KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Tuesday, December 17, 2013

Broken Link


Assalamualaikum

Hari terlambatlah pulak nak updates blog.Sebenarnya dok cari idea nak updates apa hari nie.Idea pulak tak mari2.Nak buat cam mana.Redho jer lah yo.hehe

Semalam kerja tak berapa nak ader, so jejalan lah kat blog Nakhoda Nurani then terjumpalah entry  pasal
Broken Link. Then dia bagilah link macam mana nak check kita punya broken link.Cik nor apa lagi dengan senang hati checklah.Ya Allah.... punyalah banyak broken link cik nor.Itu sebahagian jer..banyak lagi sebenarnya cik nor malas nak menunggu.haha..buruk perangai kan cik nor malas nak menunggu...:)

Tapi kan cik nor tahu check jer..nak buat mana mana dengan broken link tu cik nor tak tahulah pulak.Mohon tuan empunya blog Nakhoda Nurani bagi tutorial macam mana nak buat dengan broken link nie.Xkan nak delete entry yang broken tu kot.haha.Hamcur blog kalau ikut idea tak betul cik nor nie...:)

Kalau korang nak check broken link boleh g SINI cc: Nakhoda Nurani

Itu saja untuk hari nie...jumpa next entry..:)


70 comments:

  1. Broken Link?tak penah dgr lagi.....memang buta IT sikit..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah kita kak..cik nor try je..nak solve dia tak thu macm mana..:)

      Delete
  2. semalam pun ade try jugak..tapi tak tau lepas tu nak buat ape..hehe :)

    ReplyDelete
  3. oh nak try check skrg jugak!hehe

    ReplyDelete
  4. nak try..tp tak de masa lagi..:)

    ReplyDelete
  5. wahh, macam menarik je. Nanti nak trylah.. :)

    ReplyDelete
  6. sy pun tak reti sgt pasal benda ni

    tapi kalau check conform banyak broken..

    ReplyDelete
  7. aah yumida ade check aritu..utk 3000 scan ade 54 broken link. ade gak buang satu2 broken link. ade yg sennag dijumpa, ade yg sukar dijumpe. last2 dibiarkan. kebykkn broken link dtg dri segmen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh..ye ker?cik nor baru jer tahu pasal broken link nie..tu pon gatal nak cuba..klu tak mmg xthu langsung..:)

      Delete
  8. apa problem dgn broken link ni? tak tahu lah akk ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. baca link nakhoda nurani yang cik nor bagi tu klu nak faham...hihik

      Delete
  9. Replies
    1. tunggu tuan empunya blog nakhoda nurani bagi tutorial yer..:)

      Delete
  10. Tak jelas lagi erk? Takpa nanti Muz buat entry nak buang link. Jangan delete entry nanti merana blog nangis..Ekeke...

    ReplyDelete
    Replies
    1. xjelas cara nak buang broken link tu..hehe...jangan lupa bagi tutorial cara nak bunag broken link tu...hehe
      blog xnangis tp cik blog yang nangis..hihik

      Delete
  11. broken link ni apa yang pernah kita linkkan dari blog kita ke blog org lain kan? macam segmen, bloglist semua... rasanya lah kot... :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup..lbh kurang macam tu lah...cara nak buang dia tak thu..hehe

      Delete
  12. Assalammualaikum...cik nor,

    wahhh byk broken link.. mselim3 dulu pernah check nie nak check balik thanks tips nie.

    mselim3

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumusalam..mselim

      tu lah pasal mselim...welcome..:)

      Delete
  13. Oo ye ke ada broken link.baru tau ni.

    ReplyDelete
  14. Tak tahu pasal broken link ni...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah ngn cik nor...bru gak thu nie..:)

      Delete
  15. Nak try check jugaklah ni..tq for share kak nor :)

    ReplyDelete
  16. cik nor selalu join giveaway dan segmen sebab tu banyak broken link.. bila join giveaway cik nor letak banner dan backlink pada blog penganjur.. bila giveaway tamat kalau penganjur delete entry itu yang banyak broken link.. jenuh nak cari satu satu

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..btl tu...mana thu x cara nak buang broken link tu?klu tahu share la..:)

      Delete
  17. wah! nak check juga lah cik nor..tak tahu sbrnya ttg broken link ni..TQ sharing info..:)

    ReplyDelete
  18. ada masa boleh la check nti
    thanks share ciknor

    ReplyDelete
  19. aiza perasan banyak broken link untuk GA dan segmen..

    ReplyDelete
    Replies
    1. btl tu aiza..kita tunggu muz buat tutorial cra nak buang broken link tu..:)

      Delete
  20. from tak tahu entry apa nak publish, end up awk publish satu entry yang sangat bagus..actually sy pun dah lama tak check broken link nie..boleh laa check nanti...

    Regards.
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..terima kasih..:)
      kita tunggu tuan empunya blog buat tutorial cara nak buang broken link tu..:)

      Delete
  21. Replies
    1. nak thu lbh lanjut jangan lupa drop kat link yang cik nor bg tu..:)

      Delete
  22. owh rupanya ada cara utk ceq broken link.nampknya kena tuan blog wat toturial..baru saya bleh ceq ..link blog saya ok or x??

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup..cik nor pun baru tahu pasal broken link nie..nnt tuan punya blog wat tutorial cara nak buang broken link tu..cik nor link kat awak yer..:)

      Delete
  23. Broken link dlm blog kita tu.....apa efek diacik Nor jadi berat ke blog kita?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup..cik nor pon tak brapa faham juga..tp tuan punya blog cakap dia effect kat SEO blog kita..:)

      Delete
  24. Baru try.. farah punya pun banyak jugak cik nor.. =D

    ReplyDelete
  25. wahh ni lau yaya try jugak..msti bnyk ni..huhu

    ReplyDelete
  26. baru tahu ni.. thnks cik nor..

    ReplyDelete
  27. wa.. tahu plak ada checker untuk broken link.. dulu cma tahu kalau blog ada banyak broken link, tak elok untuk blog..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup..btl tu..trylah check...nnt cik nor tanya tuan empunya blog mcm mana nak solve masalah nie..:)

      Delete
    2. saya dah buka satu2 dan buang link tu.. hehehe

      Delete
  28. broken link? Ada kesan ke kat blog kita eh kalau ada broken link?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...