Breaking News

R.I.P.D.



Summary:
Jeff Bridges and Ryan Reynolds headline the 3D supernatural action-adventure R.I.P.D. as two cops dispatched by the otherworldly Rest In Peace Department to protect and serve the living from an increasingly destructive array of souls who refuse to move peacefully to the other side.
Veteran sheriff Roy Pulsifer (Bridges) has spent his career with the legendary police force known as R.I.P.D. tracking monstrous spirits who are cleverly disguised as ordinary people. His mission? To arrest and bring to justice a special brand of criminals trying to escape final judgment by hiding among the unsuspecting on Earth.
Once the wise-cracking Roy is assigned former rising-star detective Nick Walker (Reynolds) as his junior officer, the new partners have to turn grudging respect into top-notch teamwork. When they uncover a plot that could end life as we know it, two of R.I.P.D.’s finest must miraculously restore the cosmic balance…or watch the tunnel to the afterlife begin sending angry souls the very wrong way.
R.I.P.D. is directed by Robert Schwentke (Red) and produced by Neal H. Moritz (Fast & Furious series, I Am Legend), Mike Richardson (Hellboy, Hellboy II: The Golden Army) and Michael Fottrell (Fast & Furious series, Live Free or Die Hard).

p/s: saper kaki wayang tu bolehlah g menonton.Aku tak minat sebab aku akan tidur bila menonton apa movie walaupon kat tv jer.haha.Buang duit jer....:)

40 comments:

  1. Wajib tengok nie..cik nor tlg jaga Emir sat boleh..hehehe ;p

    ReplyDelete
  2. kene tgk ni..minat cerite2 camni..jom tengok..

    ReplyDelete
  3. cam menarik jer cite ni.. hehe

    ReplyDelete
  4. wayang?? tah tahun bila mama dapat tengok, lagi nak bawak dua anak mama ni, pecah panggung la jawabnye cik nor.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..xper mama..beli dvd tgk kat umah..kasi gelapkan smua ruamah..dah mcm wayang dah...haha..anak2 pn blh join skali...hehe

      Delete
  5. tengok gezek dia mcm over sangat. mengarut. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..utk yg minat citer mcm tu jer...:)

      Delete
  6. tapi bulan pose ni xtvt tgk wayang digantikan dengan amal di masjid .

    ReplyDelete
  7. bulan puasa ni tak g tgk wayang.. tak tau nk tgk bila.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. beli dvd tgk kat umah jer lah aisya..lagi best blh baring2..haha

      Delete
  8. Kami pun jarang tengok movie.. sbb hubby jenis tak suka..skrg ni tgk TV je lah..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pn xsuka tgk wayang...klu nak tgk gak tgk kat tv jer..hihik

      Delete
  9. Tak suka tengok wayang, tapi promosi macam duta panggong wayang..? Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ewah2 uncle bkan main lagi yer...saja nak bodek nuffnang jer biar dia kasi duit lbh skit..nak raya nie..haha

      Delete
  10. cik akak kalau citer ok cik akak tengok...hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. klu cik nor..ok ke tak still tangkap lentok gak..haha

      Delete
  11. salam...

    mmg menarik untuk pergi tonton pada TARIKH ITU..hoho ^o^
    tp lebih elok menonton lepas bln pose ni..lau x nti wat kurng phale je..huhu >,<

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumusalam

      yup..btl tu..tunggu lps raya bru blh g tgk.hormati bulan ramadan...

      Delete
  12. Sejak dah ada anak ni tak pernah lagi tengo wayang nor...tengo dvd kat rumah jak....huhu

    ReplyDelete
  13. michelle suka gak tgk film2 yg mcm ni.
    action byk gitu xD
    tp tgk dlm tv jela.hikhik :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. cik nor pon sama...:)
      tgk kat tv lagi syok..:)

      Delete
  14. huhu lama tak tengok movie....boleh p tgk la nt..:P

    ReplyDelete
  15. huhu. sama mcm mmber, dia kate kat pawagam sejuk, best tidoo.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha...klu nak tdo baik tdo kat umah mcm cik nor..:)

      Delete
  16. dah lama aiza tak tengok wayang..

    ReplyDelete
  17. ingatkan blog omputih. tgk2 nama cik nor hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..omputihlah sgt...omputih celup kelantan..:)

      Delete
  18. kat kelate ni xdop panggung. di kbmall hok duk buat loni pun xtahu bilo nk siap. sedih2x. kalu ado panggung tobat my en.suami yg terjah dulu. sbb dia mmg minat movie omputih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah pasal...entahla jaa..jd ko dok xthulah...huhu...Tgk dvd jer lah jaa dulu..:)

      Delete