KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Thursday, February 28, 2013

Jom Makan Pulut Ikan Bakar....

Assalamualaikum...

Semalam asyik join segmen tak sempat nak updates citer merapu yg terbaru...harap korang sabar menanti cerita merapu terbaru dari aku.Slm aku merapu ngn lbh panjang lg baik aku tumpukan pda tajuk entry aku pada hari nie.Tjuk entry kali ni bukan main lagi "Jom makn Pulut ikan bakar".Tp haram satu pon gambar pulut tak der.Nak buat mcm mana smuanya dah masuk perut sblm sbb gambar di snap.Yang kat atas tu gambar bihun sup aku.Bihunnya skit jer..yang lbhnya sayur jer..Nak dietlah konon..mkn sayur pon tak habis..:)
Bukan main lagi anak buah aku..Sblm makan maggi ketam dia sempat lagi possing.Yang bestnya ketam tu dia tak makn , tp ayah dia yg mkn.Dia just mkn maggi jer.Kira ambik nama jer lah nak mkn maggi ketam.Ketam tak makn maggi jer yg licin..haha
Konon2 tgh mkn lah tu kakak..aku tgk mangkuk dia tu mcm dah kosong jer..haha.Aku try gak maggi ketam dia tp tak best mana pon.Maggi apa ntah dia guna tak best langsung.Past tu dia punya kuah mkn terlebih garam lah plk.Blh kna darah tinggi klu hari2 mkn..haha.Aku try skit jer sbb aku nak mkn bihun sup aku...hehe
Yang si adik pon bukan main..Nak possimg gak ngn nasi goreng cina ndia.alim gler kluar mkn siap pakai jubah lagi..haha.Sbnarnya dia baru balk kelas mengaji Quran trus ayah dia ajak kluar mkn tanpa sempat tukar baju.Kakak aku kata dia suka sgt mkn nasi goreng cina tu sbb nasi tu putih tak der warna lain.Klu nasi tu bertukar warna dia tak mkn.Mmg pelik perangai anak buah aku sorg nie...huhu
Yang last nie ikan bakar sbgai santapan terakhir..biasalah siapa srh bawak majlis daerah g makn.Smua mknan yg ada kat ctu aku sapu..haha.tp mmg bestlah ikan bakar nie sbb isi dia manis n fresh.Mmg berbaloilah bayar mahal2.Pndek kata mmg licinlah aku baham ngn kakak aku.Yang lain dah surrender kerana prut dah tak blh terima makanan dah..:)

Oklah stop merapu dlu utk hr nie.Lain entry aku merapu lagi...see u next entry ya...:)

Wednesday, February 27, 2013

Big GiveAway by Cikgu Fizi, Fizgraphic, EmasPutih, Duniashida & AimanCool




Syarat-syarat GA ini :
1. Buat satu entri dan letak title : Big Giveaway by Cikgu Fizi, Fizgraphic, EmasPutih, Duniashida & AimanCool
2. Letak banner dalam entri serta backlink kan ke entri ini.
3. Dibawah banner sertakan juga ayat ini *korang copy & paste je! > Big GiveAway by CikguFizi, Fizgraphic.com, Kisahemasputih.com, Duniashida.com & Aimancool.com  *wajib

4. Sila Follow Blog Sponsor :  *wajib
a. Cikgu Fizi
b. Fizgraphic.com 
c. Emasputih.com
d. Duniashida.com
e. Aimancool.com  

5.  Like FP Sponsor :  *wajib
a. CikguFizi  
b. Fizgraphic  
c. Duniashida  
d. EmasPutih  

6. Masukkan Sponsors dalam Bloglist korang  *wajib
7. Tag sekurang-kurangnya 2 rakan *lebih lagi bagus!
8. Dah siap, komenkan link entri GA ke entri ini.
9. Sharekan link GA ke wall facebook masing-masing

Ni gara2 harithiskandar nak balas dendam dia tag kat aku lak GA ni.Tp tak per aku join jer lah sbb tak nak menghampakan dia.Mana thu ko blh tambah follower past nie...Klu saper nak join klik jer kat banner tu ye..Syarat2 aku dah copy dari tuan pnya blog.Hadiahnya korang tgk kat tuan empunya log lah.Bnyak sgt hadiahnya tak larat aku nak copy..haha.Aku nak tagged kat siapa erk?
i.Nao Mei
ii.mama sally

Meh lah join ramai2 mana thu kot menang..InsyaAllah

Wordless Wednesday#18


Tuesday, February 26, 2013

Jangan Block Saya..Esok Saya nak Cepat..:)

Assalamualaikum....

Mesti korang pelik kan naper tajuk entry aku kali nie cam peilk jer.Nie bkan story pasal aku.Nie pasal Bro rumah sewa sblh.Rumah sewa kami sebelah menyebelah.So, yg mana ada kereta menggunakan parking yang sama.Not including aku la..aku jalan kaki jer.haha.Faham2 jelah mcm mana keadaannya bla parking ader 5 ke 6 jer, while yang ader kereta lebih pada parking tu...Siapa nak kluar cepat terpaksalah letak stiker mcm nie supaya tak kna block by person yg slalu lewat g kerja.

Sebelum aku n budak praktikal snap gambar nie roomate aku Wanie ade citer yang tampal sticker kat kreta dia mcm tu.So, aku buat tak thu jer coz tak der kaitan ngn aku pon.haha.Then bla budak praktikal ajak aku kluar g beli barang, aku terpandang lah apa yang roomate aku ckp sblm ni.Budak praktikal excited sgt nak tgk apa yg tuan empunya tulis, siap g blakang kereta tu..aku mmg dah thu, tu yg aku tak layan jer.haha

Balik dari kedai dia (budak praktikal) mcm teruja sgt nak ambik gambar.Mulanya dia guna kamera phone dia tp tak der flash so tak braper nak teranglah.Oleh kerana kesian kat dia aku bg lah pinjam phone aku.Murah hati btl aku kan..haha..Buat kerja jahat murah hati ker?haha.Dah snap tu aku send via bluetooth.Klau tak silap aku dia msukkan kat fb dia, then aku apa lagi kat blog la.Fb aku xberapa minat sgt dah skarang.Tak muak kot.haha

Oklah aku stop merapu dlu.Lain kali ada masa aku merapu panjang2 lagi..babai

Monday, February 25, 2013

1st GA BY NANA - Spotaneous Picture

         Pagi tadi masa aku mula buka blog aku nampak lah blog langkahlinda join GA nie.Very2 simple jer jer aku tgk.So aku nak cubalah nasib aku jgk.mana tnu ko nasib menyebelahi aku kali nie.Saper2 yang nak join leh la tekan GA nana.So aku nak ltk gambar yang nie lah..nampak cam spotan..tp tak thulah korang nampak spotan ke tak....:)





Konon2 mcm model lah...Model tak Tak cukup inci tajuk dia.haha..Aku ajak adik aku n anak buah aku possing ala2 model."Jom Possing Macam Model".tgk aku dah mcm Nasha Aziz celop rupanya..haha.Tp tak salah kan kalau aku berangan.Tp aku mmg minat Nasha Aziz..hehe.Aku pon tak sangka leh possing mcm tu skali...hehe

Moh la kita join ramai2....:)

Ole-ole Kenduri Kawen.....

Assalamualaikum....

Td aku belek gambar dalam pc aku.Then aku terjumpa lah pic nie.Apa tu??Tu lah ole2 yg aku dapat dr haousemate aku kawen masa cuti thn baru cina baru nie.Aku tak g pon.Aku just kirim hadiah jer kat dia.Xsempat nak g kenduri area rumah aku kat kg pn dah berderet.Kirim hadiah jer lah yg mampu aku lakukan..huhu

Dah lama aku dapat ole2 nie.Then aku snap pic aku simpan dalm kamera phone aku.Bila aku dah transfer msuk pc brulah aku dapat post kat entry nie.hehe.Korang tanya apa ada kat dalam mangkuk hayun tu?Aku tak payah ckap lah apa isi kandungannya.Hrap2 korang paham2 sndiri lah..sperti biasalah apa yg org dapat bla g kenduri kawen.hehe

Apa2 pon Selamat Penganti Baru Linda & Ismail.Moga berkekalan hingga ke akhir hayat.Aamiin....

Oklah..stop dlu..ada masa post lagi di entry akan datang....babai

Sunday, February 24, 2013

Misi Bloglist By Cik Zara





Syarat Penyertaan 
 Follow blog Cik Zara
Like Page BlueYarnCrafting
Buat satu entry "Misi Bloglist By Cik Zara" 
Letak banner diatas dan link kan pada entry ini sahaja
 Tag dua orang rakan blogger anda dan pastikan mereka tahu
Copy paste link entry anda pada ruangan comment entry ini

Senang je syarat-syaratnya kan?

Ok..aku dah buat smua syarat2 yang tuan empunya blog mahukan.Skarang nak tagged kat:

Baru Dapat Perisa Yg Best....


Assalamualaikum.....

Wah, mmg rajin kan aku hari updated blog pagi nie..Biasalah klu hari ahad datang mood kerja aku tak brapa nak mari lagi.So, aku cr mood lag dlu dgn melayan laman sosial aku dlu..Alasan2 smata2 tu kan..tak der kaitan ngan mood kerja kan?

Hari nie aku nak citer pasal cool blog yg aku bli mggu lps.Dalam enty jakun entah kali ke berapa aku dah citer pasal aku beli cool blog nie tak sdap.Sbb aku silap plih perisa.Yg dlu tu aku plih coklat tp pahit rasanya.Then yg nie aku pilih perisa 'yam'.Alahai cakap org putih lah plk aku...haha.Perisa keladi lah.Yang nie baru kna ngn citerasa aku...best sgt...:)

Cool blog nie aku beli masa aku shopping barang mandi n basuh baju aku.Penat kuar giant, masuk mydin n kluar the store aku crlah air nie utk hilangkan dahaga..hehe..Nasiblah kna ngn citarasa aku...best..
Sori kepda hainomokje sbb aku dah tiru cara penulisan dia kat blog.Cam cantik jer dia ltk pic kat sblh tepi tu, so aku pon nak cubalah..harap2 dia tak marah aku la..hehe

oklah..aku stop dlu mood aku nak wat kerja dah mari dah.Ptg karang klu free aku updates lagi...:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...