KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Monday, October 28, 2013

Rezeki Tak Diduga....


Assalamualaikum..

Cerita nie minggu lepas punya.Tapi nak rewind balik jugak.Tak kiralah korang nak baca ke tak.haha. Cik nor dengan officemate selalau makan kat kedai makan masakan panas setiap hari.Malas nak g makan jauh2.kedai makan nie just cross jalan jer.hehe

Oleh kerana setiap hari asyik makan kat situ , kami dah close ngan pekerja2 kat kedai makan tersebut.Jangan salah anggap yer ..semua pekerjanya wanita yer...hihik.Hari mula2 dia buka kedai selepas raya qurban kami g lah makan kat situ.Masa kami pernah makan tu tak ramai pelanggan.Tengah2 makan pekerja dia bawakan anggur kat atas tu untuk kami.Terkejut jugak mula2 tu...tapi rezeki tak diduga..alhamdulillah.Kami tak habis makan anggur tu then dia siap tapau untuk kami makan kat office pulak.Sekali lagi rasa terharu...terima kasih banyak2 tuan kedai dan pekerja2 dia...:)

Itulah orang kata ...rezeki Allah ada dimana2...yang penting jangan sombong dengan orang sekelilling.Rendah diri itu penting walau dimana kita berada...:)

p/s: laparrr..nak g lunch...:)

58 comments:

  1. sebab dah jadi regular customerlah tu dia tak berkira, alhamdulillah rezeki tu cik nor... ^_^

    ReplyDelete
  2. oho..i like...orang dah beri...alhamdulillah..rezeki cik nor

    ReplyDelete
  3. Assalammualaikum.. cik nor,

    Janji jangan sombong.. merendah diri .. adalah rezeki yang tidak disangka2 tu kan.

    mselim3

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumusalam..mselim..
      btl tu mselim...hidup jgn sombong..:)

      Delete
  4. Alhamdulillah..rezeki..orang memberi kita merasa..akan dtg kita memberi pulak kan.sama sama kongsi rezeki.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah...rezeki..InsyaAllah sama2 kongsi rezeki..:)

      Delete
  5. rezeki tu...merendah diri lebih baik daripada duduk sombong tak tentu hala....

    ReplyDelete
  6. dapat preeee..... paly dapat bace jer, ngehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah...nak tggu blanja xthu bla...paly bace jer la..hihi

      Delete
  7. Alhmdulillah.. mgeratkn sillaturrahim. ^^

    ReplyDelete
  8. anggur free ni biasanya akan lebih manissss rasanya kan.... hihkhik.. betui dakk?

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah..rezeki pelanggan setia =)

    ReplyDelete
  10. yummy...itulah kdg2 rezeki tanpa didugakan...hihihi

    ReplyDelete
  11. suka buah anggur...
    Alhamdulillah..rezeki cik Nor :)

    ReplyDelete
  12. nory suka buah anggur...
    tapi suka yang takde biji, yang buah dia kecik2 je...
    sedapp..

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh..tu mesti anggur warna hitam kan nory..:)

      Delete
  13. mahal anggur tu....kira rezeki baekkkk punya hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...