KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Wednesday, January 23, 2013

Salam Maulidur Rasul


Monday, January 21, 2013

Alahai Durian Crepe....

 Assalamualaikum...
 
Mesti korang tak suka baca blog aku kan..everyday mesti citer pasal makanan.haha.Biasalah nie lah kerja aku sjak dua tiga mejak nie.Menambah lmak dbadan apa lg kerja aku..Mmg tabiat yg tak berapa nak baiklah bagi pendiet tegar mcm aku...haha..Dietlah sgt, badan dah mcm kna pam jer.Dagu dah nak berlapis...huwaa..xmolah gmuk...buruk dah lah pndek..huhu
 Eh..panjanglah pulak mukadimahnya,,...sori yer kawan sekalian.Aku klu dah tekan keyboard nie mmg dah lupa diri.Lain yg aku nak tulis lain yg aku taip.Faham2 jerlah bila updates blog time kerja.Bnyaklah plk nak kna fikir.Ok berbalik kpd gambar durian crepe nie.Gambar aku snap mggu lps lgi tp aku tak sempat nak share kat blog nie.Aku dah lama dgr pasal durian crepe nie.Tp first timelah aku cuba..harap korang tak cakap aku jakun lagi.haha..Nie pon sbb adik aku yg kat UMP tu beria2 sgt soh beli.So, aku beli lah tiga bekas ke apa tu korang panggil.1 bekas RM10  then kat dalam tu ada 6 ketul... Aku beli 3 bekas.1 bekas aku buka kat opis bagi opismate try...yg selebihnya kau bawak balik kg lerr...
Tgk gambar cam sedap  jer kan?Ermm...firsty time makn mmg rasa ok.Klit dia tak nipis sgtlah.Ok2 jer lah.Bab isi dalam dia kureng skit..kna dkt cream dia tu ok lah.Bila kna kat durian tu msam la.Dah mcm mkn tempoyak lah plk.Aku rasa dia buat bnda ni dah dua 3 hari kot.Past tu guna durian tak fresh.Mmg tak puas hati sgt2lah..huhu..nak kna try yg bukan perisa durian plk nie..huhu.Aku rasa klu aku buat sendiri lagi sdap dr yg aku beli nie kot.Tp aku ada satu penyakit bila nak buat satu2 kerja..haha.Korang nak thu penyakit apa?Penyakit 'M'...korang cari sendirilah apa maksudnya.haha.Itulah sbbnya knapa smua kerja aku tak mnjadi....haha.

Oklah dah jd karangan aku rasa.Sblm korang muntah hijau, kuning, biru n others baik aku stop dlu lah..Ada story best aku updates kat cni lagi...babai

Sunday, January 20, 2013

Jakun Entah Kali Ke Berapa???haha

 Assalamualaikum.....
Jarang2 sakli aku updates blog banyak yg aku join segmen n GA.Ermm..biasalah blog yg tak brapa nak ramai followers knalah join bnda2 gtu..:) Hari nie rasa rajin lah plk tangan aku nak menaip kat blog nie.Kerja ada tp biasalah bila dah dkt2 waktu rehat kemalasan datang xmo buat kerja...haha.Oklah hari aku citer dsebalik gambar wordless wednesday aku tempoh hari.Org jakun mcm aku nie..smua makanan adalah mknan baru bg aku.Bg org yg up to dates smuanya dah basi..huhu.Coolblog nie dah lama aku dgr pasl dia tp tak berkesempatan nak cuba.Sbb kiosk coolblog nie tak brapa nak strategik skit.Nie aku dapat trylah coz follow member aku g shopping then bla nak blk tu lalu dpn kiosk coolblog.Dapatlah skit nak mghilangkan jakun aku nie..haha
Sbb aku nak sgt try coolblog nie aku blanbjalah mmber aku.Dia punya jagung apa ntah nama dia.Yg aku punya coklat.Perghh..dia punya lagi sdapla...Aku punya cam pahitla..huhu...nak kata aku jakun sgt tak la..sbb aku minum coklat blanded xderlah pahit mcm tu skali...huhu.Tp dah byar2 mahal2 tak kan aku nak buang kot.Aku telan jerlah sampai licin..haha.Pahit2 pon pahitlah janji habis...jgn membazir.membazzir itu amalan syaitan...btl tak?Entah bla lg lah blh minum coolblog..nie pon aku beli kat tesco KB.Smlm igt nak bli kat area bus stand tp sbb nak kjar bas kol 5.30 aku batalkan hasrat aku tu.Aku leka mncari kedai nak baiki jam tangan aku yg dah sthn rosak.Thn baru 2013 nie bru terasa nak baiki..haha.Naik baiklah blh baiki lg..:)

Cr punya cari last2 jumpa kat parkson...habis banguna aku round last2 jumpa dpan mata je...buat pnat kaki aku jln jer.Nsib smalam  aku pakai slipar jepun jer...klu pakai wedges mahu krem kaki aku smalam...huhu.Aku klu dah start menulis mmg tak henggat dunia...tgk dah mcm karang pon ada dah.Buat org boring jer tlis panjang nie kan...haha...Oklah sblm korang meluat baca entry aku nie..aku stop dlu lah yer.Nie lah selipar jepun aku pakai semalam..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...