Breaking News

Naik Juling Mata Cik Nor.....

Assalamualaikum

Semalam baru start nak merapu balik kat blog.Al-maklumlah masalah dah settle walaupon tak sepenuhnya..hihik.Tapi cik nor boleh rileks and chill...Apa daa cik nor kerja tak settle 100% boleh pulak dia merapu kat blog lak..huhu

Semalam buka email.Email kat gmail bukan yahoo mail.hehe.Cik nor banyak email..Tapi yang official normi80my@yahoo.com la.hehe.Tuan empunya blog Nakhoda Nurani dah share cara nak buang broken link yang cik nor share kat SINI.Banyak jugak broken link cik nor.Alhamdulillah..dah banyak jugak yang cik nor buang.Perghh..naik juling mata cik nor nak buang satu2..Pening pun ada jugak nak cari broken link tu secara manual.Kalau tak cara try korang buat...haha

Oppss..lupa nak nak bagi link macam mana nak buang broken link tu.Kat sini caranya Cara Buang Broken Link.Cer korang buat naik juling tak mata korang.Haha..agak2 macam mana juling jangan lupa stop and g makan dulu.haha.Kalau dah tak larat hold tahun depan jer lah..hoho..banyak weh nak buangnya.

Korang jangan terkejutlah bila korang bw kat entry2 lama cik nor ada certain entry tu kosong...haha..cik nor dah pancung kepala dia.Sebab kepala dia ada broken link.Alah..jangan bimbang tu bukan entry yang cik nor tulis tapi tu entry GA and segmen yang telah di "delete oleh owner dia.haha. Pastu ada gak gambar yang cik nor ambik dari email..dah broken n cik nor dah buang gak...harap maklumlah kalau ada entry gambar dia hilang.Bukan masalah blog tapi masalahnya cik nor yang dah delete gambar tersebut.Harap maklum..hehe

Apa2 pon thanks a lot to tuan empunya Blog Nakhoda Nurani sebab layan permintaan cik nor dan rakan2 blogger yang lain.Lain kali boleh buat request lagi tuan empuan blog?hehe

p/s: selamat mencuba

53 comments:

  1. Oooww. Patutlah. Nina pernah google2 cr sesuatu then jumpa blog entry lama2 org tu. Tgk gmbr dia ada tnda seru. Sebab dia buang pic la tu kann

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah..btl tu nina..or orng yang anjur GA or segmen dah del entry tu..so, cik nor pon del trus jer lah gambar tanya seru tu..haha

      Delete
    2. Tanda seru tu bkn sebab dia buang gmbr dr sini, tnda seru tu sebab dia delete gambo dlm album google plus, prnh kena dulu, nasib sedaq awai..sob3...

      Delete
    3. hehe...cik nor dah del trus kalau ada gambar tu...snang cerita..:)

      Delete
  2. apa problemnya kalau ada broken link? kene buang ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. masalah pada SEO kita..nak thu dengan lbh lanjut blh tnya owner blog yang cik nor bg link kat atas tu..:) mmg kna buang..:)

      Delete
  3. wah dah dpt penyelesaiannya ya... tp dr gaya tu...baik bior je la... hahahha sbb taknak juling mata... hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..kalau banyak mmg julinglah..kalau skit tak kot..trylah cik dulu..mana thu tak der..:)

      Delete
  4. taktaw plak pasal broken link ni...
    skrg baru taw...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..leh lah try check nory...ada ke tak broken link..:)

      Delete
  5. kisahnya...baru tau...xpernah tau..hehe

    ReplyDelete
  6. Assalammualaikum...cik nor,

    tu hari mselim3 dah check broken link blog mselim3 .. punya lah byk pehh.. penat hooo..

    mselim3

    pls: dah settle.. cuma kena buat berdikit2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumusalam..mselim
      hihik..ye ker?samalah dengan cik nor..pnat nak buat skali harung..:)

      p/s:semoga berjaya..:)

      Delete
  7. alaaaa nape ni xpernah tau..bru nk tau bace entri ni +__+

    ReplyDelete
  8. owh.. so betol la cara saya buang broken link tu sebelum ni. x sempat tengok tutorial tu pun.. nasib baik dah buang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala..pha is dah terrer blh arr..hihii...alhamdulillah dah clear..:)

      Delete
  9. harus ditengok jugak ni .. nasib terbaca entri cik nor

    ReplyDelete
  10. uit cik nor, mama punya banyakkkkkk gilerrrrr...... hadoiiii...

    ReplyDelete
  11. Tak pernah tahu pun selama ni..thnks nor..

    ReplyDelete
    Replies
    1. baik check kak..mana thu ada broken link jgk..hihi
      welcome..:)

      Delete
  12. Fiza pun buang jer terus kalau jd cm nie...

    ReplyDelete
  13. wah beznye..blog cik nor dah bebas dri broken link

    ReplyDelete
    Replies
    1. xbebas lagi..ada lagi...broken link..hihik

      Delete
  14. Ouh camtu. Tiey xtau pum Thanks for the info Cik Nor :)

    ReplyDelete
  15. Kalau entri yg ada broken link tue kita buang apa akan jadi pada entri tue cik nor.. kira mcm kena delete ka entri tue..ceq tak fhm..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita just buang link yang dah rosak jer.kebanyakan broken link terjadi bla link yang kita pamerkan dlu contah masa kita join GA or segmen owner dia dah del entry tersebut.bukan del trus entry tu tapi buang link dia jer.huhu..kalau nak kepastian lagi boleh tanya Nakhoda Nurani..:)

      Delete
  16. Elok sangat kakau pancung je entry yg ada broken link tu cik Nor hehe ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..menyusahkan kita jer kan kak..:)

      Delete
  17. td chek tadi...blog fizi punya banyak juga...pening kepala jap hhuhu

    ReplyDelete
  18. tak berkesempatan lagi check broken link ni....

    ReplyDelete
  19. broken link mmg xbgs utk pr dan seo :)

    ReplyDelete
  20. ohhh! mmg kena buan erk cik nor..nak check juga lah nti..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup..kna buang...jgn lupa check yer atie..:)

      Delete
  21. byk broken link mmg jenuh lah kan. alahai.

    ReplyDelete
  22. sy pun bru cek semalam... x smpt lagi nk godek2 blog...

    ReplyDelete
  23. rajinnya ck nor sampai juling2 mata...kalau akak ni kena tggu time free baru boleh godek2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..banyak sgt kak yg broken nya...tu yg jadi rajin..haha..klu tak mls jgk..:)

      Delete
  24. oo itu yg dimaksudkan ye. bru paham

    ReplyDelete
  25. baru tau..tenkiu ats penjelasan

    ReplyDelete