Breaking News

Pencuci Mulut Bulan Puasa...

Assalamualaikum...

Entry pencuci mulut time puasa nie sepatutnya cik nor pos masa bulan ramadan hari tu.Tapi nak buat macam mana cik nor dah janji tak nak post gambar makanan semasa bulan puasa, so hari nie cik nor post lah.Walaupon puding nie dah lama hadam dalam perut cik nor tapi gambarnya tetap ada dalam simpanan cik nor.haha.Kenapa cik nor simpan?Sedap sangat ker?Begini ceritanya...Adalah satu hari dbulan puasa roomate cik nor pergilah pasar ramadan kat stadium Sultan Muhamad IV...then balik2 dia ceritalah pasal puding kat atas tu.Tapi dia tak beli...Cik nor pun boleh bayangkan puding tu macam mana.Tapi siapa nak temankan cik nor g beli puding tu.Bagai pucuk dicita ulam mendatang.My BFF balik berbuka puasa dengan famili dia.Sehari sebelum dia pergi, dia ajak cik nor g pasar ramadan kat stadium.Memang teruja lah cik nor nak cari puding tu.

Banyak kali jugak cik nor ronda kawasan pasar ramadan tu.Tak jumpa..then teringat roomate kata ada buah kiwi, peach dan buah ceri kat atas dia.Taraa...akhirnya jumpa jugak.Nak tahu berapa harga dia.RM1.30 seketul.Tak sabar nak balik n cuba rasanya pulak.Mahal cik nor tak kisah mana janji sedap.Bytheway thanks to my bFF belanja kek coklat..sedappp...:) Rasa puding tu best tak?macam biasa jer..sedang2 ajer rasanya..kalau cik nor buat lagi sedap rasanya..haha...nak buat mcm mana teruja sangat nak beli terima jer lah hakikat puding tu sedang2 ajer..Nasib beli 1 jer..kalau beli banyak cik nor sedekah jer lah kat saper..huhu

Ok..cukup setakat ini cik nor merapu...jumpa next entry,,...babai..:)

46 comments:

  1. sedap ni.bile nak buat open house?nnti kite org dtg ramai2 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha...en.harith blh datang kelantan ker?hihik..tak sempatlah en.harith...awal2 lagi dah kerja..org blm kerja lagi cik nor dah kerja..huhu

      Delete
  2. cantik luaran jela kiranya ni...? hehehe...nasib baik cik nor beli 1 je ye...kalau tak...mm...membazir la jawabnya :P

    ReplyDelete
  3. ropanya cantik..rasanya sedang2 saje...gitula slalunya kalau beli...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..gtulah akak..rupa tak melambangkan rasanya..huhu

      Delete
  4. ..kalau akak pun,tertarik jugak dgn rupanya yg cantik...nasib baik beli satu jer kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah pasal kak..tgk menarik..rasa faham2 jer la..nasib baik..hehe

      Delete
  5. kadang2 sebab plating cantik jer kita jadi teruja cik nor, tapi bila rasa tak seperti yang diharapkan kita keciwa...hu hu hu...

    ReplyDelete
  6. Baru nak cakap sedapnya tapi cik nor kata tak berapa keke luaran mmg menawan hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang kat luar mmg menawan tp rasanya mmg tak menawan..huhu

      Delete
  7. Yum...yum...yumm...smlm baru mkn..^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. shaila mkn yang best..cik nor mkn yg tak best..hihik

      Delete
  8. hahaha...tak pe rezeki juga tu cik nor oi...hihi...

    syukur je lah...hihi..walaupun tak sedap bagai di sangka..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah cik akak..syukur lah rzeki Allah walau tak sdap..:)

      Delete
  9. Sy pula berbuka tak sempat nak berpencuci mulut sekali. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah..jimat belanja tu..cik nor boros belanja..:)

      Delete
  10. oumm.. menarik2.. kene plak paly pose ari ni, bleh anta? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana nak cari paly..tu cik nor beli masa bulan puasa la..hihik

      Delete
  11. alahai sedapnya ciknor oii :)

    selamat hari raya dear.
    minta maap ye ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. rupa cantik tapi tak sdap..huhu

      selamat hari raya cik sue:
      ampun dan maaf yer cik sue..:)

      Delete
  12. he3..wlwpn biasa2 je =) biasalh time puasa..mmg mcm2 nk try..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tahu tak per..nampak cantik trus bli..rasa harap maklumlah..haha

      Delete
  13. harapkan rupa jer la yg cantik yer.. rasanya idok.. ermm sbb tue kdg2 malas nk membeli kat param.. baik buat sendiri lagi sedap kan cik nor.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. btl tu farah..harap rupa jer cantik rasa mmg mengecewakan..huhu..buat sndiri itu yg terbaik..:)

      Delete
  14. Waahhh...nampak memang sgt menarik.Harge die buat sha senyap jap.Hikss.Sha pon jenis x kesah harge asalkan makanan tu sedap. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang menarik kau mmg the boom..haha..tapi rasa sedang2 ajer..huhu

      btl tu sha..harga tak kisah asal rasa sdap jer..:)

      Delete
  15. bulan puasa wajib beli puding atau agar2.. rasa ringan sikit dari kuih2.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yap..btl aisya..cik nor klu xde bnda2 tu..rasa semacam jer..:)

      Delete
  16. Puding kan rasa dia sama je cik nor...

    ReplyDelete
  17. kakak deno pun suka buat puding... :) dneo tahu makan je... hehe

    ReplyDelete
  18. Replies
    1. comel tu mmg comel tapi rasa sdang2 jer..:)

      Delete