KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Thursday, October 10, 2013

Jom Makan Lakse....


Assalamualaikum

Hari nie cik nor macam tak der idea nak updates entry.Tapi bila teringat kat tas tu ada dalam phone terus cik nor transer masuk pc then share kat sini dengan korang.hihik.Cik nor harap korang tak terliur la..:)

Ada cerita sebenarnya di sebalik laksam tu...Saja jer cik nor taip lakse kat atas tu nak tahu korang pandai baca ke tak?Lakse tu ikut bahasa kelantan.Kalau bahasa luar Kelantan..laksam.May b korang semua pernah makan kot.Kuah dia sama ngan kuah laksa jer.Kuah lemak nie best tau..:)

Malam tadi konon2 nak save bugdet.Cik nor ingat laksam di harga dia RM1.50 macam tu jer..Tapi sangkaan cik nor meleset sebab harga dia dah naik kepada RM2.00 dah.Never mind lah nak makan punya pasal beli jer la.Lagi pun RM0.50 jer pun bezanya..hihik.Biasa cik nor beli bihun goreng harga dia RM1.00 jer.Tempat korang ada lagi tak bihun harga RM1.00?haha..Tempat cik nor ada..cukuplah nak alas perut diwaktu malam..hehe.

Masa nak makan tu malas nak guna pinggan sebagai alas tapi niat cik nor tu terbantut bila kertas pembalut tu bocor lah pulak.Dah jadi banyak kerja..nak kena lap lantai lah pulak.Padan muka cik nor.Nak jimat tak nak basuh pinggan,,kan dah jadi 2 kerja pulak.Kena cuci pinggan then lap lantai pulak.Jangan ikut perangai cik nor nie yer kawan2..haha


Ok.tu jer nak cerita petang nie..Babai..:)


p/s: bila korang start cuti raya?

66 comments:

  1. Lakse?? Hahahaha.... cedapnyewwww!!!!!
    nak cikit leh??
    Start cuti 15/10...hihihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup..hehe..dah habis la..:)

      btl2 hari raya..:)

      Delete
  2. foyoooo...bab makan normi first yer...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..kita sini blog untuk mkn2...hihik

      Delete
  3. semalam baru akak makan..beli kat pasar malam..boleh tahan gak rasanya..akak beli 3 henggit kat sini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh..ye ker?banyak tak isi dia kak?hehe

      Delete
  4. sedap2..laksam & laksa memang favorite saya ni..:)

    ReplyDelete
  5. kat atas tu laksam kan? kalau yg tebal tu laksam, yang mcm mi laksa... heeee^^ deno kdg2 makan gak laksam ni pagi2

    ReplyDelete
    Replies
    1. yap laksam...yang satu lagi yang macm mee tu laksa..laksam nie mkn pagi2 bestkan deno?hehe

      Delete
  6. laksam ni sy takleh makan.. tak kena dgn tekak.. nape ntah.. huhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ker aisya...laksa aisya blh mkn tak?hehe

      Delete
    2. laksa okay je.. laksam ni je yg takleh nak masuk. haish, rugi2.. huhu

      Delete
    3. hihik..may b sbb dia cam lembik skit kot..:)

      Delete
  7. dah lama tak makan laksam...kat tmpt saya ada org kelantan jual laksam nie....sedap....

    ReplyDelete
  8. sy suka sgt mkn laksang ni..dulu duduk ngan nenek,dia pandai buat nie...mmg sedap..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihik..peminat makanan kelantan nie..:)

      Delete
  9. laksam ke laksa... mama tak mau makan dan tak nak makan.. ntah lah kenapa, susah beno tekak ni kak nak terima..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ker?laksa penang pn mama xblh mkn jgk ker?hehe

      Delete
  10. aaa sedapnye! ni laksam kan
    kecur air liur yumida nengok..sedapnyeeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak kna buat sndiri baru lbh sdap..:)

      Delete
  11. hahaa,sedap tu laksa a.k.a lakse,hehee

    ReplyDelete
  12. ehhh tu bukan laksam ke...
    laksam sedap!

    http://abgdude.com/blog/2013/10/09/makanminum-nasi-kukus-ayam-goreng-berempah

    ReplyDelete
  13. Tempat farah pnggil laksam.. laksam nie one of my fav cik noor.. santapan menu ptg2 tambah2 makan time ujan..perghh mmg terliur..huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh..tak sangka org penang pn suka mkn laksam..sdapkan farah..mkn pans2..:)

      Delete
  14. cik nor!ni laksam kan?buat perut iman lapo la

    ReplyDelete
  15. sedap.. tapi sayangnya man selalu elak makan.. ada pengalaman pahit dengan tulang ikan..

    ReplyDelete
  16. kat KL ni tak dapat dah laksam harga RM2.00 cik nor sehinggit lagi jauh...
    Hehe..tak pe exercise!

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh..ye ker kak?kna buat sendiri lah jawanmya kak..:)
      exercise lah sgt kak..haha

      Delete
  17. wah! sedapnya Laksam Cik nor..
    hubby suka sgt nak makan laksam ni..tapi sini susah nak cari..nak buat tepung laksam nya tu yg tak pandai...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh..ye ker?nnt ada masa cik nor buat entry resepi buat laksam..:)

      Delete
  18. Laksa wanginya, saya suka, thanks sebab dtg komen..

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh..ramai peminat laksam nie rupanya..hihik..sama2..:)

      Delete
  19. salam cik nor.. =)

    mmg tliur tgok..huuu
    da xde jmpe lg la makan hrge singgit tu..
    ade..tp biasela kan..kuantiti yg sdikit..
    lau dlu singgit tu mmg knyg makan...dulu laaa... >,<

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumusalam
      yup..btl tu cik yaya...mmg tak cukup la klu yg harga seringgit tu..hihik

      Delete
  20. cik nor kalo letak dlam mangkuk lagi bertambah terliur nya

    ReplyDelete
  21. sm la menu fiza semalam.. laksam nie.. sebijik..

    ReplyDelete
  22. Assalammualaikum...cik nor,

    hehehe.. tergelak mselim3 baca pasal plastik bocor lepas tu kena lap lantai pulak.. sorry jgn mare..

    mselim3

    pls: macam2 kan kalau perut dah lapar..

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumusalam..mselim

      amboi gelakkan cik nor yer...hihik

      p/s:lapar punya pasal..:)

      Delete
  23. Waaaaaaaaaaah! saya mampir cik...
    tuh laksam sedap sekali ^_^
    mauuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. waduh..kamu pun suka mkn laksam yer..:)

      Delete
  24. Oooooh my fav..murah la 2rggt..kat sini 3.50 wo hu

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...