KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Tuesday, October 22, 2013

Review Blog

Assalamualaikum

Hari nie cik nor nak review satu blog baru.Dia bukan sebarangan blog macam blog cik nor nie, tapi blog dia nie mengajar kita dari A- Z cara nak buat website sendiri.Macam-macam benda baru kita boleh belajar dari blog ni.Contohnya Jom Kita Belajar Membuat Website, Daftar Hostgator, Tentang SEO pun ada juga dan banyak lagi lah korang boleh pelajari kat blog nie.Kat sini link dia  http://www.amidanial.com/.Jangan segan silu untuk singgah kat blog nie kalau korang nak belajar banyak benda baru tentang blog

Kat sini cik nor petik kenyataan empunya blog melalui email cik nor :

"Saya ada buat video tutorial (semua video kualiti HD sampai 1080p) camne nak buat website langkah demi langkah tanpa ada satu langkah pun saya tinggalkan.  Which mean saya ajar dari zero, sampai lah jadi website.  Dan semua part dan selok belok saya ajarkan,  hosting,domain, sampaikan buat logo dan nak cari icon pun saya tunjukkan. 

And the BEST PART, saya buat video tutorial ni FREE...PERCUMA...xperlu orang bayar pun...just for free je.

And kalau nak download video2 tutorial saya, boleh pergi ke official website sy kt http://www.amidanial.com/ and download lah secara FREE.....so i think this is really great offer for every body.

why am i doing this?because educating people is Jihad for me,bak kata Imam Al Ghazali, "menyampai ilmu adlh ibadah,dan mencari ilmu adlh Jihad"...ewahhhh sy ni mcm bagus pulak,hahaha...not to say im good person,cumanya sy rasa ini yg boleh sy bantu utk menaikan kredibiliti para IM-IMers kita di Malaysia especially."


Kepada blogger yang berminat boleh lah klik link yang cik nor bagi kat atas tu.Mana tu kot korang boleh buat website sendiri lepas nie...InsyaAllah.



34 comments:

  1. termasuk cik nor aiza dah jumpa 3 blogger yang review blog beliau.. bagus dia sediakan semua panduan secara percuma.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo..ye ker?btl tu aiza..tp kita yg tak sempat nak terjah lagi..:)

      Delete
  2. aik?? xdpat nk terjah la..ramai jgak ye yg review sal ni..hritu tgok Deno pasang iklan website amidanial ni..review ni scara sukarela ke @ ada pghargaan??

    ReplyDelete
    Replies
    1. cub lagi fais..:)
      review secara sukarela la...hihik

      Delete
  3. mmg ramai yang review blog nie..cuma tak dapat nak follow jerk..

    ReplyDelete
  4. Ah ah..ramai blogger yg review amidanial ni ya..nnti sya pun nk terjah

    ReplyDelete
  5. Bolehlah terjah ke sana nanti....

    ReplyDelete
  6. salam..
    owhh..menarik untuk diterjah ni...ngeee =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumusalam
      jagn lupa terjah tau./..:)

      Delete
  7. nanti boleh la kaksura terjah..:)

    ReplyDelete
  8. mama pun diminta review blog beliau, mama belum ada kesempatan untuk mereview blog beliau akibat kekangan masa.. terhad lah cik nor.. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo..ye ker?ada masa mama review la..:)

      Delete
  9. macam menarik je. dah terjah tapi tak boleh T_T

    ReplyDelete
  10. wah bgsnye
    panduan yg bermanfaat
    kena terjah ni
    yumida isi tabung Nuffnang sini - churp2 - selamat menabung :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok..jgn lupa terjah yer..:)

      terima kasih..:)

      Delete
  11. nice review
    saye pun tak ngerti sangat pasal mempercantik blog -_-

    salam kenal :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks..jgn lupa terjah yer..:)

      salam knal kembali..:)

      Delete
  12. Assalammualaikum...cik nor,

    mselim3 dah terjah blog dia td..

    mselim3

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumusalam..mselim...

      terima kasih..:)

      Delete
  13. assalamu alaikum,datang berkujung salam kenal

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumusalam...terima kasih..salam knal kembali..:)

      Delete
  14. salam. thanks for the info. I will check it out soon!

    ReplyDelete
  15. mcm best jer..nk terjah juga ni cik nor thanks :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...