dah lama sgt tak hupdate blog.Bkn malas or tak der idea tp aku terpaksa mc kerana dijangkiti virus sakit tekak yg melampau.Alhamdulillah hri aku dah beransur plih dan bkerja balik.Harap korang sabar menati entry baru dari aku yer.Tp korang jagn marahlah klu entry aku nie asyik berkisar pasal makanan jer.nak buat mcm mana tuan punya blog nie suka mkn...terimalah hakikat yer..haha..Gambar yg first tu nasi goreng kampung kakak aku punya.Aku dgr dia mtk tak nak pdas t aku tgk cili kat dalm nasi gore ng dia bukan main banyak lg..haha.Apa kes nie long???
 Amboi..sakan yer korang possing mentang2 ada tukang ambik gambar.Yang si adik tak habis2 ngn nasi goreng cina.Manakala kakaknya plk ngn bihun supnya...Sorang pandang ke arah aku then sorg lg pandang kearah mama dia.Apa2 pon layan jer la..:)
 Alamak nie gambar candid..tangan BIL aku lah plk...si kakak dah ready while adiknya plk tidoo daa....
 Nie family anak buah aku yg sulung..sorg lagi anak dia tak masuk gambar.Amboi bapaknya makn tak [andang org..haha.Anak nya plk nak mkn ke tak nak tak thulah tu..mamanya blh main serius lg suap anak mkn.Coming soon cucu no.3 aku..huhu
 Wah..terliur sgt2 bl tgk maggi tomyam adik aku nie..Mmg kaw2 lah tomyam dia.Thiland mari oo..Mengalir air mata n air hidung bla mkn tomyam nie..haha.Gerenti puas hati klu mkn tomyam nie...

Nie aku punya bihun tomyam.Macm kosong jer kan?tak happening langsung.nak buat mcm mana aku pantang makanan laut..Resdung punya pasal.huhu.Aku mtk lauk ayam sj jer.Naper dia ltak bihun skit je.Tak kenyang aku mkn bihun skit...haha.Dasar mkn banyak...:)
Nie bandung 3 layer aku n adik aku punya.Best ooo..rugi klu saper tak try.Tapi manis gler.Klu minum hari2 blh potong kaki gamaknya...haha.Nasiblah aku minum sbln skali jer..:)Aku dah pernah post bandung 3 layer nie kat entry nie wordless-wednesday18.

oklah aku stop cni dlu.Lain kali tlis panjang2 lagi ya..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...