KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Thursday, August 15, 2013

Raya Yang Suram Part 2

Assalamualaikum...

Hari nie cik nor nak sambung balik cerita pasal raya semalam.Entry dia kat SINI. Kalau yang tak tahu cerita sebelum nie boleh lah klik situ yer.Dah siap mandikan kedua-duanya cik nor kena siapkan adik cik nor dulu.Dia demam tak teruk sangat tapi dengan keadaan dia macam tu nampak macam teruk kita tengok.Dia tak boleh terlampau sejuk.Dia mudah demam dan urat2 dekat peha ke bawah akan rasa ngilu.Itu lah hakikat yang dia kena lalui bila dalam keadaan sejuk.Kebiasaannya dia akan telan ubat penahan sakit barulah ok.huhu

Ok..dah settle bahagian adik.dia dah lengkap pakai baju melayu dan adik yang bongsu dah angkat dia letak atas wheelchair maka siaplah tugas cik nor.Time nak uruskan mak pulak.Lupa pulak nak bagi tahu, mak cik nor time nie hanya boleh makan bubur  nasi yang cik nor letak garam & gula sebagai perisanya.Pernah beli bubur ayam kat mak tapi dia tak boleh makan.Busuk baunya mak kata. Last2 kakak yang no.2 habiskan bubur tersebut.Pagi raya tu mak teringin nak makan nasi hujan panas yang kakak masak bersama kari daging.First time dia mintak nak makan makanan lain selain bubur nasi dia.huhu.Alhamdulillah..banyak jugak dia makan nasi hujan panas tu tapi bubur nasi tetap kena ada.Siap makan bagi mak makan ubat.Hari raya mak terpaksa terbaring kat bilik jer.Nak keluar kat ruang tamu dia tak larat sangat.Pening katanya dan satu lagi dia tak boleh kena angin kipas yang kuat.Mudah sejuk dan demam.Cik nor biar jer dia berehat kat bilik.Saudara mara yang datang nak jumpa mak terpaksalah masuk bilik.bilik cik nor tak boleh masuk ramai2 sebab kecik dan banyak barang.Barang mak tak sempat nak pindah masuk bilik dia lagi.huhu.

Everyday bagi mak ubat tapi still macam tak de perubahan.Nak tak nak raya ke-3 kami bawa mak ke klinik lagi.Tapi klinik lain pulak.Kumpulan Klinik Kota Bharu , klinik yang mak selalau pergi.Nak check darah results darah mak ok baru sampai dalam bulan puasa.Doktor yang check mak sarankan buat ujian air kencing.Memang sah..masalah demam mak berpunca dari air kencing.Doktor kata air kencing mak ada kuman.Terkejut jugak cik nor dengar.Tapi doktor dah bagi ubat untuk halang kuman2 tersebut.Alhamdulillah..selepas makan ubat dari klinik yang baru ni mak beransur sihat dan dah boleh solat macam biasa.Lega sikit hati cik nor nak tinggalkan mak.hari isnin cik nor dah masuk kerja balik.Tadi akak call dia cakap bawak mak di checkup lagi kat klinik kerajaan pulak.Moga mak sihat sepenuhnya...aamiin

Maaflah..cik nor membebel panjang sangat untuk entry kali nie....:)



22 comments:

  1. semoga mak sihat kembali yer ..
    selamat hari raya cik nor ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah..aamiin

      selamat hari raya kembali..:)

      Delete
  2. semoga mak cik nor cepat sembuh dan sihat yer...

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah mak Cik Nor dah beransur sihat...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah kak...terima kasih atas doa akak..:)

      Delete
  4. Moga mak cik nor smbuh sepeti sdia kala..

    ReplyDelete
  5. amin..mudah2an sihat ye..
    suh mak jga kshtn..bnyk minum air putih tau ^_^

    ReplyDelete
  6. Amin..sy pn doa smoga mak cikNor sihat2 je dan adik cikNor sembuh dr lumpuh..xtry pergi bt rawatan?? ape pn byakkn bersabar yup..byak phala tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aamiin..thanks fais....dah bnyak tempat g fais tp hasilnya ttp sama jer..huhu

      Delete
  7. moga cepat sembuh yer.. amin

    ReplyDelete
  8. smog a cepa' sembuh Cik noor, agar tak rasa suram raya ne amiin

    ReplyDelete
  9. semoga mak cik nor cepat sembuh...

    ReplyDelete
  10. selamat hari raya, keychain dah sampai lama dah ( hadiah) hari tu.
    hehehe kena dera awak ya, sila ambil kad raya terlajak saya tau.tq

    ReplyDelete
  11. SELAMAT HARI RAYA cik nor.. sabar ye cik nor dengan dugaan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat hari raya mama...thanks mama..:)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...