KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Sunday, December 8, 2013

Hantu Kak Limah Balik Rumah....

HKLBR.jpg

Assalamulaikum

Hari cik nor blurr lagi nak updates apa.Nak buat macam mana first day kerja setelah 2 hari berhari minggu.Otak pun macam dah tepu sikit..hihik

Nie malam tadi punya cerita.Alahai sakan anak buah cik nor dok gelak tengok cerita nie.entah kali ke berapa diaorang tengok pun tak tahu lah.Siap sorang2 tu boleh hafal jalan ceritanya.Cik nor layan gak kejapa malam tadi sambil tangan sok dok layan candy crush saga.haha

Part yang paling cik nor suka bila Hussin(Awie) tegur kak limah." Kak Limah tak tengok Akademi Fantasia ke?Tak nak  tengok AC Mical ker? Boleh pulak awie tegur kat limah macam tu.haha.Kak limah pulak macam xder perasaan bila Awie tegur dia...

Part yang ke 2 pulak..antara Hussin dengan Ayu(lupa pulak saper yang lakonkan watak Ayu nie)."Amboi Ayu wangi nya malam nie.Guna sabun popijay ke?"Alahai...sabun zaman bila lah gamaknya.Seingat cik nor sabun tu glemer zaman cik nor kecik2 dulu..:)

Tapi memang best lah layan filem nie.tak kering gusi dibuatnya.Tambah pulak lawak2 selamba Abi Hurairah (Johan Rajalawak) & Usop Wilcha..

Itu saja untuk hari inie...babai



44 comments:

  1. Huhu pernah jadi fav movie sy gak ni dulu masa study. Asal nak makan je msti buka cite ni smbil makan.. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..bestkan layan crita dia..xbosan..ada jer lawak..:)

      Delete
  2. Citer ni pegi tgok dkt Mines time study dulu..Best jg..Hehe

    ReplyDelete
  3. Rindu tengok citer ni dalam panggung. Sampai nak pecah panggung semua ketawa tengok hussin berlari dari hantu kak limah

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..kna request srh dia tayang balik kat pawagan...:)

      Delete
  4. Ceta kegemaran sya ni kak.tmbah part yg diaorg pnggil "hussin,hussin"mmg kekeke sya gelak.hehr

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh...kegemaran tu..:) Tuan bukan main macho lagi tpi nama hussin...haha

      Delete
  5. hihi. mmg lawak citer ni.tak denya rasa seram nengok.hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg xtakut langsung..lawak ada la..haha

      Delete
  6. Feveret ni...hheee... Hantu yg paling glemer ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hoho..feberet tu...mmg pon..paling glemer..:)

      Delete
  7. Hahahha lawak gila first movie melayu hantu yg lawak and meletop gitu hahahah lol

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..mmg pon xkering gusi layan movie nie..:)

      Delete
  8. teringat aiza pergi tengok filem ni dengan kawan-kawan sepejabat masa kerja dulu.. memang kelakar bila tengok gelagat usop tu.. ayat dia kita bakor.. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah pasal..mmg sngat kelakar...trademark usop tu..:)

      Delete
  9. Assalammualaikum...cik nor,

    mselim3 pun layan gak cerita nie.. boleh lah,,,hehehe

    mselim3

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumusalam...mselim

      hehe..tak sangka mslim pn lyn gak..mesti ketawa jer mselim tgk movie nie..:)

      Delete
  10. cerita ni memang antara cerita melayu yg best..

    ReplyDelete
  11. haah.. citer ni tgk byk kali mmg xbosan kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..btl tu alycia...mesti nak ketawa jer kerjanya..:)

      Delete
  12. serius cite nie mmg lawak kalau nk dibandingkan yg kedua...

    ReplyDelete
  13. erm... lawak awie melatah masa bersilat...

    ReplyDelete
  14. Aduhaii terdelete pulak komen kat atas tu...
    Malam tadi berpeluang tengok citer tu,.mmng kelakar jugak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihik..tu lah kak..mcm pelik jer bila tgk del by author.:)
      tak sangka akak pon layan gak movie tu...mmg xmengantuklah..hihik

      Delete
  15. Saya suka menontonnya kerana ada unsur-unsur kePerakkan gitu. Asyik dengar klate je. Hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi..itu bahasa ibuanda sy tu..glemer kat mana2 tau..hihik

      Delete
  16. hahaha..ila pun suka tengok criter hantu kak limah nie..memang best r kann..yg criter kedua tu..kurang best sket..apa ntah tajuk dia..lupa pulak..kak limah dah ok dah..hantu lain pulak yg datang...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. kelakarkan ila..xbosan layan..yang tu klu xsalah tajuknya hussin, mon & jin pakai toncit rasanya..hihik...tu lah pasal ila..jadi boring ada hantu lain..:)

      Delete
  17. Walaupun IM tak pernah tengok dari awal sampai habis bebetul tapi IM minat jugak sebab lawak. Dengan muka Kak Limah yang takda perasaannya. Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..tgk muka kak limah tu kita dah gelak sakan..apa lagi tgk muka hussin, abi ngn usop..:)

      Delete
  18. hehe.. layan gak citer ni... komedi seram yg tak seram langsung...

    ReplyDelete
  19. best kan..mse movie ni kua kt pwgm, yaya smpi g tgok 2x..hehe ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg best..xpernah boring kalau layan movie nie...amboi sampai 2x tu..:)

      Delete
  20. hahaa..part yang akademi fantasia tu memang bet! ^_^

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...