KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Friday, September 27, 2013

Cerita Sebenar Disebalik W.W#29

 Assalamualaikum

Gambar kat atas tu korang mesti dah tengok kat WW#29 tu kan.Mana cik nor dapat banyak cam gini durian ni?Sure lah dari kebun.Yang pasti nya buka dari kebun cik nor tapi kebun orang lain punya.Kakak cik nor just g kutip jer.haha.Alahai bukan kebun orang lain pun kebun besan dia jugak.Tempatnya jauh di hulu Kelantan.Nama tempatnya tak femes pun..Kemubu...Kalau orang kelantan pernah dengar la.Kalau orang luar tak tahu lah pulak.hehe.Durian kampung..ada yang sedap, ada yang tak isi nya.Bukan macam musang king.hehe.Nasiblah yang cik nor bawak 5 biji tu sedap semuanya.Kerana asyik mengangkut durian masuk kereta sampai lupa nak bawak beg baju ke rumah sewa.Nasibla tiada benda penting dalam tu..haha

Kat bawah nie petai fresh.Tu masa ambik la...kalau hari nie may be dah jadi jeruk petai kot.Cik nor tak makan jeruk petai harap maklum.haha.Saper nak ambikla sorang sepapan.Buat sambal udang petai sedap bangat.haha.

Oklah tak nak merapu dah.Stop sini dulu..:)

p/s: Rasa macam nak demam la..huhu

34 comments:

  1. untung kakak Nor ada besan yg ada dusun..dapat banyakkkkk doyan...
    Sejak 2 menjak ni..kak sura suka sangat mkn sambal ikan bilis petai..bak sikit petai tu..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg untung sesgt kak..tambah2 org mcm cik nor yg tak der kebun nie..hihi
      amiklah kak..hihik

      Delete
  2. tempoyak petai tambah ikan bilis... mmg terbaek cik nor...

    ReplyDelete
  3. Byknya durian...best2..wat durian crepe ni..

    ReplyDelete
  4. sedapnya durian..hehe emm petai tu kalau bt smbl pehhh!!

    ReplyDelete
  5. sedap la durian tu nor
    serius! beznye klo dpt mkn nih.

    ReplyDelete
  6. wuaaa..byk gila duriann....puas mkn nih...
    niesa dtg follow sini.. :)

    ReplyDelete
  7. sy taknak durian.. sy nak petai.. hehehe

    ReplyDelete
  8. Kemubu..tak perbah dengar...kkikiki.
    Tapi yg pastinya ianya lubuk durian

    ReplyDelete
  9. ha3..sbb durian smpai tertinggal bju =) adehh..sies bnyk durian 2..kutip smpai hbis ke?? rugilah sape xsuka jeruk petai..bg sy sedap sgt2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg.sampai umah sewa cr beg tak der..huhu
      tak jgk rasanya..hehe
      wah..fais suka jeruk petai rupanya..:)

      Delete
  10. lama dah tak makan dorian... Petai tu kat Kl mahal ci Nor

    ReplyDelete
    Replies
    1. ambikla kak sebiji..hihik
      tu yang cik nor nak bg petai kat akak ni..hihik

      Delete
  11. nak durian jugakk. huhu. petai tu kalau masak sambal udang petai best tuu :D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...