KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Friday, September 20, 2013

Layan Koktail Di Hari Jumaat


Assalamualaikum

Hari nie cik nor share resipi koktail ala2 cik nor yang terlebih rajin ngan korang .Harap korang sudilah membacanya..:)

Bahan-bahan:

1 tin buah-buahan campuran dalam tin
1 tin susu cair
1 bekas nata de coco ( cik nor guna separuh bekas jer..ikut suka koranglah..hihik)
Gula secukup rasa 

Cara membuatnya:

1. Masukan 1 tin susu cair dalam bekas yang sesuai then masukan gula mengikut citarasa anda.Kalau sehingga gula hancur.

2. Masukan buah-buahan campuran ke dalam campuran susu cair dan gula tadi.Pastikan air buah-buahan campuran tadi di buang terlebih dahulu.Ini kerana air buah-buahan campuran tersebut boleh menjejaskan rasa koktail korang.

3. Last sekali masukan nata de coco sahaja.Airnya tak perlu masukan sekali yer..:)

4.Dah campur semua tu...dah siap..hehe.Kalau nak terus ngap boleh masukan ketulan ais.Tapi klu nak ngap lewat sikit boleh simpan dulu dalam freeze.Tak perlu tambah ketulan ais dah.

Selamat mencuba...:)

p/s: Cara paling simple untuk membuat koktail bagi cik nor yang malas nie..haha.Jangan gelak kan gambar cik nor tu...:)

48 comments:

  1. sng jer kan.. fiza pun wat cm nie jugak..

    ReplyDelete
  2. selalu buat macam ni..cuma kadang2 tambah ais krim sekali..sedap tau :)

    ReplyDelete
  3. dah lama tak buat...teringin pulak tekak ni..hehehe..nak skitt..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. jgn lupa buat yer kak..dah abis la kak..hehe

      Delete
  4. Sedapnya..nanti boleh cuba jugak..=D
    Thanks cik nor..

    ReplyDelete
  5. sedap ni cik nor, mama selalu buat ni..

    ReplyDelete
  6. Saya sudah mula terpikat untuk menikmatinya setelah dijamu di sekolah. Memang popular.

    ReplyDelete
  7. wah sedpanya..... last layan koktail ni awal tahun....

    ReplyDelete
  8. wahhhh.. sedap ni. kak mia suka sangat..

    ReplyDelete
  9. simple dan sedap...dah lama tak buat....

    ReplyDelete
  10. Dah lama tak buat koktail. hehe

    ReplyDelete
  11. Dah lama rasanya tak makan cocktail. Looks yummy!

    ReplyDelete
  12. ok la 2 =) sedap je tgok..lama x mkn koktail neh..

    ReplyDelete
  13. minum sejuk - sejuk , emmm mmg marveles ...

    ReplyDelete
  14. rajin cik nor.. sy ni bila laaaaa nak rajin..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihik..time rajin la..mimie lg rajin pada cik nor..:)

      Delete
  15. okje tak pernah buat cik nor tapi kalau buat dadaih pas tu tambah mix fruit selalu!

    ReplyDelete
  16. eh???senangnya?????
    mcm nak cuba lah..hihi

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...