KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Tuesday, July 9, 2013

Entry Terakhir.....


Assalamualaikum...

Gempak kan tajuk entry cik nor kali nie?haha.Entry terakhir bukan bermakna cik nor nak berhenti menulis blog dah.Tapi entry terakhir tu bermaksud entry terakhir untuk post gambar2 makanan.InsyaAllah..dibulan ramadan nanti entry cik nor bergambar jugak tapi bukan gambar makanan la.After raya baru baru gambar makanan pulak.Harap korang tak boringlah baca entry cik nor dibulan ramadan nanti.

Amboi panjang bukan main mukadimahnya.Lain gambar yang dia post lain pulak yang dia bebelkan.haha.Gambar kat atas tu bubur kacang+durian.Mak cik nor yang buat masa cik nor balik minggu lepas.Beria dia pesan kat kami suruh beli kacang hijau nak bubur kacang katanya masa kami keluar g jejalan cari pasal.haha.Dah habis tawaf satu bandar Tanah Merah kami singgah kat pasar malam Temangan.Kat situlah kami beli kacang hijau yang mak kami pesan tu.Oleh kerana aku nak pergi KB pagi2 hari sabtu tu malam tu jugak dia buatkan bubur kacang tu.Terharu juga cik nor.dia takut cik nor tak sempat nak makan bubur kacang tu.Malam tu cik nor dah makan 1 mangkuk share dengan adik.Dia siap pesan suruh bawak datang KB.Cik nor cakap tengoklah kalau muat beg.Banyak barang cik nor bawak tu yang macam nak tak nak bawak jer.Kalau drive sendiri tak lah jugak.Boleh main sumbat jer dalam kereta.Nie naik bas tu yang macam berat hati nak bawak.huhu

Pagi esoknya dia masuk bilik cik nor pesan lagi suruh bawah bubur kacang tu.cik nor memang rasa bersalah jer kalau tak bawak bubur kacang tu.Tak nak kecik kan hati mak cik nor, cik nor sumbat satu tupperware dalam best.Apa2 thanks to my mum sebab bersusah payah masak bubur untuk anak mu ini.I love u mum...:)

Maaflah gambar tu serabai sikit.Nak buat macam mana dah nak habis makan buku ingat nak snap.haha.Sori sesangat sebab banyak membebel untuk entry nie.Stop, kat sini dulu.See u next entry..:)

24 comments:

  1. Sedapnya cik nor.. tak pernah makan bubur kacang + durian la..selalu makan bubur kacang ngn sagu jer..nnti bole try buat...mesti sedap kan.. ;p

    ReplyDelete
  2. nory suka bubur kacang hijau, tapi tak suka bubuh durian..heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh ye ker?buh sagu pon best jgk nory..:)

      Delete
  3. fevret akak ni Nor...sedaknyerr...terliur ni..

    ReplyDelete
  4. bubur kacang doyan..sangat sedap...selamat berpuasa cik nor ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg sdap....selamat berpuasa kembali..:)

      Delete
  5. wah...bubur la sedap makan time berbuka pose...salam ramadhan..^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. esok jgn lupa buat..hihik..salam ramadan kembali...:)

      Delete
  6. sedapnya cik nor..kalau bubur kcg durian sy makan lebih banyak drp biasa..hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. esok buat yer kak..nnt blh buat buka puasa..:)
      salam ramadan kak..:)

      Delete
  7. pebret jaa ni cik nor... sedappp sgt!!

    ReplyDelete
  8. bubur kacang dengan durian.. selalu makan bubur kacang je.. tak pernah tambah durian.. lgpun sy tak makan durian.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...tak blhlah tambah durian klu tak makn durian..:)

      Delete
  9. Lama tak makan bubur kacang ni...dulu kat hostel selalu makan cik Nor sampai jemulah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. buatlah akak..mkn masa berbuka best jgk..:)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...