Breaking News

Teringat Masa Dulu.....:)

Assalamualaikum...

Hari nie cik nor buat entry tanpa gambar yer.Harap maklumlah yer.Nak letak gambar makanan xboleh sebab cik nor dah janji tak akan ada entry makanan sepanjang bulan ramadan nie.Kesian kat orang puasa terliur tengok makanan yang cik nor paparkan.Dah dapat kurang pahala puasa cik nor..huhu.Biarlah entry kurang meriah asal puasa still maintain..haha


Alamak kenapa tajuk enrty cik nor macam tu?Sebenarnya cik nor teringat masa cik nor menulus blog dulu.Kalau ada yang rajin check blog cik nor.First entry tu cik nor tulis apa entah past tu sendiri komen lak tu.Malu jer sendiri tengok.Tapi tak akan cik nor delete entry tu.Sebab entry tu lah buat cik nor still standing sampai sekarang nie.Memang membawa seribu maknalah kepada cik nor.Past tu kan kalau korang tengok entry cik nor kebanyakannya tak der orang komen langsung.Sedih sangat tau masa tu.Masa memang rasa down sangat nak teruskan menulis kat blog nie.Tapi alhmadulilllah berkat kesabaran cik nor menjelajah ke setiap blog yang cik nor kenal atau tidak followers cik nor bertambah sedikit demi sedikit.


Salah satu fakto yang membawa kejayaan cik nor sekarang nie (cewaah..mcm menang award lah pulak...haha) dulu cik nor suka sangat layan twitter.Ramai yang guna akaun twitter tu ada blog.So, dari situlah mula cik nor promote blog cik nor nie.Masa followers tengah ramai tu , blog cik nor buat hal.Masa tu cik nor berada dalam dilema.Nak teruskan berblogging or nak stop sebab cik nor dah mintak tolong ramai untuk repair blog cik nor tapi still xboleh jugak.Memang betul2 down dah masa tu.Nak close memang sayang sangat2.Ye lah mana tak sayangnya...Followers dah cecah 3ratus tu masa tu.Kalau tutup dan buat blog lain mampu ke nak capai followers banyak tu lagi.

Pening jugak cari jalan penyelesaian masa tu.Alhamdulillah...tampil seorang insan yang berhati mulia sudi membantu mengatasi masalah cik nor tu.Maka terciptalah blog cik nor yang berwajah baru dan 100% berubah dari blog yang comot & kusut masai...Thanks a lot to hamba Allah itu.Jasa anda tak akan cik nor lupa sampai bila2....


Alahai maaflah ye kawan2 cik nor tak sedar panjang sangat dah merapu.Cik nor stop sini dulu.Lain kali sambung merapu lagi..:)

54 comments:

  1. Hehe....Samalah kita cik Nor... Tp kalau rajin berBW, masuk segmen mmg cepat le dapat kawan

    ReplyDelete
    Replies
    1. harap akak tak baca entry cik nor yang mula2 dulu....malu oo...haha..btl tu akak...bw pon dah ok...sama2lah kita tambah followers kita..:)

      Delete
  2. hehehe.... samalah.... camtulah juga Ain masa mula2 berblog dulu... bila ada yang sudi komen punya lah bangga, sampai sekarangpun, kalau ada yang sudi komen pada tulisan Ain, memang tersangatlah rasa bangga...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak sangka kan...masa mula2 smuanya macam tu...hehe..btl tu ain...bangga sagt2 bla ada orang sudi komen entry kita walaupon ringkas...:)

      Delete
  3. Replies
    1. haha..cerita merapu tu mama.Itu lah hakikat turun naik blog cik nor nie...hihik
      thanks mama..:)

      Delete
  4. kalu bab org komen tu sama la dgn saya..huhu kene usaha gigih buat entri smpai ade org sudi komen :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah pasal..pastu kita pon kna slalu komen blog orang..hihik
      good luck yer...moga bertambah followers nnt..:)

      Delete
  5. repair blog ye...hehe..dah ok sgt dah blog skang ni..keep it up :) !

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup...mmg btl2 rosak macm tu..hahaha..tak berani nak usik2 dah skarang...thanks ya..:)

      Delete
  6. yeahhh..bila kenang balik zaman2 nk up kan.kelaka la

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah pasal..gelak sorang pn ada..entry entah apa2 jer dulu...haha

      Delete
  7. tahniah di atas pencapaian cik nor.. entri aiza dulu pun takde orang yang datang komen sebab follower masa tu 4 atau 5 orang je, page view tak sampai 2k.. mula bulan 3 tahun 2013 baru aiza mula join segmen untuk menambah kenalan.. lepas tu baru meramahkan diri untuk blogwalking di blog orang lain.. aiza mula tersedar bila terbaca satu entri di blog siapa tak ingat pula, dia tulis kita tak boleh syok sendiri buat entri ni, kena rajin jalan cari kenalan.. barulah meriah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yap..btl tu aiza..cik nor pon slalu baca cara2 nak naikkan tarfik blog.alhamdulillah..ramai yang sudi nak follow blog cik nor walaupon gaya pemulisannya tak lah baik sangat merapu jer lbh.Thanks aiza sbb sudi follow blog cik nor..:)

      Delete
  8. kalau ceter pasal mula2 buat blog ni memang byk kenangan..meme boleh senyum sorang2..apapun Cik Nor dah kira berjaya la jugak..dh ramai follower..akak ni baru jer nak menapak..huhuhu..x der saper tolong buat blog tu..tu yg pasai blog tu comot..tp akak bangga sbb akak sendirik yg godek2..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah kak...saya sampai menangis dulu kak...mmg dah godek sndiri tp makin hancurr...sampai orang tak blh nak kmen apa yang saya tulis..templet mmg dah terabur gler..mmg nak ttp acc dah masa tu...huhu...xpe kak.sy support akak sokmo..:)

      Delete
  9. alhamdulillah skrg dah byk kan 600++ dah
    siapakah hamba ALLAH itu..maap ye sebuk ye ciksu i kan. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah...:)
      haha...tak blh bagi tahu...rasanya cik nor dah tulis kot sblm nie cik sue jer tak perasan..:)

      Delete
  10. huhuhu kenangan terindah tu cik nor...huhu~ krole pun teringat entry prtama krole...main copypaste kat wikipidea n kosmo online...panjang beb! tergelak kalo krole tngok smula~ alhamdulillah...siapakah hamba Allah itu ya~

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..nie lagi bagus pada cik nor,,,mmg gelak sorang2 lah kan..:)
      cari sndiri..haha

      Delete
  11. hehehe... Iya Cik Nor, saya juga dulu seperti itu, macam blog sepi takde komen tapi alhamdulillah akhirnya banyak pengunjung juga.. ^^

    ReplyDelete
  12. he3 samalh dgn sy dlu =) xde lgsung nk komen..kecuali kwan yg kenal je..last2 sy dpat mc 7bulan hi3..msa xde bt ape nilah sy sllu layan blog..alhamdulillah..dah ramai kwan wlaupn bru cecah 3rat ++

    ReplyDelete
    Replies
    1. oklah tu..InsyaAllah makin ramai past nie...try the best k..:)

      Delete
  13. Replies
    1. salam kenal kembali dari cik nor...:)

      Delete
  14. mula2 dulu pun camtu gak xde org komen.
    yg skarang ni blog bru,yg lama dulu tu dah buang.
    hehehe.
    bila michelle pgi blog org lain n komen pastu org tu komen balik kat blog,then baru lah mula tau camne nak dapatkn komentar.
    kita pun kena rajin komen entri kwn lain.
    hehe xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah siap buang tu yg lama..cik nor ada jer lagi..simpan sebagai knangan..:)
      yap..cik nor pun buat mcm michelle jgklah...baru followers bertambah..:)

      Delete
  15. cik akak pon pernah rasa dik....
    bukan apa...sedih pun ada jika dibandingkan sekarang...
    Cara kita sama je..cik akak pun rajin komen blog orang.....
    Tapi cik akak tak guna twitter sebab cik akak lupa kata laluan..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah kita..:)
      mmg btl tu cik akak..skarang dah boleh senyum..:)
      buat yang baru la cik akak...nanti blh kita tweet2..:)

      Delete
  16. blog awak dah okay lah...gempak lagi tuu..^^

    ReplyDelete
  17. Akak pun samalah dik..mula2 tu mmng tak de orng komen..tulis blog hnya utk kepuasan sndiri..tapi bila bw, tgn gatal jer nak komen blog orng..
    Akak nak selongkar cari ntri pertama nor..teruja nak baca...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..ramai yang sama rupanya..igt cik nor sorg jer mcm tu...haha
      haha..jgnlah akak..malula..jangan baca....haha

      Delete
  18. mula2 berblogging mmg mcm tuh...

    ReplyDelete
  19. Lebih kurang sama lah sejarah kita cik Nor..
    kena raji BW & ikut segmen baru dapat ramai kawan kan?..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup btl tu atie...kna rajin2kan diri untuk bw ke blog orang lain...hehe

      Delete
  20. normi rajin.. sebab tu blog popular.. sentiasa ada pengunjung setia kat sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg rajin sesgt..haha..perli pon ada kan..blog kita tak seramai blog dia..:)

      Delete
  21. sama la kita cik nor..dulu2 tulis entry xde orang baca..dah macam blog syok sendiri..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. blog ss dulu..skarang alhamdulillah..makin bertambah..:)

      Delete
  22. masa betul2 mula blogging dulu memang menaip syok sendiri je. takde org komen pun.hehe. nasib baik lah dah delete dah blog yg itu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg pon aisya...raya macm diary jer...tp mcm sdih gak..nak publish kat umum ssh sgt bkn mcm skarang nie..mcm2 cara ada...huhu..cik nor ada lagi..haha

      Delete
  23. salam dear nor
    berkat sabar dan tekun akhirnya membuahkan hasil
    blog lama momoy x dapat diselamatkan
    memang rasa sedih dan down
    tambah2 lagi dah banyak entri dan dah lama guna blog tu
    apapun blog baru ni momy cuba yang terbaik
    jom sama2 berusaha =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumusalam
      alhamdulillah....owh ye ker?tak perlah blog baru nie pon dah ramai followers..:)
      jom kita sama2 ramaikan followers..:)

      Delete
  24. Arol dah delete entri pertama blog Arol sebab malu bila baca. Hehehe! Tapi sekarang rasa menyesal pulak. Dalam dunia blog nie kita mesti rajin dan jadi peramah, barulah orang suka datang blog kita dan komen entri. Betul tak, cik Nor? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. apasal del..sayang tu...hihik

      ya btl tu arol..jagn segan yer..:)

      Delete
  25. Tahniah, sama juga dengan saya bermula dari bawah.

    Entri lama itu sebagai perjalanan dan akan menjadi kenangan. Tak perlu delete.

    ReplyDelete
  26. hehe tu lah kalau entri2 takde org baca mmg akan rasa sayu je hati....

    ReplyDelete