KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Thursday, February 21, 2013

Limau Sempena Tahun Baru Cina...:)



Assalamualikum....

Saat aku nak merapu dan meroyan kat blog telah tiba.Harap korang bersabrlah dengan kerenah aku lagi.Moga rakan2 blogger tetap setia membaca blog aku nie hingga ke akhirnya walaupon ayatnya mcm karangan budak darjah 6..haha.

Hari nie malas nak merapu panjang2 coz tak der idea nie.Jumpa gambar limau besar kat dlm blog trus jer post kat entry nie .Rasa2 mcm dah basi kan cerita nie.Tp korang layan lah jgk..haha..Limau ni aku dapat hasil paw dari pejabat aku.Chinese yang buat pemasangan econd stu site tempat kami jd perunding.Sebenarnya enginner aku yg mtk.So, dapat lah 3 kotak.Saiz mmg besarla...Syok mkn tak masam..hehe.1 kotak buka n mkn ramai kat opis.1 kotak bos aku srh bawak balik.Kembang-kempis hidung aku leh bawak balik limau besau..haha.Then ader 1 kotak lagi engineer pompuan aku bawak balik...:)

Yang lain opis kami dapat dari pemilik pejabat yng kami sewa nie. dan  dari pemaju hartanah.Adalah dkt 10 kotak jgk kami dapat.hihik...aku lah yg muka tak malunya tukang mtk limau tu.Klu malu bertanya sesat jalan.klu malu mtk tak dapat makn limau lah tahun baru cina nie.Btl tak mcm tu?haha

Oklah..aku stop cni dlu.Lain kali tlis panjang2 lagi.Mggu nie balik kg.Hari ahad kita jumpa lagi ye...:)

Wednesday, February 20, 2013

Wordless Wednesday#17


Monday, February 18, 2013

Hepi Belated Bestday Kakak..

Assalamualaikum...

Hai smua, hrap2 smuanya chat lah yer..InsyaAllah. Hari nie aku nak start merapu plk la..haha.Tp tk mo panjang2 sbb takut tak sempat nak siapkan entry nie.Knapa tajuk entry tu?Ooo..Entry nie sbnarnya sempena hari lahir anak buah sulung aku yg ke-11.Dah besar anak buah aku.Mak buah dia jgklah tak kawen2 lg.huhu.Kan aku kata nak merapu td mmg merapu lah kan?haha.Oklah berbalik kpd gambar kat atas.Tu sbnar nya ayam kepcii yang baru.Alah yg dok iklan hot2 kt tv skarang tu.Ayam panggang apa ke bnda pon aku tak thulah.Bg aku mmg tak sdaplah..mcm ayam panggang yng dipanggang tak masak.huhu..Bg korang aku tak thulah...:)
Hah..ayam nie jgklah yang menjadi pujaaan hati setiap ahli rumah aku.Ayam goreng kepcii weh...la.beria kan aku mcm org tak tahu tu ayam goreng kepcii...malu lah kan?huhu

Ni lah bestday girl tu.Comel kan?Adakah dia secomey makcik dia..haha.Gelak ramai2..mmg aku tak secomey dia lah..aku bkn comey tp aku dah terlbh comey n terlbh montel skarang nie.Apa yg aku snang hati tak thulah.Nak kata ada buah hati, taknya plk.May b terlbh hormon mkn kot.haha
Amboi manjanya..mamanya siap suapakn kek lagi..Nie lah kakak aku yg sulung.Tak samakan muka aku ngn dia.Sbb aku lg cun dari dia.haha.Long jagn marah yer...:)
Nie kek blueberry + laici yang dtempah khas dari Gua Musang, Kelantan dan di pos by bas.haha.Gambar nie aku dah pos kat entry wordlesswednesday17.Cantik dah sdap...:)
Alamak mcm mana gambar aku yg ayu nie blh terselit kat cni.Tp perlah kasi gempak skit kat blog aku nie.Bla lg tuan tanah kedaun nak possing asyik org lain jer yg glemer kat blog aku.haha.Apasal aku lagi besar dr kakak aku?Akah aku dah gmuk or kamera tu di zoom kan dekat.haha.Harap korang jumpa jawapannya....Apa2 pon selamat hari lahir yg ke-11 Nur Izzah Athirah.Semoga menjadi anak yg solehah dan berjaya dalam pelajaran..aamin.Sebnar bestday dia 31 Januari tp faham2 jer la...mcik dia nie bz skit.Brusempat nak post...hehe

Oklah...See u next entry...:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...