KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Thursday, September 5, 2013

Read, Read & Read....

Assalamualaikum...

Hari nie entry tak der gambar lagi.Tak tahu nak letak gambar apa.haha.biarlah entry hari nie cik nor membebel tanpa gambar.Banyak gambar nak share kat sini tapi nak buat macam mana kemalasan cik nor mengatasi segala-galanya.Nak transfer gambar dari phone ke pc tu yg paling cik nor malas.Harap korang pasrahlah bila baca entry cik nor kali nie..:)

Amboi ko cik nor bila dah menulis tak henggat.Tajuk ko tulis lain, isi kandungan pulak lain.Tak ke haru orang nak membacanya...huhu.Ber balik kepada tajuk di atas.Sebenarnya macam nie.Cik nor cukup tak suka join segmen or GA yang kena iklan2 korang.Bukan apa syarat tu macam memaksa orang jer.Join segmen tu memang lah best tapi yang tak best tu kena paksa klik iklan tu memang sangat2 tak best.Cik nor tak letak pun iklan churpchurp or 8share kat blog uuntuk orang click.Orang lain pulak senang2 jer nak suruh kita klik dia punya.Harap maaf la kalau cik nor tak join segmen or GA yang kena klik iklan2 korang tu.Bagi cik nor kalau nak klik iklan korang tu biarlah dengan hati yang ikhlas bukan dengan paksaan.Kita bukan tahu hati orang masa dia klik iklan kita tu.huhu.Cik nor kalau bw kat blog2 orang, kalau hati cik nor tergerak nak click iklan korang cik nor click.Kalau tak cik nor tinggalkan link jer la...huhu

Cik nor harap kepada blogger yang anjurkan segmen or GA yang ada syarat macam tu tak terasa la.Komen nie ikhlas dari hati cik nor.Kalau nak anjurkan juga segmen or GA tirulah macam Kak Mialiana or Farah.Just copy and paste jer.Kalau korang nak pulaukan blog cik nor past ni cik nor pasrah.Tapi yang pasti cik nor tak akan join segmen or GA yang kena klik iklan.Jangan kata cik nor sombong yer..huhu


p/s: Hadiah dari blogger shida dah sampai td..:)

40 comments:

  1. Sy membacanya dgn pasrah..huhu
    Pilihan ditangan sendiri..cuma..kacau jugak kadang3 benda tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah pasal..serba salah jadinya klu join..langkah paling baik tak join..huhu

      Delete
    2. Ada betulnya pendapat Cik Nor ni.
      Baru je akak terjumpa beberapa segment yang perlu klik macam2.Segment ni patutnya untuk suka2 tambah kenalan :) bukan sambil menyelam minum air..

      Apapun semuanya terserah pada diri sendiri.
      Kena ikhlas. Yang belah sana tu pun kena lah klik2 jugak iklan peserta erk.

      Sekadar pandangan
      Nak join atau tak join. sendiri decide..
      Peace


      Delete
    3. Thanks kak fuza sbb sokong statement cik nor nie...yes klu kita ajer yang click iklan mereka.mmg sgt2 tak fair la..huhu

      yes..ikhlas tu pnting..ikhlas kna paksa mmg ssh la..:)

      yes..yg pasti cik nor tak akan join..peace..:)

      Delete
  2. ok,sally redha kena baca tanpa gmbr..hahaha

    ReplyDelete
  3. tak kisah GA/Segmen mcm ni.. anggap lah sebagai bersedekah.. cuma kdg2 tu kalau dah terlampau byk, pasrah jugak lah nak click.. positifkan diri, ini sebenarnya mengajar kita utk bersabar.. haha.. tp biasalah, lain org lain caranya.. kan kan kan? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. maaflah aisya cik nor nie jenis tak sabar skit..haha..tu yang cik nor tak join sgt klu ada yg kna click iklan...mmglah niat nak sedekah tp klu terpaksa tak elok jgk kan..huhu..btl tu aisya..:)

      Delete
  4. Sama la farah pun cik nor.. kadang2 yang boleh jadi cerita basi tue sebab kes malas nk transfer gambar dari kamera ke laptop la..hehehe
    bab klik2 nie depa tak marah cik nor la..sbb itu pandangan peribadi cik nor kan.. tak kan la dah org tak nak klik nak paksa2 pulak kan..hehehe
    tapi farah kalau singgah umh cik nor nie insyaallah akan sentiasa support ads cik nor.. =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah farah..mls tol nak transfer gambar nie..lambat plk dia nak baca memory phone kita..haha

      ok..thanks farah..:)

      Delete
  5. Nad pun pernah terfikir pasal iklan nie. tapi ramai je yg klik and join juga hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ker?nak buat mcm mana nak ramaikan followers..kna lah join walau terpaksa..huhu

      Delete
    2. momoy pun sama mcm normi. lebih2 klu kena klik FB. sbb FB tu private . momoy x suka

      Delete
    3. thanks momoy..:) cik nor tak per ada 2 fb..hihik

      Delete
  6. Saya jarang sertai segmen dan GA. Ada juga yang suruh like FB, Fanpage dan sebagainya. Sebab saya tak ada bentu, saya tak sertai. Ya, saya sedar ada juga yang letak syarat suruh klik iklan di blog mereka tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. baguslah tu helmi..sekurang-kurangnya tak ada rasa tak puas hati klu join segmen or ga mcm tu..huhu...lain blogger lain syaratnya..huhu

      Delete
  7. mama sependapat dengan cik nor, ikut rasa nak klik atau tidak terpulang, mama tak mengharap.. kalau letak banyak iklan pun mama pening dah... hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks mama..jgn mengharap sgat..takut orang click tak ikhlas..huhu

      Delete
  8. sama la pula kita kaknor.. deno nak join segmen tiba2 nak kena klik iklan2.. kdg2 join juga tapi tak selalu... kalau like fanpage ok lagi.. tapi tengok juga banyak mana nak kena like.. kalau banyak tak join

    btw kak.. dneo selalu tengok org post pasal cahsout says.. bangga tunjuk kat org tp pada hakikatkan selalu buat segmen yg kena klik iklan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh..ye ker deno? yap..bul tu deno..klu add G+ n like fanpage okla..hehe

      tu lah pasal..rasa skit hari pon ada,,huhu

      Delete
  9. sy sependapat dengan cik nor..iklan ni sy rasa lebih kepada sedekah je..kalau rasa nak bg kita bagi, tak nak bagi kita tgl jejak la kan..huhu:P

    ReplyDelete
    Replies
    1. yap..btl tu akmal..depand tu pada pelawat blog dia nak click or tak..ikhlas tu pnting..:)

      Delete
  10. yumida pulak ske join segmen/ga
    klo byk sgt klik iklan..mcm x bez jugak nak join..klo kurang dri 5 tu ok la
    sambil membantu pihak penganjur yg menaja hadiah...umpama win-win situation..even belum tentu lg dpt jd peserta bertuah

    klo part segmen menambah kenalan..rasanya mcm x patut
    nama pun segmen berkenalan..khas utk berkenalan
    tp klo segmen yg de sediakan hadiah..yumida bersedia mengklik iklan pihak penganjur..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah ngn cik nor..:)
      kadang2 tu melampau yumida..lbh pada 5 pn ada...huhu

      setuju ngn yumida..klu segmen nak menambah kenalan xkan nak kna click iklan jgk..huhu

      Delete
  11. Marah yeh Cik Nor...hehe relaxxxx....
    Okje bukan klik2 je malas nak join GA pun malas.... lagi teruk hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. xmarah..cuma meluah rasa tak puas hati jer..haha

      bagus gak tu akak tak sakit hati..:)

      Delete
  12. sy membacanya dgn tersenyum stuju he3..tp xpelh, terpulang pd diorg kot =) lgpn bg sylah, org lain xthu la 2..bg sy sng je klik2 ni..slgi bnda 2 xde virus ok je n tenet xlmbap..boleh la nk tlong2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi..bagus2..haha...klu ikhlas tak per fais..klu terpaksa?huhu

      Delete
  13. setuju dgn pendapat cik nor psl segmen/GA yg kena click iklan.. mula2 sy tak perasan jugak tp bila dah asyik kena click, lama2 malas nak join pulak..

    btw, sama la kes kita.. malas nak transfer gambar.. amek masa yg lama pulak tu kalo nak transfer.. T__T

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih..kadang2 org jemu gak klu join segmen asyik kan klik iklan jer..huhu

      Delete
  14. Assalammualaikum... yumida,

    segmen nie utk tambah kenalan kalau menyusahkan kita pun naik malas.. kan..

    mselim3

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumusalam...mselim

      btl tu mselim..:)

      Delete
  15. huhu saya tak pernah skali pun join segmen tu..macam tak reti plak..just bg support jek sape2 nk join..sabar ye cik nor (=

    ReplyDelete
    Replies
    1. bgus lah tu cik kechik..tgh sabar nie..:)

      Delete
  16. bagus N3 cik Nor ni..blogger2 yg suka buat segmen boleh lah cuba praktikkan.. buat lah secara ikhlas kan?..hehe

    ReplyDelete
  17. salam dear normi.
    ye, jujur juga momoy pun x suka
    tp kat entri momoy ada GA. just teka umur momoy kat kotak komen.
    tak perlu tag, tak perlu buat entri ke apa.
    komen je.
    jom kawan2 sini join. tak ada tarikh tutup tp akan tutup setelah ada yg jawab betul. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumusalam
      thanks momoy..:)
      cik nor suka yg simple mcm tu..:)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...