KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Thursday, January 31, 2013

Makan, Makan & Makan

 Assalamualikum...

Retetetan dari wordless wednesday aku semalam, so hari aku citerlah kat mana aku g makan utk tambahkan lg lemak dbadan aku..haha..Mmg aku dah gmuk..smlam pakai sluar jeans yg longgar pon mmg dah rasa mcm fix jeanslah plk...huwaa...mcm mana nak trnkan balik...asyik mkn, makn dan makn jer.Tak thulah knapa selara mkn aku bertambah2 sjak akhir2 nie...huhu.Gambar yg kat atas tu bakso namanya...best jgklah sbb kna dgn selera tekak aku.Tp bila aku tambah sambal biasa dah rasa lain mcm lah plk sbb aku rasa mcm sambal lama jer dia sedia kan..huhu.
 Yang nie plk air jagung akak aku punya.Cam best jer kan.Tapi aku tak sempat nak try best ker tak.Bila aku toleh tgk2 dah tinggal ais jer kt dalam gelas tu.Sampai hati ko Long tak bagi aku rasa air ko..huhu
 Yang nie pon sampai tp dari pandangan yg berbeza.Klu tp dari pandangan sisi, yang nie plk dari pandangan ats plk.haha.Dah macm belajar lukisan kejuruteraan lah plk.Ada pandangan sisi,atas dan depan.haha.Mmg lah aku blajar lukisan kejuruteraan dlu, kantoi...sbb tak thu nak beza mana pandangan atas, sisi dan depan...haha
 Yang nie anak buah aku yang sulung, dia punya air tu carrot float.Gelas besar lagi tu.Bkn main eksyen lagi kan...Igtkan habis dia minum air , rupanya tdak.sudahnya majlis daerah nie jgklah yang habiskan.Mana tak gmuk aku...huhu
 Yang nie adik dia.Order sama ngn aku , ABC..Tgk gelas ABC dia bukan main besar lagi.Igt kan dia nak habiskan.Rupanya sama mcm dia punya kakak.Minum skit jer.Last skali kakak aku suruh bungkus n bawak balik.Nak tinggal mcm tu rasa mcm membazir jer.Klu bungkus mesti ader jer yg menempel nak minum..haha
Yang dkat nie ABC aku punya.Sama dgn anak buah dan adik aku.Tp aku tak puas hati skit ngn ABC nie.Sbb dalam ABC aku dia letak pulut yg dah basi n jagung dia dah masam.Mmg aku tak puas hati.huhu.Igt nak complaint jer masa dia kira tu tp mls nak malukan dia jer.Lain kali kalu g mkn cni aku tobat tak nak order ABC lagi.huhu.Aku lupa nama restoren nie tp lokasinya kat Bandar Baru Tanah Merah.Kedai nie jual makanan jawa.

 Perghh,..gambar aku pon ada jgklah kali.Cewah..bkn main licin lagi muka aku dr sisi...haha.Padahal klu dari pandangan hadapan muka cam jaln tar pon ada gak...Control ayu sbnarnya..tgh tunggu makanan sampai..haha
Nie aku pompuan bongsu aku..Sama tak muka kitaorg.Tak kan?eh..aku tanya aku sndiri lak yang jawab..haha.Senyum sumbing jer adik aku nie.Tunggu makanan yg d order tak sampai2 pon lagi..haha

Oklah.Cukuplah utk kali ini.Lain kali update lagi...:)

Wednesday, January 30, 2013

W.W #15


Tuesday, January 29, 2013

Be Mine – Tasha Manshahar & Syed Shamim


Bermula di Facebook
Kau tegur ku dulu tak tahu malu
Tak kuasa nak layan
Aku buat tak tahu
Kau terus cuba dan mencuba
Sehingga ku jatuh cinta
Gatalnya dirimu
Membuatku terjatuh

Bila kita mula mengada
Kita selalu keluar sama
Borak panjang panjang
Makan dan tengok wayang
Sikit sikit aku merajuk
Kau selalu sabar pujuk
Tapi sebenarnya
Ku cuma nak uji saja

Chorus
Let me tell you that I love you
And I never wanna wrong you
Take my hand baby
Come go through with me
Let me tell you that I miss you
And I never wanna lose you
You’re my heart baby
My life is incomplete without you

Ulang Chorus 2X
Dalam pada ku gembira
Kadang kala sedih juga
Kau sudah berpunya
Tak mungkin jadi milikku selamanya


Assalamualaikum...
 Hari nie aku tak de idea nak menulis kat blog, so korang layan lah lirik lagu be mind ni.Aku dgr mmg bestlah lagu dia..mcm simple jer tak berat sgt mcm lagu lain...huhu....hope korang blhlah berkarok guna lirik nie..:)


Monday, January 28, 2013

Ole-Ole Dari Vietnam..:)

 Assalamualaikum...

Sori bnyak2 kat my followers coz minggu lepas tak sempat nak updates blog.Sibuk sesgt.Sibuk ngn kerja2 opis lagi, yhen bizy dok fikir nak wat kenduri Maulidur Rasul pada hari Jumaat 25 Januari 2013.Alhamdulillah semua nya berjalan lancar.Sori bnyak2 coz tak sempat nak snap gambar masa kenduri maulidur rasul tempoh hari.Nak buat macm mana bz dok kat dapur..jadi tukang masaklah katakan..Tukang masak lah sgt bab kata Afdlin  Shauki..haha..Eh lain yg aku post lain plk yang kau citer.Mengarut jer lebih aku nie kan??huhu
Keychain nie aku dapat eira oshin tuan empunya blog gurlgemini.Begini ceritanya...aku ni kan hantu tweet.Punyalah lama aku tak tweet ngan dia.Pernah skali aku tweet...aku hairan knapa tiap kali dia updates tweet dia aku tak leh baca tweet dia.Aku igt dia unfollow aku or aku tak sengaja unfollow dia...huhu.Tp bila tnya dia balik dia dah guna acc twitter yang baru.Then bila dia ckap mcm tu blh aku follow dia balik.after aku follow dia, dia cakap aku followers ke-100 dia.Aku sj jer gatal mulut tanya "tak der hadiah utk followers ke-100?" "Then dia cakap ada akak ole2 dr Vietnam.Aku igt dia main2 jer.Rupa2nya btl bla dia mtk address aku.Tp kesian plk aku, bla dia terpaksa pos 2 kali ole2 utk aku nie.Pertama kna return sbb posmen tu tak jumpa cr alamat umah aku.Kali kedua dia pos bru lah sampai coz aku bg alamat opis..:)

Apa2 pon terima kasih kat eira krana bersusah payah pos ole2 nie utk akak.Akak teruja sgt dapat ole2 dari Vietnam nie..Nak g sendiri mmg tak thu bla lagi la...huhu.Oklah ..sape2 yg nak knal nagn eira oshin nie blh lah klik kat nama dia or nama blog dia tu...

Ok.stop dulu...babai

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...